reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

szaleńcza ilość postów !!!!!!
hej hej !!!

ja na chwile bo czytam i czytam a teraz musze obiadf robić :sorry2:

No to chyba poszukam sobie kogoś innego.

A wy "połówkowe" robicie u swoich lekarzy czy w jakiś specjalistycznych gabinetach?

ja robie w takim gabinecie co mają super sprzęt do usg mój gin ma isg a i tak polecił mi jechać do nich !

Głupio sie przyznac ale u nas od poczatku ciąży posucha czyli zero sexu:(

u nas też sporadycznie ! :-D

Zastanawiam sie nad zmianą lekarza bo gdyby cos rzeczywiscie się działo to w tych 40 min w ktorych miała wyłączony tel mogło cos się stac.
może kobieta miałą zły dzień, jak ogólenie chwalisz ją sobie ! to ja bym tak nie zmieniała ! no chyba że cąły czas z nią nie tak ;-)

Myszqa klimatyzacja to jest jakieś wyjście,ale z tego co czytałam tez raczej nie najlepsze....przez dużą różnicę temperatur bardzo łatwo o przeziębienie...ale oczywiście i ja życzę Wam udanego wypoczynku...korzystajcie póki możecie zająć się tylko sobą:-)

A co do liczenia ruchów....to bez sensu...ja jutro zaczynam 21 tydz. i czuję małą tylko sporadycznie...bywają dni że wogóle....rozmawiałam z ginem i powiedział że czasami kobiety nie czują wcale ruchów do 22 tygodnia....
A z tym głaskaniem to też dziwne....we wszystkich gazetach i programach tv trąbią,że powinno się głaskać brzuszek bo to rozwija więź miedzy przyszłą mamą a dzidziusiem a Twoja lekarz mówi coś takiego....jakoś trudno mi w to uwierzyć:no:

no ja przy poprzedniej ciązy mialam zakaz głaskania po brzuchu, bo macica jest bardzo wrażliwa i wtedy moze reagować skurczem ! a co do sutków to w szpitalu ciężarówkom przeterminowanym kazali cały czas praktycznie masować żeby przyśpieszyć poród !

Aa właśnie o sutkach słyszałam coś zupełnie innego:no: że właśnie powinno się "bawić" sutkami i to kieruję do panów po to aby po porodzie były dobrze przygotowane i wykształcone do karmienia piersią.......:sorry2:

no pewnie wszystko jak zwykle ale z umiarem :-D moje nie lubią jak sie je dotyka ! no i przy Liwii miałam okropnie obolałe od karmienia ! az mi łzy czasami leciały z bólu !

spadam robic obiad i wieczorem kukne !!! i jeszcze mam do nadrobienie kilka stron !! nie próżnujecie :-D

reklama
A ja już sprzątnęłam mieszkanko , ugotowałam rosołek i robię pranie;-)
Zaraz wezmę prysznic i czekam na przyjazd moich rodziców.
A i koniecznie poczytam książkę bo ona jest dla mnie jak narkotyk.:-D

Mała sobie śpi i ok 22 będzie mamusię kopać.
A ja normalnie juz nie moge się jej doczekać!!! Już chciałabym ją całować po całym malutkim ciałku i po tych kochanych, majutkich stópkach!!!:rolleyes2:

P.S
Kurcze ale mój mąż zadowolony jest bo codziennie musi mnie zaspokoić :-D

marzycielka a skąd taka ochota na sex powiece jak to robisz? bo ja nie mam wo gule ochoty maż się troszkę wsieka a ja nie wiem jak mam nabrać ochoty

marzycielka a skąd taka ochota na sex powiece jak to robisz? bo ja nie mam wo gule ochoty maż się troszkę wsieka a ja nie wiem jak mam nabrać ochoty

hmm na początku i później nie miałam żadnej ochoty:angry: taką miałam huśtawkę nastrojów a od ok miesiąca to nie mogę żyć bez sexu :-D
No i jeszcze wymyslamy fajne rzeczy np. nowa pozycję oraz smarowanie oliwką w blasku świeć;-) to działa

marzycielka kurcze tutaj to chyba tylko my dwie nie możemy żyć bez seksu hahaha :-D

:-D:-D:-D

Oj marzycielko musze się przyznac że ja bez seksu tez jakoś sobie teraz nie radzę nagorzej, ze mój kochany mąż się strasznie boi i nawet nie chce mnie dotykać na wszytsko reaguje paniką, dziś rano musiałam go dosłownie zmusić żebyśmy sie pokochali bo on przeciez cały czas: a jak się naszemu maleństwu cioś stani, jak ja mu robię krzywdę itp...
a ja mam cały czas ochotę...
a propo pozycji to jakie są wskazane w ciąży:confused:

Yoka Ty nie myśl,że to tylko Wy;-) Ja też mam cały czas ochotę:tak: Ale u mnie to wyglądało tak samo przed ciążą i tak samo teraz.Właściwie nie dawno to miałam nawet większą chęć niż zwykle,a to przez powiększającą się macicę.Mi nawet żadne humorki nastroju na miłość nie zepsują;-) Jak mam zły humor albo mi smutno to tym bardziej lubię poprzytulać się z mężulkiem:-) Ale to nie kwestia tego,że ja jakaś nie wyżyta...Po prostu mój mąż jest tak cudowny,że nie mogę mu sie oprzeć:-) I to nie zmiennie od trzech lat:-) Bez seksu to ja mogę żyć,ale bez mojego męża już nie.A jego nie ma już tydzień...

Okruszku wskazane są takie pozycje,w których nie będziecie uciskać brzuszka.

Ostatnia edycja:
reklama
Ja na brak ochoty na seks nie narzekam :-). Mąż na początku trochę się obawiał, że zrobi krzywdę Kosmiciątku, ale już teraz nie ma problemu.:tak:
A jeśli chodzi o brzuszek zawsze można wypróbować coś nowego, żeby było fajnie, bezpiecznie dla maleństwa, a dla mnie wygodnie.:-)

Do góry