reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

justyna - dzięki wielkie.

Marzycielka - no to mają niezłe piekiełko, sama miałam dwa malamuty w Pl - wiem czym to grozi, hihihi, ale 3 i do tego stado dogów, to już jest niesamowite, nawet dla mnie...muszą mieć stalowe nerwy i tego im gratuluję, bo wesoło mają na bank!!

reklama
Justynka nie mam spodni z tymi pasami a potówke wykluczam bo ta wysypka swędzi.
Dzisiaj zrobiła się trochę jaśniejsza - myślę że za parę dni zniknie.

witam ślicznotki!!! jak tam po weekendzie u mnie ok wypoczełam,zregenerowałam siły,teraz moge działać.dzisiaj jade poszaleć po urzędach,jak ja tego nie cierpie,te baby są tam takie niemiłe, na dodatek zapowiada sie upalny dzień,
ktoś pytał o nospe, ja w pierwszej ciąży brałam od 5 miesiąca do końca bo miałam skurcze, ale teraz biore sporadycznie.i szczerze wątpie żeby lekarz odstawił tą nospę jeśli miałaś już problemy.pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Witam mamusienki moje kochane....ale sie za Wami stęskniłam....
Na pcozatek się pochwale, że przed wczoraj poczułam pierwszy raz mojego maluszka kochanego...nie tak super mocko,ale jak lezałam na pleckach to czułam jak sie chyba prostuje czy cos,bo tak mi nóżkami brzusio "wypychał"....hahahah rewelacyjne uczucie...az mi sie płakać chciało ze szczęścia.....
No a tak pzoa tym to byłąm wczoraj na plazy....rewelacja....opaliłam się troszkę....tylko dojazd był masakryczny...od malborka w kierunku krynicy takie korki,ze idzie zwariować...spowrotem do sie posuwalismy 2km przez 1,5 godziny i zawrócilismy szuklajac innej drogi...tak bysmy byli w domu okolo 24-1....masakra....ale ubaw było to fakt mimo wszystko:}
Zycze wszystkim miłego dnia:*

Misiówka...jak na razie traktuje mnie delikatnie;P hahhaha chyba jeszcze z niczym jej czy jego :-p nie zdenerwowałam....zobaczymy co bedzie pozniej....:tak:ale ciesze się przeogromnie :-)

Witajcie po weekendzie:-D
Mi się dają we znaki upały i jestem nie do zniesienia... sama się dziwię, że inni dają radę;-).

Mam do was takie pytanie, czy w momencie pójścia na l4 w ciąży dostaje się chorobowego 100% wynagrodzenia, czy też średnią z ostatniego roku?
Ja się gubię w przepisach a bardzo mnie to zainteresowało... ;-)

Witajcie po weekendzie, my cały spędziliśmy na działce nad jeziorkiem,
i teraz Was czytam i czytam i widzę że przez te dwa dni dużo się działo...

mnie ginka powiedziala, ze mam brac nospe doraznie, wtedy kiedy boli brzuch i odpoczywac. :tak:

Co do nospy, to moja powiedziała to samo!!!:tak:

...
Na pcozatek się pochwale, że przed wczoraj poczułam pierwszy raz mojego maluszka kochanego...nie tak super mocko,ale jak lezałam na pleckach to czułam jak sie chyba prostuje czy cos,bo tak mi nóżkami brzusio "wypychał"....hahahah rewelacyjne uczucie...az mi sie płakać chciało ze szczęścia.....

kana gratuluję pierwszych ruchów!!!!

Witajcie po weekendzie:-D
Mi się dają we znaki upały i jestem nie do zniesienia... sama się dziwię, że inni dają radę;-).

Mam do was takie pytanie, czy w momencie pójścia na l4 w ciąży dostaje się chorobowego 100% wynagrodzenia, czy też średnią z ostatniego roku?
Ja się gubię w przepisach a bardzo mnie to zainteresowało... ;-)

Zapominajka 100% wynagrodzenia to niestety średnia z ostatnich 12 przepracowanych miesięcy(płaca zasadnicza) :-( pomniejszone o składki ZUS, z tego co tłumaczyły mi Panie z fiannsów u nas w firmie...u mnie to zgadza sę:tak:

Trzymajcie się dzielnie w ten upał :-) pozdrawiam

czesc laseczki.

Nie mialam od zeszlego tygodnia internetu, dopiero dzisiaj wzielismy sobie iPlusa i tu moje pytanie Czy któras z Was go ma? Jak sie sprawuje? Drazni mnie troche ten limit 1 giga...

Wczoraj mialam wypadek, wyszlam spod prysznica i szlam na boso, mam w lazience stopien i sie poslizgnelam lecialam lecialam az spadlam plecami na kant tego stopnia.
Strasznie mnie bola plecy i mam cale sine. Z maluszkiem chyba ok, nie uderzylam sie w brzuch, maly kopie wiec chyba jest ok.

reklama
Do góry