reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam dziewczyny ja dzis do tej pory nie mialam czasu zajrzec do was ale widze ze dzis malo naskrobalyscie... ja od rana w terenie najpierw na poczte zalatwic dokumenty bo mojemu mezowi nie chcieli wydac i musialam osobiscie... dziecko zostawilam z moim M po raz pierwszy ale mial stracha ze maly sie obudzi no i oczywiscie jak ja wrocilam ledwie weszlam do domu a maly sie przebudzil... moglby sie obudzic jak bys sam z tatusiem ciekawe jak by sobie dal rade...
no a pozniej poszlismy na spacerek na sloneczku troszke pobyl i odrazu sie spokojniejszy zrobil zje i spi...
wlasnie bede dzwonic do pediatry musze sie umowic na jutro maly ma jakis kaszel i cos mu zalega w gardelku... lepiej jak by go obejrzal... bede spokojniejsza
no i musze se pochwalic wreszcie odpadl nam pepuszekkkkkk :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D prawie 3 tygodnie to zajelo no ale pepowina byla dosc gruba... no ale juz nie ma kikucika...

reklama
Cześć Kochane.

A my po spacerku. Młoda zjadła , podarła się jak cholera i teraz zasnęła, oby spała przez jakiś czas:zawstydzona/y:

Mogłaby już być starsza to można by jej coś wytłumaczyć a tak to tylko krzyyyyyyyyyyyyyyyyk:angry::-D

Ja wymiękam, mały od 10 nie chce spać i nie daje mi spokoju:-(. Jas ja bym chciała, żeby moje dziecko troszkę dało mi wytchnienia.

Zapominajko moja Mała do tej pory była grzeczna-jadła,trochę porozglądała a następnie szła spać, a od czwartku jakby mi dziecko ktoś podmienił-codziennie od ok.9 rano do ok.20 nie śpi-ani przez sekundę-normalnie nie wiem jak tak może być,heh:szok::szok::szok:No i na dodatek kupki za bardzo nie może zrobić:baffled:

A wogole to dam ZŁOTĄ RADĘ:nie dawajcie swoim pociechom smoczków-bo moja Mała już żyć bez niego nie może i teraz wprowadzam wojnę smoczkowi no i żałuje, że wogóle jej dawałam:baffled:

A tak wogóle mam pytanie do mam karmiących butelką: ile zjadają Wasze Brzdące?Bo moja Mała dzisiaj kończy 4 tygodnie i zjada 110 ml tak co 3-4 godziny i się zastanawiam jak to wygląda u Was?No i czy dajecie wodę i ile?

A tak wogóle mam pytanie do mam karmiących butelką: ile zjadają Wasze Brzdące?Bo moja Mała dzisiaj kończy 4 tygodnie i zjada 110 ml tak co 3-4 godziny i się zastanawiam jak to wygląda u Was?No i czy dajecie wodę i ile?

Moja Młoda je tyle samo albo czasami ściągnie 150 ml i rzadko daje jej wodę bo ona jej nie chce i się bardzo krztuśi..

Cześć Kochane.

A my po spacerku. Młoda zjadła , podarła się jak cholera i teraz zasnęła, oby spała przez jakiś czas:zawstydzona/y:

Mogłaby już być starsza to można by jej coś wytłumaczyć a tak to tylko krzyyyyyyyyyyyyyyyyk:angry::-D

marzycielko Cierpliwości jeszcze zatęsknisz za taka malutką Oliwką. Poczekaj niech tylko zacznie chodzić i mówić:-D:-p

Witajcie mamuśki

Cyprysiowa, niezła przygoda, zawału można dostać.

Dziewczyny, widzę, ze teraz to już standard ze dzieciaczki nie chcą spać w dzień, a jak śpią w dzień, to odbijają sobie w nocy:-D

Paola, powodzenia w walce ze smokiem. Ja wole dać smoka niz sama za niego robić. poza tym często jest tak, że mała już nie chce cyca i się wścieka, bo chce sobie tylko possac, ale żeby nic nie leciało i wtedy smoczek ja zadowala.

U nas pogoda też nędzna, dobrze że jak nie chce mi sie wychodzić to mogę małą wystawić pod zadaszony taras i mam wtedy chwilę żeby sprzątnąć lub cos porobić. Przed chwilką właśnie ją wzięłąm do domku, bo była 40 minut na tarasie i myśle ze zaraz da o sobie znać, skoro drzemkę już odbyła.
W domku cisza, spokój, aż dziwnie przywyknąć, na razie cieszę sie tym spokojem, ciekawe jak długo, pewnie już wieczorem zacznie mi brakować chłopaków i oni też chyba szybko zatęsknią do mamusi, bo wyjechali o 14, a już dzwonili:-D:-):-D.
Właśnie błogą cisze przerwał ryk.....

Moja Młoda je tyle samo albo czasami ściągnie 150 ml i rzadko daje jej wodę bo ona jej nie chce i się bardzo krztuśi..

Ojej to moja Mała nie za dużo je:szok:-jeżeli Oli Marzycielki je tyle samo a ma dwa msc.a moja prawie miesiąc i dodam, że jeszcze czasami dostaję cyca-ale tam pokarmu malutko-ale zawsze coś poleci....hm...:baffled:

Bliźniaki podziwiam Cię-że tak samiutka z Małą zostałaś:szok:

A wogole to dam ZŁOTĄ RADĘ:nie dawajcie swoim pociechom smoczków-bo moja Mała już żyć bez niego nie może i teraz wprowadzam wojnę smoczkowi no i żałuje, że wogóle jej dawałam:baffled:

U nas też zaczyna być zauważalne uzależnienie od smoka, ale ja - podobnie jak Blizniaki - wole go dac, niz sama byc na etacie smoczka uspokajacza.

reklama
Ojej to moja Mała nie za dużo je:szok:-jeżeli Oli Marzycielki je tyle samo a ma dwa msc.a moja prawie miesiąc i dodam, że jeszcze czasami dostaję cyca-ale tam pokarmu malutko-ale zawsze coś poleci....hm...:baffled:

Bliźniaki podziwiam Cię-że tak samiutka z Małą zostałaś:szok:

Moj je z butelki 120 ml jak ssie cyca i leci to robie mu 90ml. Mam tylko 1na reke - sorki...

Do góry