reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Wow,

Wlasnie postanowilam sobie zrobic dobrze i zarezerwowalam sobie bilet do multibaby kina czyli na taki seans dla mam. Glos w kinie jest znacznie ciszej zrobiony, jest troche swiatel pozapalanych, sa przewijaki a na widowni same mamy z dzieciaczkami. Ide w srode na 12.00 na "Ksiezna", wyboru za bardzo nie mialam bo tylko raz w tygodniu jest taki seans i nie ma sie wplywu na repertuar, ale i tak sie ciesze jak nie wiem co, ze pojde sobie z moja malusia na filmik, jupppi!
:cool2:

Justine, jak bedziesz juz po seansie, to koniecznie musisz dac znac jak bylo :tak: u mnie w Zabrzu tez jest Multikino, wiec moze i ja sie wybiore :tak::-D

reklama
Tygrysku i Justine, tak was czytam i zaczelam szukac sieci, z tego co wiem to Mirenka jest hormonalna wiec ja sie nie pisze, ale na youtube znalazlam fajne info o wkladkach. Nie wklejam, bo same zdecydujcie czy chcecie rzucic okiem. Acha i mam na mysli animowane info:)

Ide karmic:))

Justine a gdzie znalazlas takie kino?? Ja o czyms takim nie slyszalam:eek: a to fajna rzecz, no i jak mezulek jedzie??

Witam,

wprawdzie urodziłam 4 stycznia ale wy dziewczyny pewnie będziecie już bardziej doświadczone w temacie.Otóż po nacięciu założono mi parę szwów, które obecnie tak bardzo bolą i ciągną, że w zasadzie nie umiem nic robić. chodzić -nie, stać- nie, nawet jak się położę to przez moment tak ciągną, że trudno to wytrzymać. Na dodatek w środę była położna, która stwierdziła, że mam takie duże węzły, które wrastaja, że ona je wytnie. no i wycięła - i teraz boli jeszcze mocniej. Mąż mi nie pozwala już nawet wstawać z łóżka,karmię cały czas na leżąco bo na siedziąco to łzy mi same z bólu napływają do oczu...
Pomóżcie proszę, może któraś z was już sie uporała z takim problemem czy poprostu taki urok poporodowy i trzeba przecierpieć?

z góry dzięki za pomoc

Ja bym walila do lekarza, bo moim skromnym zdanem to ktos ci cos porzadnie spapral...a sprawdzic nie zaszkodzi. Powodzenia.

Czesc dziewczatka!!Rzeczywiscie,to nie okres,a tylko dalszy ciag czyszczenia.Zywa czerwoniasta krew niby,ale nie okres bo ustalo.JUSTINE,ale Ci zazdroszcze tego kina:tak:.My dzisiaj bylysmy na spacerku,a wlasciwie w miescie na zakupach...i robilam je z oddechem meza na plecach:-Doszczedne panstwo wprowadzil,bo "jak chcemy wrocic do polski i kupic chalupe to musimy ograniczyc wydatki".Kochane,mam nadzieje ze fajnie Wam sobotka leci;-)

oj jak ja Cie rozumiem:tak::tak: ja tez czuje meza oddech przy kazdych zakupach ale sie wycwanilam i jak ide sobie cosik kupic to jemu tez jakas pierdulke kupuje zeby nie bylo i on wtedy jakos lagodniej to znosi:cool2::cool2::cool2::sorry2::sorry2::sorry2: ale ostatnio moj maz jest nawet znosny jesli chodzi o te kwestie, gdyz zaoszczedzil na mnie jak bylam, w ciazy i malo kupwalam to teraz musze sobie odbic i o dziwo jeszcze sie nie krzywi na widok rachunkow:-D:-D ale tez do czasu gdyz zmieniamy w tym roku mieszkanko na wieksze i niestety wiaze sie to z dodatkowymi kosztami:-:)-:)sorry::sorry:ech.................................

Tygrysku i Justine, tak was czytam i zaczelam szukac sieci, z tego co wiem to Mirenka jest hormonalna wiec ja sie nie pisze, ale na youtube znalazlam fajne info o wkladkach. Nie wklejam, bo same zdecydujcie czy chcecie rzucic okiem. Acha i mam na mysli animowane info:)

Ide karmic:))

Justine a gdzie znalazlas takie kino?? Ja o czyms takim nie slyszalam:eek: a to fajna rzecz, no i jak mezulek jedzie??

dzwoneczka wklejaj chetnie popatrze na co sie pisze:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ja tez sypiam z moim Alusiem ale postanowilam nauczyc go spac w lozeczku co by pozniej nie przywyczail sie spac z nami w lozku...
u nas nocka taka sobie maly sypia dobrze w dzien moge wszytko zrobic ale za to w nocy nie sypia do 2 a pozniej to juz do samego rana spi... ciekawe jaka bedzie ta noc
ogolnie nie mam tak zle jak wczoraj sie nasluchalam jak matki z dziecmi z ktorymi bylam w szpitalu maja hece w dzien i w nocy to mi sie slabo zrobilo sa dzieci ktore wogole nie spia a jak spia to tylko kilkuminutowa drzemka :szok: nawet jak dokarmiaja mlekiem modyfikowanym... dobrze ze moj choc w dzien sypia...

Wow,

Wlasnie postanowilam sobie zrobic dobrze i zarezerwowalam sobie bilet do multibaby kina czyli na taki seans dla mam. Glos w kinie jest znacznie ciszej zrobiony, jest troche swiatel pozapalanych, sa przewijaki a na widowni same mamy z dzieciaczkami. Ide w srode na 12.00 na "Ksiezna", wyboru za bardzo nie mialam bo tylko raz w tygodniu jest taki seans i nie ma sie wplywu na repertuar, ale i tak sie ciesze jak nie wiem co, ze pojde sobie z moja malusia na filmik, jupppi!
:cool2:

ale super!!!!!!!!! kiedys w superniani na tvn mowili wlasnie o takim kinie i nawet pokazywali i fajna sprawa:tak::tak: tylko w Łodzi zapyzialej nie ma multikina:-:)-:)-:)-:)-( daj koniecznie znac jak bylo:tak::tak:

Wczoraj pisalam ze Filip zrobil wielkiego kupszczora( kupe) ze wszystko lacznie z nim bylo uwalone :-D:-D dzis szykuje sie do lekarza prawie juz wychodze z domku a maz mowi ze jakos taki pajacyk od spodu mokry, wiec mowie do niego ze pewnie pampersa zle zalozylam i sie siusu przelecialo przez falochrony:-D:-D wiec mezowy bierze Fifka na przewijak rozbiera go a tam taka sama wielka kupa!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D ja juz nie moglam go ptrzebrac gdyz umowiona na godzine do lekarza bylam wiec moje kochanie samo musialo oczyscic Fifka i przebrac od poczatku:-D:-D:-D dzielny dal rade:-D:-D:-D a tak sie wzbranial przed przewijaniem ze niby nie umie itp:-D:-Da tutaj prosze jak szybko sie nauczyl:sorry::sorry::sorry::sorry:

reklama
Wczoraj pisalam ze Filip zrobil wielkiego kupszczora( kupe) ze wszystko lacznie z nim bylo uwalone :-D:-D dzis szykuje sie do lekarza prawie juz wychodze z domku a maz mowi ze jakos taki pajacyk od spodu mokry, wiec mowie do niego ze pewnie pampersa zle zalozylam i sie siusu przelecialo przez falochrony:-D:-D wiec mezowy bierze Fifka na przewijak rozbiera go a tam taka sama wielka kupa!!!!!!!!!!!!!!!:-D:-D:-D ja juz nie moglam go ptrzebrac gdyz umowiona na godzine do lekarza bylam wiec moje kochanie samo musialo oczyscic Fifka i przebrac od poczatku:-D:-D:-D dzielny dal rade:-D:-D:-D a tak sie wzbranial przed przewijaniem ze niby nie umie itp:-D:-Da tutaj prosze jak szybko sie nauczyl:sorry::sorry::sorry::sorry:

tygrysku wlasnie wczoraj wieczorem czytalam twoja wypowiedz na temat kupy fifusia i mysle sobie dlaczego moj takiej nie robi no i chyba maly sie domyslil i o 1 w nocy po wielkim wysilku zrobil wielkaaaaa kupe ktora nie pomiescila sie w pampersie i w dodatku puscil baczka no i wszytko wyplynelo byl caly umorusany no i o 1 w nocy musialam go myc i przebierac...
ile zuzywacie paczek pampersow na tydzien :confused::confused:

Do góry