reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Anoli ja tez juz dostałam okres, jakieś 3 tyg temu, a nadal karmie piersią :no:

Agacia tak juz sie od niego odzwyczaiłam:zawstydzona/y:ze prawie zapomniałam;-)

Kana Hania dziękuje za zyczenia:-):tak::-)

Ktos nam ukradł suwaczek:crazy: a Hania konczy dzis dwa miesiące:-)
Dwa miesiace temu o tej godzinie juz bylam po przebiciu pęcherza i poznałam na własnej skórze co to sa skurcze porodowe:-D

Madzienka - dzięki, za miłe słówko, postaram się częściej zaglądać.

Monia - jestem w wielkim szoku, napewno nie daj się zwieść, walcz o swoje, bo napewno lepszy ten twój mąż już nie będzie, a skoro tatuś jest takim zasrańcem, to napewno będzie powielał jego schemat, zastanów się, czy chcesz takiej przyszłości dla siebie i córeczki... bardzo chciałabym ci pomóc i jeśli tylko będę w stanie to mozesz na mnie liczyć, dziewczynki ci świetnie radzą, bądź dzielna i pamiętaj, że masz dla kogo być uśmiechnięta i szczęśliwa!!

anoli - u nas wszystko dobrze, szczepienie już faktycznie za nami, nie mieliśmy w związku z tym żadnych problemików typu gorączka, natomiast Inka to panikara niesamowita, wszyscy na mnie patrzyli, jakbym jej nie wiem co robiła w tym gabinecie, aż mi głupio było. Co do twoich zakupów to świetnie cię rozumiem, Inka też już wyrasta z ciuszków 0-3 miesiąca i musiałam jej dokupić trochę patałaszków. Ja sobie już jakiś czas temu wszczepiłam ten implant antykoncepcyjny, więc mam już spokój na jakieś 3 latka. Moja Ineczka też co chywila jakiegoś wiruska podłapuje od Miśki, która znosi wszystko z przedszkola, cieszę się, że Hania ma się lepiej, buziolek dla niej! A Misia w przedszkolu już się zadomowiła na dobre i chodzi z wielką ochotą.

Misiówka ciesze się ze wsio wporządku. Ja wzielam tabletki jednak. Nie chciałam tego implantu bo moze wczesniej popracujemy nad rodzenstwem dla Hani:tak:;-)

Witam!!!
Dziewczyny!! Ogromnie dziękuję za pamięć i życzonka!!! Jest mi bardzo miło i w ogóle jestem zaskoczona - skąd wiedziałyście o moich urodzinkach....

Ja również życzę Wam wszystkim dużo zdrówka i pociechy ze wszystkich słonek które macie. No i 100 lat dla kończących 3 i 2 miesiączek!!!

Kupiłam sobie książeczke o ktorej wspominała ewelw
Gry i zabawy z niemowlakami - Jackie Silberg (554984674) - Aukcje internetowe Allegro
Dla mnie bomba, wkońcu wiem w co moge z moją julcią bawić się:-D:-D

Super Madzieńka, że kupiłaś!! Ja czytam też w wolnych chwilach - przypominam sobie różne zabawy - i mała super też na nie reaguje!!!
Polacam tą książeczkę!!:tak:

anoli, Misiówka - napiszcie coś więcej o tym implancie. Bo ja tez szukam czego na dłużej, myślałam o wkładce hormonalnej, ale może ten implant lepszy:confused:

Hej, ja dzis mega dół i zalamka:-(
wpadlam tylko poczytac i pomoc Mopkowi

https://www.babyboom.pl/forum/grudniowe-mamy08-f258/

prosze

Cyprysiowa co się dzieje??:-(

Aj kochana dziekuje Ci slicznie......:* no ciesze sie, tylko,ze to był pierwszy raz taki...mam cicha nadzieje,ze nie ostatni...hahaha

Ewelew wszystkiego NAJ NAJ NAJ....
1000-ce buziaczków i uścisków od Mariczki i Kanusi:*:*:*

A jeżeli chodzi jesce o zyczonka to wszystkiego NAJ NAJ NAJ dla :
Kokusi i jej córeczki która skończyła dzisiaj 3 miesiace.... oraz dla solenizantek konczących 2 miesiace córeczek: Anoli, K.A.J.I.,Paoli i Kluskawawa.... dużo zdrówka:*

Ode mnie też dla wszystkich jubilatów 100 lat 100 lat niech żyją żyją Nam:-)

Monia pamiętaj , że masz dla kogo walczyć z mężem .:tak:

A ja Wam powiem ,że cóecia Moni jest taka śliczna i słodka wcale nie widać aby tyle złego przeszła podczas porodu.
Mam nadzieję , że będzie zdrowa i szczęśliwa:-)

reklama
Misiówka ciesze się ze wsio wporządku. Ja wzielam tabletki jednak. Nie chciałam tego implantu bo moze wczesniej popracujemy nad rodzenstwem dla Hani:tak:;-)
anoli - no to faktycznie nia ma sensu, bede trzymac kciuki za starania :-)

Pytia - implant nazywa się Implanon, jest to taka jakby silikonowa rurka wielkości 4cm długości i 2 mm przekroju. Pielęgniarka wstrzykuje ją pod skórę strzykawką (pod znieczuleniem) i za trzy lata wymienia na nową jeśli chcesz, w każdej chwili można ją wyjąć. Ja nie cierpię gumek jak cholera, piguły są zawodne zwłaszcza z moją pamięcią, a spirali się boję, bo miałam w rodzinie kilka przypadków wrośnięcia, więc został ten implant, bo na razie nie planujemy nowych atrakcji rodzinnych spokojnie przez 3 lata, hehehe. Jedyny efekt uboczny to taki, ze moga pojawiac sie plamienia lekkie.

Do góry