reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Mariusz sie szykował strasznie na finał a w ostatniej chwili pilna sprawa mu wypadła i biedaczek nie oglada za mi go zal normalnie tak mu zalezało:eek::sorry:
moj tez oglada,koszulke barcelony wciagnal....uszykowal ja sobie,polozyl na stole w kuchni a ja malo co herbaty mu na ta koszulke nie wylalam:baffled::-Dale by bylo...

ja nie wracam na razie, ale za to juz Tomka nastawiam, ze sie oszczednosci w domu szykuja, a on na mnie takie oczy :eek::eek::shocked2::shocked2::errr::errr::no2::sad::oo2:

Mopku,to jak to w ogole jest w Polsce z macierzynskim?jak wyglada to finansowo?ile czasu placa?bo ja nawet nie wiem:baffled:a jak za jakis czas sie pojawi drugie dziecko to moze jeszcze oplacaloby sie tu zostac chwile dluzej...

u nas socjal do bani i cały patriotyzm w takich chwilach to w łeb bierze,
prawda taka ze na siebie tylko liczyc trzeba a te becikowe dodatki itp to na wózek, łóżeczko a potem na pieluchy bo na mleko juz nie starczy :no:

ale nie narzekam bo zawsze moze bys gorzej tfu tfu

Mopku,to jak to w ogole jest w Polsce z macierzynskim?jak wyglada to finansowo?ile czasu placa?bo ja nawet nie wiem:baffled:a jak za jakis czas sie pojawi drugie dziecko to moze jeszcze oplacaloby sie tu zostac chwile dluzej...
macierzyński 20 tygodni 100% płatne oczywiście to co jest oficjalnie na papierze a niestety róznie z tym bywa
a potem jak jest sie na wychowawczym urlopie to mozna dostac dodatek z tytułu samodzielnej opieki nad dzieckiem ale jak dochód na os nie przekracza 504 zł i to jest az 400 zł i trzeba byc zatrudnionym minimum 6 miesiecy

dochod na osobe i oczywiscie niemowlak jest liczony jako osoba tak??czyli lipa jednym slowem,bo taka trzyosobowa rodzina musi miec 1500 zl dochodu max,dobrze kalkuluje??

reklama
hej ja sie pozygam chyba dzis :eek::eek::eek::eek: zjadlam te gofry potem obiad z mezowym teraz wpierdxielam truskawki bo mezowy mnie przekupil nimi zeby sobie w spokojnosci mecz mogl obejrzec :eek::eek::eek::eek::eek: wiec co ja biedna mam robic ???? no babybooma wlaczyc:-D:-D:-D

Do góry