reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

wow nawet nie zauważyłam 500postów i nowy status no to naskrobałam:zawstydzona/y::tak:
No produkujesz nieźle beciaczku:-)

bliźniaki - duża, duża :-D A mnie się moja Hania ciągle wydaje takim malusim niemowlaczkiem, bo jeszcze nawet nie siedzi i taka drobniutka jest, że nie mogę czasem uwierzyć, że ma już 7 miesięcy.​
Moja też drobniutka i też nie wierzę ze to juz 7 miesiecy stuknie za 2 dni. A ostatnio spotkałam znajomą mamy, która ma 2 miesięcznego wnuka i on waży 6 kg, a moja 7 kg, więc przy nim to drobinka:-D

po długiej nieobecności wracam na łono grudnióweczek, nie widzę znajomych nicków ale może się doczekam jak przesledze wstecz posty,w każdym razie mówie po tej pół rocznej przerwie od porodu dzień dobry wszystkim grudnióweczką, pozdrawiam
Licze że będziesz częściej sie meldować i pisać co u Was

Informuję grzecznie, że nie będzie mnie na bb min.tydzień.
Jadę z dziewczynkami do mamusi na wakacje, mam zamiar odpocząć (marne szanse bo w domu 5 dniowy synek córci)
Odpoczne od męża, muszę zatęsknić za nim bo wiecznie razem jesteśmy......mały pościk sie przyda:-)
U mamusi internetu niestety nie ma..jak ja przeżyje bez BB i Allegro

Życze Wam pięknej pogody i ładnie proszę o mała produkcje postów:-)
Jesteś usprawiedliwiona:-D
A tak poważnie, to życze fajnej pogody i błogiego lenistwa, odpoczywajcie, a potem pisz co i jak;-)

Mopku, super, ze chrzciny udane, ale nerwow nie zazdroszczę, znając mój charakterek, to ja bym tam chyba na zawał zeszła:-D.A Patusia i tak grzeczna była, ze małutko płakała, tydzień temu byliśmy na chrzcie u meża siory i ta Mała wyła od początku mszy, aż ksiądz mówił biegiem i musieli z nią wyjść. Dzielna kobitka z Ciebie i teraz Patusia będzie prawdziwy aniołek, buziaki dla niej i dla Ciebie.

Spadam spaciu, bo rano znów do pracy, czemu te wekendy tak szybko się kończą:wściekła/y:
Spokojnych snów

Ostatnia edycja:
reklama
Licze że będziesz częściej sie meldować i pisać co u Was

teraz już będe stałym bywalcem późnymi wieczorami - okres aklimatyzacji po porodzie i powrocie do pracy już minął - daaawno minął

:-) teraz do spania bo rano schemat opiekunka-praca-opiekuna-dom:-)

dobranoc

Hej laseczki:-)
Patusia po wrazeniach wczorajszych jakos tak nerwowo spała, wiec specjalnie wyspana to nie jestem ale moze sobie w dzien nadrobi
Buziaczki dla Bartusia 100 latek :-)

My wczoraj wieczorkiem zaliczyliśmy imieninki mojego taty, było 20 osób, a żarcia tyle co na jakieś wesele i mnóstwo zostało.
Wogóle to jestem w sszoku bo był tłum ludzi i hałas, a jak małą uspałam w wózku po 20, tak spała i spała, ale po pólnocy obudziliśmy ja i do domku zjeśc kaszke wykąpać i spać, poszła spać o 1:30 i bałam sie żewszytsko jej sie dzisiaj poprzestawia, ale na szczęście nie, o 7:30 obudziła ją kupa, przewinełam i poożyła się spowrotem, ale że sobie gadała, to mój wstał i się nią zajmował.
Goscie nie mogli sie jej nachwalić, ze tak ładnie śpi, nawet śpiewy były, a ona nic:szok:

U nas pogoda znów lipna, zimno i pochmurno, gdzie te lato do cholery:wściekła/y:
Super że impreza się udała iże Madzia była grzeczniutka i dała się rodzicom odstresowac:tak: A co do pogody to zapraszam do nas. Kolejny dzień mamy śliczne słonko i jest bardzo gorąco. A wczoraj to nawet nie padało:tak::-D

Dziendobry laseczki!!
My tez wczoraj na grilliku bylismy, mamusia sie objadl pysznosci i wstyd sie przyznac ale tez opila bardzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:.Serwowali takie pysszne drinki z malibu, ze alkoholu nie bylo czuc, a w glowe poszlo i to barzdo, nie wiem jak trafilam do domu, w takim stanie to nawet za panny nie wracalam :pPP Maz musial wykapac malego, polozyc spac i wstawac do niego w nocy, a rano leciec mi po zimnaaaa mineralna.Czuje sie okropnie, leze w luzeczku :pP I jest mi wstyd:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Natalkaa no to zaszalałaś kochana. Ale tak to jesty jak się długo nie tyka alko to potem nawet mała dawka jest zdradliwa:-)

a w przyszły wekend planujemy przeprowadzkę chyba że się nie wyrobimy to za 2 tygodnie jezu jak mi się nie chceeeeeeeeeeeee :no::no::no::no::no:
Tygrysku jeszcze raz ogromna gratulacje z powodu nabycia mieszkanka.:tak:

robiłam ziemniaczki i kalafior panierowany i wrzucony do frytkownicy :tak::tak:, pyyycha będzie :-p:-D:-D, a jak dupsko urośnie :zawstydzona/y:, jeszcze... :baffled::sorry2: a i do tego sos serowo, majonezowo, czosnkowy :-D:-D:-D, żyć i nie odchodzić od stołu (i tak bym nie miała siły wstać :sorry2:) :-D:-D
Edee podziel się przepisem na te pyszności:tak::-p

pozdrawiamy z krynicy morskiej. pogoda poki co słaba ale czekam az sie polepszy :-) rybka i pierwszy goferek zaliczone.

i musze sie pochwalic moj Jas RACZKUJE :-D zasuwa jak mały motorek :-D
Myszqo gratulatki dla Jasieńka no i wkońcu słonecznej pogody

Ja dopiero narzekałąm, ze Młoda nie siedzi, no i juz siedzi, nie siada sama, ale siedzi już łdnie i długo. Ugotowałam dzisiaj Małej kisielek owocowy i nawet jej smakował:-), no i zamieniliśmy głęboki na spacerówkę, mam już dużą córę;-)
Ani się obejrzysz a juz będzie z chłopakami w piłkę grała:tak:

wow nawet nie zauważyłam 500postów i nowy status no to naskrobałam:zawstydzona/y::tak:
Gratuluję 500 postów:tak::-)

Kochane teraz mam dopiero chwilke na bb, z rana cos probowałam skrobnac ale sie nie udało.
Wielki Dzien minął, chrzciny mamy za sobą, w łozeczku śpi aniołek :tak::-):-):-)
Ksiadz jej lał po głowie, a ona mu cap za te naczynka, prawie mu wylała, potem tacka i krzyżmo, a ona rece do tacki wyciaga, jeszcze cały czas probowała sasiednie dzieciatko złapac i pomacac a to był taki maluszek, miesieczny gdzies, wiec strach w oczach, ławke zjesc, ogólnie nie płakała tylko demolke robiła dopiero podczas komunii sie dziko poryczała, upał straszny był wyszłam do zakrystii pic jej dałam i na błogosławienstwo wrociłam:-p
powinnam wogule zaczac od tego, ze w nocy snilo mi sie, ze zapomniałam o chrzcinach i przypomniałam sobie juz po:szok: obudziłamn sie cała w nerwach brrr
potem do cukierni po tort, tam poł godziny debat, jak zmiescic ozdobhe na nim bo napis był za duzy:sorry2:dotarłąm do koscioła o 9.40 a ksiadz juz nie spowiada potem miał byc przed 11 a go nie ma:szok: ja w japonkach i starych ciuchach(włosy i makijaz juz maiłam na szczescie) a chrzest o 11.30 wiec sprint do domku przebrałam sie była 11.20 jak wpadłam do kosciola a konfesjonały puste:szok:wiec do zakrystii ksiedza błagam, zeby wyszedł spowiadac no i zdazyłam uffff .....siedze a tu nie ma szatki :szok::szok:przypomniałam sobie ze dałam Tomkowi do potrzymania, ale nie ma Tomka, wyslałam Mariusza na poszukiwania wraca bez szatki wiec ja znow sprinty po kosciele, no i znalazłam me dziecie i szatke w ostatniej chwili przed rozpoczeciem mszy, nerwow sie przez te 30 min najadłam jak za rok
ale wsio sie udalo:tak:
Dobra to tyle mojej litanii, wybaczcie ;-)
Mopku no niezła bieganina. Super że wszystko się udało i że Patka była grzeczniutka:tak:

Mopek wszystkiego dobrego dla małego Aniołka;-) Fajnie masz ze juz po chrzcinach, ja bede próbowała załatwic jak pojade na urlop tylk nie wiem czy ksiadz problemu nie bezie robil bo juz przy Mai sie nasłuchałam ze my tylko po cuwilnym i w grzechu żyjemy i jak bedzie drugie dziecko to tak łatwo mi nie da chrztu jkak koscielngo nie bede miała wrrr
przeciez nie ma ochrzcic mnie tylko dziecko
Żania bedzie dobrze. Przecież w sumie ksiądz nie ma prawa odmówic chrztu dla dziecka

Witam niedzielnie:-)Dopiro teraz znalazłam chwilkę żeby na bb zajrzeć.Jestem na wakacjach i myślałam że będę miała troszkę luzu a tu bieganina codziennie. Jestem padnięta.:-(1,5 roku nie byłam w PL i mam sporo zaległości rodzinnych urzędowych ,towarzyskich. Wczoraj byliśmy na weselu dzisiaj na imieninach u Dziadka mojego mężowgo. Mam już dosyć.A jeszce na dodatek Lilka nam się rozchorowała-zapalenie gardła.:-(Istny cyrk:-)
No to super masz urlopek;-):-D

po długiej nieobecności wracam na łono grudnióweczek, nie widzę znajomych nicków ale może się doczekam jak przesledze wstecz posty,w każdym razie mówie po tej pół rocznej przerwie od porodu dzień dobry wszystkim grudnióweczką, pozdrawiam
Witaj. To prawda że w czasie Twojej niobecności przybyło nas trochę ale jest też dużo osób które powinnaś kojarzyc. No i zaglądaj częściej.

Jadę z dziewczynkami do mamusi na wakacje, mam zamiar odpocząć (marne szanse bo w domu 5 dniowy synek córci)
Odpoczne od męża, muszę zatęsknić za nim bo wiecznie razem jesteśmy......mały pościk sie przyda:-)
U mamusi internetu niestety nie ma..jak ja przeżyje bez BB i Allegro:-)

No to nieobecnośc usprawiedliwiona:tak:

a na dobranoc zapytam czy macie jakieś wyszukane sposoby na wywabienie marchewki z ubranek - wżarła mi się cholera w materiał i ni huhu nie mogę sobie z nią poradzić a i plamki z piochtaniny - ostatnio przy dolnych ząbkach przezyliśmy atak afty - kazano nam smarować buźke między innymi wodnym roztworem piochtaniny, którą mateusz namiętnie pluł i teraz co poniektóre ubranka są w fioletowe kropki:baffled:
idą mu górne ząbki więc wole się przygotować na wielkie smarowanie i...pranie:-)
Kiedyś któraś pisała o mydle na plamy z Rossmana

Witam poniedziałkowo i ja :)

My własnie wstałysmy.....malutka obudziła sie o 5 na butle i jeszcze lulneła godzinke i chciała wstawac na co ja stanowcze nie i jakos zasnełysmy:p hahaha

U nas kurcze ponuro dzien 2..... maskra....taka mgła wisi,ze jak słoneczko się dopcha to bedzie cud..... misiek w pracy,a mamusia na bb...standard:)

Leckam nadrobic:)

A no i najserdecznieszje i nacałusniejsze zyczonka dla Bartusia kochanego naszego:) Buziaczki słodki solenizancie :-):-):-)

Witam z rana;-)
u nas nocka standardowo 3 pobudki i już od 6 śpiewak nie dał pospać.

villemo udanego urlopu i słonecznej pogody;-)

Wszystkiego najlepszego dla
Bartusia rośnij zdrowo maluszku;-)

U mamusi internetu niestety nie ma..jak ja przeżyje bez BB i Allegro

Życze Wam pięknej pogody i ładnie proszę o mała produkcje postów:-)
miłych wakacji i dobrej pogody:tak::tak::tak:
Hej laseczki:-)
Patusia po wrazeniach wczorajszych jakos tak nerwowo spała, wiec specjalnie wyspana to nie jestem ale moze sobie w dzien nadrobi
Buziaczki dla Bartusia 100 latek :-)
100 latek:tak::tak::tak::tak:

i my już wstałyśmy, niunka teraz po śniadanku ma drzemeczke, a mamusia kawusie popija i czyta BB, ale w nas goraco od samego rana, po prostu smazy jak na patelni:-D:-D:-D:-D
miłego dzionka kochane:tak::tak::tak::tak:

Witam;
u nas znowu nocka beznadziejna, a dzień jak zawsze ponury. Jeszcze mi wrona za oknem siedzi i krakaniem uzupełnia klimat:baffled:.

Morbital miłego wypoczynku życzę.

KLana jak ja bym chciała, żeby mój tak reagował, że jak mówię śpimy to śpimy...
U nas zdecydowanie on rządzi;-)

reklama
Witam poniedziałkowo

Zaspałyśmy dzis z Młodą do pracy:zawstydzona/y:, nie nastawiam budzika, bo ona zawsze wstaje przed 7, a dzisiaj obudziła się i mnie o 7:40, szybko się wyszykowałysmy, ale i tak pół godziny spóźnienia. Pospałyśmy dłużej, ale ja i tak nie wyspana, poszłam sa po północy, a jeszcze mojemu zebrało się na przytulanie, więc nawet nie wiem o której zasnęłąm. Zaraz zrobie sobie kawke i moze dojdę do siebie.
Wogóle to od 3 dni jestem półślepa:-D, zginęła mi jedna soczewka kontaktowa, nowego opakowania nie mam, a kupi sie nie opłaca, bo dzisiaj ide do okulisty i będę miała mocniejsze, wiec łazę tak jak głupek z jedną soczewką, ale twarda jestem, okulary leżą, ale jakoś parzą mnie w recę, więc nie tykam;-).
Pogoda znów pochmurna, ale ważne że nie pada i jest doś ciepło, tylko slonko mogloby wyjrzec i byłoby git;-)

BARTUŚ, wszystkiego naj, naj, superowych zabawek i posłusznych rodziców

Do góry