reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

dzien doberek dziewczynki:)
pamietacie mnie jeszcze??????????
chcialam wam sie tylko zameldowac:)
zostalo mi niewiele do rozwiazania:)
pozdrawiam Was wszytkie bardzo serdecznie i zycze zdrowka Waszym pociechom:)

Cześć Aga super, że do Nas zajrzałaś ;-):tak:, ogromnie się cieszę, że tak malutko Ci zostało do spotkania z kruszynką, aż trudno uwierzyć, że to tuż tuż ...
trzymam za Was kciuki i gratuluję, że w końcu się udało, buziaczki :-):-)

reklama
Lecę sobie zrobic śniadanko i spadam nad morze, bo super pogoda, a jutro juz do pracy, wiec szkoda dnia.
Wczoraj miałam porypany dzień, dostaliśmy ostateczną odmowę od pzu w sprawie auta, został nam sąd.
A potem jeszcze wyleciałą mi szyba z drzwi i się roztrzaskała, zrobił ise przeciąg, drzwi trzasnęły i bajzel gotowy, csałe szczęście że dziecjko tam nie stało, bo by była tragedia
oj zazdroszcze tego morza:-:)-:)-( a i cholerni ubezpieczyciele:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: trzeba z nimi walczyc do upadlego!!!!!:wściekła/y:

dzien doberek dziewczynki:)
pamietacie mnie jeszcze??????????
chcialam wam sie tylko zameldowac:)
zostalo mi niewiele do rozwiazania:)
pozdrawiam Was wszytkie bardzo serdecznie i zycze zdrowka Waszym pociechom:)
Witaj Aga:tak:Pewnie że Cię pamiętamy. Super że tym razem Ci się udało. Trzymam kciuki za szybki i w miarę bezbolesny poród. Wpadaj do nas częściej kochana

termin na 9 sierpnia teoretycznie ale chyba urodze szybciej mam nadzieje:)
bylam znow w szpitalu w piatek wyszlam bo znow krwawilam ale nic sie nie dzieje:) Mala( bo podobno 4 dziewczynke bedziemy miec) wazyla tydzien temu juz ponad 3600:) ma byc duza podobno i dluga:)ogolnie wszystko w porzadku:) jutro kolejna wizyta w szpitalu i usg zdaje sie i zobaczymy:) chcialabym sie rozpakowac juz w tym tygodniu ale niestety ja o tym nie decyduje:)
imie wybralismy......MAJA:) ( bedziemy musieli zarejestrowac MAYA bo nie beda prawidlowo pisac i mowic:()
poza tym licze ze moze jednak urodzi sie chlopiec?????????????? pomylki sie przeciez zdazaja hehhehehe
moje corki juz sie nie moga doczekac bo wszystko juz przygotowane i lozeczko i ciuszki i wozek:) i juz by chcialy zeby Majka byla z nami)
pozdrawiam

Witam was moje kochane,
z góry przepraszam za kilometrowego posta, ale już tyle napisałyście....
Zdróweczka, wspaniałego dzieciństwa, samych radości, przyszłości różami usłanej i wszystkiego naj, naj, naj dla naszego kochanego Bartusia:*buźki od ciotki i Wiktorka

pisze tak po cichu - moja mamusia idzie po wize jutro rano , nie wiem jak wytrwam i czy zasne:zawstydzona/y::-(, boje się że nie dostanie:no:, zobaczymy:sorry:

papa

trzymamy kciukasy mocno, żeby się udało, a swoją drogą to ja wiem, że w latach 80 to były problemy z vizą, bo mam ciotkę w USA i tylko babcia była, bo nikt nie dostał, ale teraz?kurcze, masakra, ale musi być dobrze

Oj szalejesz Beciaczku:-DNo i wiadomo że nic tak nie poprawia humoru kobiecie jak zakupy;-)A Wikuś pięknie siedzi. A tak nie mogłaś się doczekac:-)

To beciaczku zaszalałaś z tymi nowościami. A MT jest bardzo łatwe w obsłudze i napewno będzi enam chłodniej niż w chuście wiązanej.
Gratulacje!!! Pięknie Wiki siedzi!
A kiedy my?????????????:-(

dziękujemy bardzo, z MT to oczywiście żart był, świetne jest naprawdę i wierzę, że bardzo wygodne, zresztą dziewczyny też chwaliły:tak:

beciaczek - gratulacje dla Wikusia:tak: Moja Hania tylko zerka z zazdrością ;-) Też by już chyba chciała siedzieć sama, ale jeszcze ma za słaby kręgosłup.
A co do studiów, to ja też mam wieczny niedosyt. Kończyła dwie specjalizacje na swoim kierunku, potem jeszcze podyplomowe z wiedzy o kulturze, pełno jakiś kursów, a już myślę, że teraz to jak tylko Hania trochę podrośnie, to pójdę na podyplomowe z psychlogii w biznesie :-)

oj tam ja tez juz mam 27 na karku ale zamierzam w przyszlym roku akademickim pojsc na jakis nowy kierunek:tak::tak: jestem po prawie a teraz marzy mi sie cos z ekonomia :eek: oczywiscie teraz wchodza juz tylko w gre studia zaoczne ale juz sie nie moge doczekac heheh tylko martwie sie czy podolam gdyz glowa juz do zapamietywania informacji taka sobie:confused2::confused2::confused2:
dziękujemy, a jeśli o studia chodzi to Pytia zazdroszczę, że tyle zdążyłaś zrobić, ja niestety nie zdążyłam:-(Tygrysku u mnie minus taki, że moje strony to głównie biotechnologia, biologia molekularna, i zawsze o farmacji marzyłam, a to niestety kierunki tylko dzienne, więc raczej wybijam to sobie z głowy, bo mężuś musiałby tylko pracować, a ja tylko nauka, więc zero szans, chyba, że w totka wygramy:tak::-D

Wczoraj miałam porypany dzień, dostaliśmy ostateczną odmowę od pzu w sprawie auta, został nam sąd.
A potem jeszcze wyleciałą mi szyba z drzwi i się roztrzaskała, zrobił ise przeciąg, drzwi trzasnęły i bajzel gotowy, csałe szczęście że dziecjko tam nie stało, bo by była tragedia

:szok::szok::szok: też kiedyś tak nam się stało jak dzieciakiem byłam, dobrze, że dzieci nie było, matko

Hehehe i pomysl, ze takich chwil bedzie tysiace, juz do konca zycia bedziesz z czegos dumna, z czegos sie cieszyla:-D:-D:-D

:tak::tak::tak:doczekać się już nie mogę, ale tylko tych szczęśliwych chwil oczywiście, bo modlę się tylko, żeby moje kochane było zawsze zdrowe i nigdy nic złego się nie działo

Beciak, a o zwrot podatku to na tej formie co wyslali RENEWAL TAX CREDITRS???

Kochanie, RENEWAL to dlatego, że masz TAX CREDIT, my akurat mamy child tax credit, i to wypełniasz, jeśli od ostatniego przyznania zmieniła Ci się sytuacja finansowa, typu, masz większy zarobek, więc musisz dać im znać, bo jeśli nie to potem musisz im kasę zwrócić, jak Ci za dużo wpłacą, i odwrotnie oczywiście, bo wtedy więcej Ci się należy. Nam się nic nie zmieniło, więc nie muszę wypełniać, ale tak na wszelki wypadek zadzwonię, bo mamy czas do 31lipca.

A zwrot podatku to na picie(nie pamiętam numeru)wypisujesz pracodawców w ciągu tego roku, zarobki, itp, w Revenue dostaniesz jak zapytasz, a my do tego jeszcze podanie dołączyliśmy, no i Pity oczywiście, a czeka się koło 10-12tyg

termin na 9 sierpnia teoretycznie ale chyba urodze szybciej mam nadzieje:)
bylam znow w szpitalu w piatek wyszlam bo znow krwawilam ale nic sie nie dzieje:) Mala( bo podobno 4 dziewczynke bedziemy miec) wazyla tydzien temu juz ponad 3600:) ma byc duza podobno i dluga:)ogolnie wszystko w porzadku:) jutro kolejna wizyta w szpitalu i usg zdaje sie i zobaczymy:) chcialabym sie rozpakowac juz w tym tygodniu ale niestety ja o tym nie decyduje:)
imie wybralismy......MAJA:) ( bedziemy musieli zarejestrowac MAYA bo nie beda prawidlowo pisac i mowic:()
poza tym licze ze moze jednak urodzi sie chlopiec?????????????? pomylki sie przeciez zdazaja hehhehehe
moje corki juz sie nie moga doczekac bo wszystko juz przygotowane i lozeczko i ciuszki i wozek:) i juz by chcialy zeby Majka byla z nami)
pozdrawiam

szczęśliwego rozwiązania, na pewno wszystko będzie dobrze, i dzidzia duża rzeczywiście, super, gratulacje!

A nam się ostatnio wszystko poprzestawiało, znaczy, zawsze wstawałam koło 6 i dawałam Wikusiowi mleczko na śpiocha, zjadał szedł spać, i nastęone śnidanko było ok 9.30 a teraz?jakaś nieprzytomna chodzę, dobudzić się nie mogę, więc przesypiam, i moje dziecię budzi mnie dopiero o 7:-Dno to jak zje, to wcale niechętny na drzemkę i tak rozrabia, aż ja sie muszę z łóżka podnieść, no i przez to drugie śniadanko nam się przesunęło aż do godz po 10, masakra

[/QUOTE]
A zwrot podatku to na picie(nie pamiętam numeru)wypisujesz pracodawców w ciągu tego roku, zarobki, itp, w Revenue dostaniesz jak zapytasz, a my do tego jeszcze podanie dołączyliśmy, no i Pity oczywiście, a czeka się koło 10-12tyg[/QUOTE]
O matko, a to sie wypelnia co roku?? Ja pity wypelnialam w tamtym roku i dostalam zwrot podatku to teraz tez mam tak zrobic?? I do kiedy mam czas???????

dzien dobry w paskudny pochmurny i deszczowy dzien...:crazy:
no ale jka widze nie u wszytskich taka beznadzieja:-D
nocka jakos obleciala,bez rewelacji ale jednak juz jest po...:-D:-D

kurcze nie wiem czemu tam u was tak dziwnie jest, ja tyle benefitów załatwiłam, i zawsze szybko było, no tylko teraz na zwrot podatku to ze 12 tygodni musimy czekać, no ale oni tak mają, jak o większą kasę chodzi to zwlekają ile się da skubańce.
Pyciolku wytrzymaj jeszcze trochę, zobaczysz teraz Ci się dłuży, bo już chcesz wracać, ale tak naprawdę szybko to zleci, i już niedługo będziesz się cieszyć

zalatwiam sobie zasilek bezrobotny...chce pobierac go tutaj 4 tyg...a potem zrobic transfer do PL....:happy:

Najlepsze życzonka dla Bartusia

Chyba sobie odpuszcze nadrabianie, przeczytałam 20 stron i wymiękłam, do nadrobienia jeszcze 30:szok:
Lecę sobie zrobic śniadanko i spadam nad morze, bo super pogoda, a jutro juz do pracy, wiec szkoda dnia.

tak to jest z tymi ubezpieczeniami...:angry: no ale jakos to bedzie...(musi) najwazniejsze ze nic dzieciom sie nie stało...:tak:

nacudowniejszego, zdrowka, szczescia, samych radosci w zyciu i pociechy z mamusi dla naszego kochanego, prawie doroslego Bartusia =*********

ciocia z Alexem dzisiaj wykorzystuja bezczelnie ciocie Natalke....co by nie bylo ze Kana wiecznie pokrzywdzona:tak:

zauwazylyscie ze mamy teraz liptonadowa produkcje....cwaniara polarnica jak wroci to faktycznie nie bedzie miala co nadrabiac:-D:szok:

Hej

Dziewczyny dziękuje za trzymanie kciuków, mamcia dostała wize huuuuuuurrrrrrraaaaaaaaaaaaa, jestem taaaaaka szczęśliwa, nie widziałyśmy się 5 lat, jakbym mogła to bym się napiła:szok::-D:-D,
Wszystkiego najlepszego dla naszego dzisiejszego solenizanta,

Ok ide dalej spać bo jest dopiero 5 rano :-D:-D

reklama
Hej

Dziewczyny dziękuje za trzymanie kciuków, mamcia dostała wize huuuuuuurrrrrrraaaaaaaaaaaaa, jestem taaaaaka szczęśliwa, nie widziałyśmy się 5 lat, jakbym mogła to bym się napiła:szok::-D:-D,
Wszystkiego najlepszego dla naszego dzisiejszego solenizanta,

Ok ide dalej spać bo jest dopiero 5 rano :-D:-D
suuuuuuuuuper wiadomosc:tak::tak::tak::tak:

Do góry