reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
guess1 gratuluję córeczki.
A ja wczoraj przywiozłam sobie od mamy wiadro wiśni i teraz czeka mnie drylowanie ale okropnie mi sie nie chce:zawstydzona/y:
A musze wam sie przyznac do grzeszku:zawstydzona/y:dałam sie wczoraj namówic na kieliszek domowej naleweczki ale była pyszna aż miałam ochotę na drugi ale sie opanowałam bo okropnie mocna. A teraz Misiek mnie molestuje żebym tez zrobiła ale nie wiem czy mu ulegnę bo przecież nic z tego nie będę miała bo teraz ciąża potem karmienie a tyle to ona juz nie dostoi żebym po skończenonym karmieniu mogła się nią spokojnie delektowac

kokusia ja mam czasem straszną ochotę na coś %, ale się powstrzymuję. I z wielką niecierpliwością czekam na moment kiedy będę mogła wypić kieliszek wina:happy2:.

agawar nie daj się chandrze!!!

guess - cudownie, że wszystko oki :) I gratuluję córki.
Ja, podobnie jak Yoka, też na L-4, ale mimo tego coraz bardziej dokucza mi kręgosłup - i szyjny i lędźwiowy. Coraz trudniej mi znaleźć wygodną pozycję. Bo albo boli kręgosłup, albo brzuszek się buntuje...

Ja też becikowe dostałam bardzo szybko po złożeniu papierów. I nawet nie wiem, kiedy zdążyliśmy je wydać i na co, haha.
Ale właśnie dzisiaj dowiedziałam się, że bardzo korzystnie finansowo wyszłam na tym, że wzięłam L-4 także na wakacje, bo obliczyli mi wypłatę średnią z całego roku, razem z godzinami nadliczbowymi (pracuję w szkole) I taki też dostanę macierzyński, bo do pracy już nie wracam. Więc teraz dostaję realnie więcej kasy niż jak pracowałam... Ech, Polska, Polska, kraj absurdów.

A mnie też dzisiaj od rana markotno jakoś, bo Jaś u babci siedzi, a mój mąż wyjechał w nocy do Niemiec na Formułę 1 ;) No i jakoś pusto w domu...

A jeszcze co do porodówek, to powiem Wam jedno - obiecałam sobie, że tym razem nie będę podkulać ogona. I jak coś mi się nie będzie podobać w zachowaniu personelu w stosunku do mnie, męża lub dziecka to po prostu to głośno powiem.

Agawar ....głowa do góry....i nie smutkać sie....:-p
A tak poza tym dziewczynki to nie wiem jak wy,ale mi powróciły drzemki w ciągu dnia jak na początku ciaży..nie wiem dlaczego.....jak sie położyłam przed 14 to włąsnie podniosłam tyłeczek...i nie bardzo wiem o co chodzi...
Guess gratuluje cudownej córeczki....

Witajcie grudniowe ciężaróweczki :-) pojawiłam się na Waszym forum dopiero dzisiaj i widze że mam dużo do czytania....

Jestem w ciąży już od prawie 18 tygodni, termin mam na 21 grudnia :-D i juz nie możemy doczekać się naszego maleństwa...za dwa tygodnie idziemy na połówkowe usg, może wkońcu dowiemy się kto siedzi w moim brzuszku:-)

Pozdrawiam wszystkie grudniowe mamusie, powoli postaram się Was jakos poznać....

reklama
Do góry