reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Cześć dziewczynki :-)

Patrysia Mały może płakać z powodu bólu nóżki skor kupki nie zrobił po rureczce.

Ania no to Nasze pociechy idą łeb w łeb z wagą bo moja Oli już 5 600 kg waży :-)

A my wczoraj z mężowym fajny aczkolwiek bardzo smutny film obejrzeliśmy , wypiliśmy po drinku i poszliśmy spać bez sexu choć widziałam mąż miał ochotę ale ja nie:-D;-)

A teraz ja siedzę na Wyspie Bab , którą Wam poleciłam i u Nas na forum a mąż śpi a koło niego Oli rozrabia i tylko czekam na płacz jak jej się znudzi , że tata nic nie mówi.
Oliwka się uśmiecha , uśmiecha jak szalona kocham ten uśmiech tylko jeszcze muszę go uwiecznić na fotce i Wam pokażę.

Zaraz lecę zrobić śniadanko i na spacerek z Oliwką.

reklama
Cześć dziewczynki :-)

Patrysia Mały może płakać z powodu bólu nóżki skor kupki nie zrobił po rureczce.

Oj chyba jednak chodzi o kupkę, bo się pręży i puszcza bączki.
Olek też odkąd nauczył się uśmiechać nie może przestać :-) Czasami leży sobie sam i uśmiecha się pokazując te swoje bezzębne dziąsełka :-D

A tak przy okazji buziaczki dla Oliwki :-)

Oj chyba jednak chodzi o kupkę, bo się pręży i puszcza bączki.
Olek też odkąd nauczył się uśmiechać nie może przestać :-) Czasami leży sobie sam i uśmiecha się pokazując te swoje bezzębne dziąsełka :-D

A tak przy okazji buziaczki dla Oliwki :-)

No to daj mu czopka glicerynowego dla niemowląt i pomoże a za buziaki dziękujemy i także przesyłamy :-)

renia masz do tego siatke centylowa. Twoja mala jest faktycznie bardzo pultasna bo jest troszke powyzej 97centyla (najwiekszego) czyli 97% dzieci w tym wieku jest mniejsze od Twojej córci. Natomiast chyba nie powinnas sie zamartwiac, moj Cyprian jak mial miesiac i 12 dni wazył 5500g.Fakt ze pozniej (do roku) utrzymywal sie dzielnie na 97centylu i byl mega grubasny ale jak zaczal chodzic to waga stanela.

Cyprysiowa i inne mamuśki...o co chodzi z tymi siatkami centylowymi??Jak to odczytuje się...:-:)eek:

Witam!!!
Dziewczyny!!! Jestem przyłamana. Wy napisałyście, że zciągacie dużo, bo czasem 50, 60 lub 70 ml. A niektóre więcej... A czy Wy karmicie piersią i tyle potraficie dodatkowo zciągnąć, czy z butli karmicie, a dodatkowo zciągacie??? No i ile razy dziennie potraficie zciągnąć takie ilości???????? No i o jakiej porze dnia zciągacie????
Ja karmię piersią, ale mam chyba mało, bo mi się najwyżej 20 ml udawało zciągnąć....:no::no::no: (i potem jej to daję) Nigdy więcej nie udało się zciągnąć. A dziś to dosłownie może z 5 ml. zciągnęłam. Martwię się, że nie mam mleczka. Z tym, że moja mała często woła - czasem nawet co 1,5 godz. Raz dziennie ona się denerwuje gdy ssa - tak jak by już nie było:no: a czasem wcale sie nie zdenerwuje. Wczoraj np. zasnęła bez dokarmiania...
No i przeważnie wieczorem się cycuszki takie miekkie robią.....
Chciałaby troszkę zciągnąć i zamrozić - żeby mieć na czarną godzinę, a ty nic... Kupuję mleko modyfikowane - i całe muszę wyrzucić, bo w trzy tyg trza zużyć - a ona raz na 2 dni może 30 ml. zje...
Czemu Wy tak dużo zciągacie??????? Czy ja nie mam mleka?????
PLEASE- odpowiedzcie jak możecie. Dzięki z góry.

Marzycielko!!! ale przecież w między czasie dzidzia je z cycuszków, a moja potrafi wołać czasem co godzinę... To jak zciągnę, to jej zabiorę... i się wścieka gdy ssa, bo z cycuszkow nie leci.... I co tu robić???

Ewelinko dzidzia ściąga więcej niż laktator...a sposób o którym napisała Ci Marzycielka polecała mi położna...po kilku dniach ściągania tym sposobem(4-5 razy dziennie) podobno laktacja poprawia się....

Dziewczyny jeśli chcecie się zrelaksować zapraszam tu bo to zajefajne miejsce :-)

www.WyspaBab.pl - Strona główna

Marzycielko Ty nasz szperaczu w necie:-D...dzieki juz biorę się za czytanie:-)

No to daj mu czopka glicerynowego dla niemowląt i pomoże a za buziaki dziękujemy i także przesyłamy :-)

Patrysia popieram czopka...malutki paseczek włóż w pupcie i potrzymaj nózki do brzuszka powinno ruszyć się...nasza tak wypróżnia się...bo niestety problemy z kupą mamy non stop...:sorry2:

Witajcie!!!!

Nie przywitałam się:zawstydzona/y:...u nas nocka do przeżycia, mimo że mała budziła się co 2 godziny:eek:na jedzonko, na szczescie w miarę szybko usypała...

My juz jemy tylko mleczko z butelki...pokarm u mnie skończył się:shocked2:walczyłam ale nie udało się i nie ukrywam że mam mega doła z tego powodu....:sad::sad::sad::sad:
Na samą myśl łzy same płynął:sorry:

Czuję się złą matką...:dry::-:)sorry2::-(tak bardzo brakuje mi tej bliskości z małą:eek:

czesc diewczynki,dziendoberek!!a wiecie co,ja tak usiadlam do kompa i stwierdzilam ze BLACKWIZARD juz sie cala wiecznosc nie odzywa...15go miala sie stawic do szpitala na ew wywolanie,czyli wypadaloby dzs..

Witajcie!!!!

Nie przywitałam się:zawstydzona/y:...u nas nocka do przeżycia, mimo że mała budziła się co 2 godziny:eek:na jedzonko, na szczescie w miarę szybko usypała...

My juz jemy tylko mleczko z butelki...pokarm u mnie skończył się:shocked2:walczyłam ale nie udało się i nie ukrywam że mam mega doła z tego powodu....:sad::sad::sad::sad:

Czuję się złą matką...:dry::-:)sorry2::-(tak bardzo brakuje mi tej bliskości z małą:eek:
Madzienko kochana,czasem czegos w zyciu nie da sie przeskoczyc...,jestes cudowna mamusia,nie mysl o sobie tak okrutnie!!

Witajcie!!!!

Ja też przegrałam i też miałam wyrzuty sumienia ale teraz gdy widzę Oli szczęsliwą bo najedzona jest i ładnie rośnie a kupki nauczy się robić :-)

Wejdź na to forum co poleciłam i zabaw się tam wszystkie baby Ci pomogą :-)

Hej mamusie:-)
U na snocka przespana Zosia budziła się trzy razy na jedzonko ale potem szybko usypiała. Gorzej było wczoraj wieczorem bo mała strasznie płakała nie mogła zrobić kupki, bo ja oczywiście głupia dzień wczesniej na obiadek nie pomyslałam i fasolkę szparagową zjadłam na szczęście nie dużo ale mała pręzyła się i puszczała bączki...ja chciałam podać czopek glicerynowy ale moja teściowa powiedziała że to nie dobre dla dziecka i tylko ciepłą pieluszka kazała okładać brzuszek i masować a ja oczywiście głupia posłuchałam i płakałam razem z moją żabką:-(. Więcej nie posłucham...Ale dziś rano Zosieńka zrobiła złotą duza kupkę i teraz po jedzonku smacznie śpi

reklama
Dzien Dobry Dziewczynki!!

Ja tez mam coraz mniej czasu...:-)
Obawiam sie, ze przed nami czarne chmury i niebawem bede musiala wrocic do pracy:-( Ehhhh...

Justine ja tez mam problem, kto jest kto na nasza klasa i nie wiem jeszcze jak ja to wszysko poukladam.

Madzienka to, ze nie karmisz piersia zupelnie nie oznacza, ze nie jestes dobra matka nie mysl tak ani przez sekunde.

Dziewczyny to moze jeszcze gg albo skype sie wymienimy, bo z tego co mi sie wydaje to az tak aktywne na nk nie bedziemy co??
Moj gg 6665703 skype dzwoneczka:)

Do góry