reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
A ja dzis gotuje rosolek na obiadek:tak:

Natalko między moimi dziewczynami tez jest trzy lata różnicy i często jest tak że zostawiam je a sama idę na strych albo na dwór rozwiesic pranie:tak:Owszem Tusi czasem zdarzy się wyrwac coś małej z ręki albo ją popchnąc "bo musi poleżec" ale ogólnie przepadają za sobą. Natalka jak rano się budzi to szuka siostry czy już wstała. A i odkąd jest mała to Tusia zaczęła się interesowac takimi dziecmi i wszystkie najchętniej by zabierała do swojego domu ale siostry to nawet babci nie odda

No czasem to Martyna traktuje Natusie jak swojego pluszaka i jak ją zacznie przytulac to małej aż oczy z orbit wyłażą a najlepsze jest to że nawet nie piśnie bo to przecież jej idolka. No ale na szczęście Tusia jak chce to potrafi wykazac się odrobinką rozumu i teraz tłumaczy że ona będzie przytulac Natalkę delikatnie bo ona jest malutka
Tak wlasnie wyobrazam sobie rodzenstwo, od czasu do czasu drobne sprzeczki, to uczy zycia i walki o swoje, ale jak przyjdzie co do czego jedno za drugim by w ogien wskoczylo, tak jest miedzy mna i bratem, ale miedzy nami jest 7 lat roznicy i wydaje mi sie, ze to za duzo

Dzień dobry.

Wczoraj nie zdążyłam napisać więc teraz-spóźnione życzonka urodzinowe i buziaczki dla Bartusia oraz dla dzisiejszych solenizantów-Lenki i Fabianka :-)

A mnie już chyba nie było :-D:-D:-D to znaczy miejsca w krzakach nie było :wściekła/y:

Oj, to szkoda, bo my też chętni na spotkanko z Wami :-)

Dziewczynki, ja wczoraj dostałam najcudowniejszy prezent w życiu. Mój G dał mi wczoraj spóźniony prezent na Dzień Matki- srebrny wisiorek ze zdjęciem Olka w środku i z wygrawerowanym napisem "I Dzień Matki 26.05.2009". Normalnie się wzruszyłam....No i potem nie miałam już sumienia siedzieć w necie, bo musiałam się zająć moim amo :-D
Przesliczny prezent, nie dziwie sie, ze nie wchodzilas na bb;-):zawstydzona/y:

Specjalnie dla Ciebie juz gotowe:-)
To ja spadam czytac National Geografic-biegun polarny czy jakis tam ;ppp:-D

Dziewczynki, ja wczoraj dostałam najcudowniejszy prezent w życiu. Mój G dał mi wczoraj spóźniony prezent na Dzień Matki- srebrny wisiorek ze zdjęciem Olka w środku i z wygrawerowanym napisem "I Dzień Matki 26.05.2009". Normalnie się wzruszyłam....No i potem nie miałam już sumienia siedzieć w necie, bo musiałam się zająć moim amo :-D
Patrysiu super prezent:-):tak:

ja tylko do 20 no i na obiadek dzis wpadl :-D:-D i jak burzaaaaaaaa polecial znow do robola :tak:
co dzis mieliscie na obiadek...bo nie mam pomyslu co jutro zrobic hccialam placki po wegiersku ale maly sie boi huku miksera a ucierac na tarce ziemniakow nie bede :dry:
Ja dzisiaj mam botwinkę:tak:

Witajcie

Pamietacie jeszcze mnie ? :-D
Trochę Was poczytała, ale i tak nie pamietam co miałam napisać.

Zapominajka szkoda ze sukienki nie dało się wylicytować, ale moze wystawi jeszcze te sukienki na sprzedaż. A ano pisała, ze była, ale nie ma czarnych i są za 79 zł ( jak nadrabiałam wasze posty to czytałam :-D) :tak:.

Kurde co ja miałam napisać. :baffled:

Wczoraj bylismy w Poznaniu w M1 na zakupach. I ze mnie taka dupa, że spodobała mi się bluzeczka w Big Star za 29 zł - przeceny ze szok - i oczywiście jej nie kupiłam bo zajęąłm sie małym, dawałam mu mleko a K juz zapłacił i juz drugi raz nie wchodziła. Jestem zła jak osa. Juz się pytała wszystkich czy czasami nie jadą do M1 i dupa :wściekła/y:.

Aaaaa Pytia Jasiu super brat :-D
Kokusia Tosia jest kochana tak sie opiekuje siostrzyczką :-D "musi poleżeć" uśmiałąm się :-D

No i to na tyle.

Witajcie

Pamietacie jeszcze mnie ? :-D
Trochę Was poczytała, ale i tak nie pamietam co miałam napisać.

Zapominajka szkoda ze sukienki nie dało się wylicytować, ale moze wystawi jeszcze te sukienki na sprzedaż. A ano pisała, ze była, ale nie ma czarnych i są za 79 zł ( jak nadrabiałam wasze posty to czytałam :-D) :tak:.

Kurde co ja miałam napisać. :baffled:

Wczoraj bylismy w Poznaniu w M1 na zakupach. I ze mnie taka dupa, że spodobała mi się bluzeczka w Big Star za 29 zł - przeceny ze szok - i oczywiście jej nie kupiłam bo zajęąłm sie małym, dawałam mu mleko a K juz zapłacił i juz drugi raz nie wchodziła. Jestem zła jak osa. Juz się pytała wszystkich czy czasami nie jadą do M1 i dupa :wściekła/y:.

Aaaaa Pytia Jasiu super brat :-D
Kokusia Tosia jest kochana tak sie opiekuje siostrzyczką :-D "musi poleżeć" uśmiałąm się :-D

No i to na tyle.
Ja np,ta pania skads kojarze:-D:-Dale zeby od razu pamietac;-)??:-D:-D:-D:-D:-D

hahaha no dobre dobre....Pytia co mu powiedziałs??? hahaha

Starałam się oczywiście tłumaczyć, ale tak mnie puczyło ze śmiechu, że szok:-D

Pytia, niewielka zazdrosc zawsze jest nawet i u doroslych, uwazam, ze to normalne i napewno przejsciowe, ale ciekawa jestem czy takiego 3latka mozesz juz byc pewna, ze nie zrobilby malej zadnej krzywde, gdybys np na chwilke wyszla z pokoju i zostawila ich samych. Ja walsnie chcialam taka roznice wieku miedzy dzieciakami, bo jednak z takim maluchem jak terz i znow byc w ciazy wydaje mi sie to trudne, a taki trzylatek pojdzie juz do przedszkola, wiec czlowiek ma troche czasu dla siebie no i jest juz na tyle swiadomy, ze mozna mu pewne rzeczy juz wytlumaczyc tak mi sie wydaje, a przy tym jest taki ciekawski i a tyle pytan uwielbiam dzieciaczki w tym wieku :))

Ja też myślę, że taka różnica wieku jest akurat. Jasiek zostaje już czasem sam na sam z Hanią w ich pokoju i raczej nie ma jakiś agresywnych zachowań.

reklama
Do góry