reklama
mamusia2008
mamusia Karolinki
witam kochane czwartkowo
ja dziś już w miarę lepiej, tylko zeby życie nie było za łatwe, to dopadła mnie migrena z samego rana, a tak jak nie moge brac lekow bo karmie, wiec bede z nia walczyc caly dzien
kokusiu, powiem ci ze dla mojej ten danonek zdecydowanie byl za maly, ona jak zobaczyla ze koniec to zaczela grysc lyzke, opakowanie od danonka, moja reke , wiec nie wiem czy moge jej dawac takich 2 na raz
tatus poszedl do pracy, mamusia popija kawusie z mleczusiem i pianka, a dzidzia zajada sie paluszkami i nozkami
ja dziś już w miarę lepiej, tylko zeby życie nie było za łatwe, to dopadła mnie migrena z samego rana, a tak jak nie moge brac lekow bo karmie, wiec bede z nia walczyc caly dzien
kokusiu, powiem ci ze dla mojej ten danonek zdecydowanie byl za maly, ona jak zobaczyla ze koniec to zaczela grysc lyzke, opakowanie od danonka, moja reke , wiec nie wiem czy moge jej dawac takich 2 na raz
tatus poszedl do pracy, mamusia popija kawusie z mleczusiem i pianka, a dzidzia zajada sie paluszkami i nozkami
Witam i ja
Nio moja myszka mimo tego ,ze wczoraj poszła spać tak szybko to wstałka koncowo przed 7 :0 moje słoneczko dało mamusi pospac...jednak ostatnio standardowo budzi sie okolo 24 na herbatke....pociucia troszkę i spi dalej..... taki widzimis....
U nas pogoda piękna i oby taka została...słoneczko i bezchmurne niebo pieknie
Leckam Was nadrobić
też muszę nadrobić, bo dawno mnie nie było na opiece i intymnym, no i foteczki nowe trzeba obejrzeć, bo te zjeszcze nie widziałam
mamusia2008
mamusia Karolinki
ja tez daje w nocy, moja pediatra powiedziała ze póki niema zebow to można dawać:-)Kanusia, a Ty babencjo;-)znów mnie ubiegłaś, hihi,
a czy herbatke to można tak w nocy dawać?bo ja słyszałam, że sie nie powinno, bo to próchnicą grozi, może lepiej wodę przegotowaną?
mamusia2008
mamusia Karolinki
i my życzymy dużo zdrówka i 100 latekDzień dobry wszystkim,
no nie jest tak źle, trzecia jestem,
miałam jeszcze wczoraj wejść, ale komp miałam okupowanywięc teraz nadrabiam zaległości
mnie też się podoba, juz to kiedys widziałam, puszczę dziś Wiktorkowi, zobaczymy jaka reakcja.
Jak tam zdrówko dziewczyny?mamusia, spróbowałaś Wica?Agacia, Tobie radzę to samo
A dla naszych dzisiejszych półroczniaczków, Filipka i Aniki zdróweczka, słonka i uśmiechu, i zabawek bez liku;-)sto lat maluszki!!!
kokusia31
mamusia dwóch łobuzic
A dla naszych dzisiejszych półroczniaczków, Filipka i Aniki zdróweczka, słonka i uśmiechu, i zabawek bez liku;-)sto lat maluszki!!!
I ja też się podpisuję
Beciaczku jak się nie ma zębów to i o próchnicę ciężko;-):-)a czy herbatke to można tak w nocy dawać?bo ja słyszałam, że sie nie powinno, bo to próchnicą grozi, może lepiej wodę przegotowaną?
A tak poważnie to dzieciaczki maja różne upodobania a niemowlakowi nie wytłumaczysz
witam kochane czwartkowo
Mamusia paracetamol możesz małą dawkę, przecież dzieciaczkom na przeziębienie się daje, więc jest bezpieczny, ja pamiętam, że jak byłam po cesarce, i bolało to kazali paracetamol i ibuprofen brać na zmianę, a karmiłam wtedy, i że bezpieczny podobno, a teraz jak dzieciaczki starsze to myślę że ok
mamusia2008
mamusia Karolinki
wiem ze mogę, nawet ostatnio wzięłam apap extra( z kofeina), bo już nie mogłam wytrzymać, tylko ze na moje migreny takie tabletki nie dzialaja, wiec musze walczyc sama z soba i z migrenaMamusia paracetamol możesz małą dawkę, przecież dzieciaczkom na przeziębienie się daje, więc jest bezpieczny, ja pamiętam, że jak byłam po cesarce, i bolało to kazali paracetamol i ibuprofen brać na zmianę, a karmiłam wtedy, i że bezpieczny podobno, a teraz jak dzieciaczki starsze to myślę że ok
I ja też się podpisuję
Beciaczku jak się nie ma zębów to i o próchnicę ciężko;-):-)
A tak poważnie to dzieciaczki maja różne upodobania a niemowlakowi nie wytłumaczysz
A to też niewiadomo jaka prawda, każdy radzi inaczej, ja wiem od lekarza, że jak dzieciaczek jest na etapie przed ząbkami to i nawet o dziąsełka trzeba dbać, bo ich zaniedbanie tez ma wpływ na ząbki później, a ile w tym prawday?lekarzem nie jestem, ale w ramach profilaktyki przemywam małemu dziąsełka na noc wodą przegotowaną i watką, no i staramy się jak najrzadziej pić soczki czy herbatki z butelki, bo podobno odruch ssania też źle wpływa, tylko z tym to mały problem, bo Wiktor jakoś niebardzo za tym kubeczkiem jest, woli z buteleczki.
A w nocy nigdy go nie przyzwyczajałam do picia, więc śpi całą noc i się nie budzi dopiero 6rano na mleczko, no ale wiadomo każdy maluszek inny;-)
reklama
wiem ze mogę, nawet ostatnio wzięłam apap extra( z kofeina), bo już nie mogłam wytrzymać, tylko ze na moje migreny takie tabletki nie dzialaja, wiec musze walczyc sama z soba i z migrena
kiepawo, to pozostaje się zrelaksować i pomasować troszkę łepek;-):-)
zresztą co ja gadam, przeciez Ty i tak się tu znami relaksujeszhmmm, tylko kurka coś ci to nie pomaga?dziewczyny może jakąś terapię szokową dla mamusi zastosujemy, to pomoże, hihi