reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny nie boicie się, że od tych pasów i innych wyszczuplających gorsetów będą wiotczały mięśnie i trudniej będzie wrócić do ładne sylwetki? Gdzieś czytałam, że właśnie nie powinno się stosować tego typu wynalazków po porodzie:baffled:. Chć sama nie wiem co o tym mysleć...

Mam pytanie z innej beczki też. Czy któraś z was odciąga pokarm laktatorem? I Ile ml wam wychodzi (tak średnio) z jednego cycka?

reklama
Dziewczyny nie boicie się, że od tych pasów i innych wyszczuplających gorsetów będą wiotczały mięśnie i trudniej będzie wrócić do ładne sylwetki? Gdzieś czytałam, że właśnie nie powinno się stosować tego typu wynalazków po porodzie:baffled:. Chć sama nie wiem co o tym mysleć...

Mam pytanie z innej beczki też. Czy któraś z was odciąga pokarm laktatorem? I Ile ml wam wychodzi (tak średnio) z jednego cycka?

Ja odciągałm przez ostatnie dwa dni i wychodziło mi po jednym odciągnięciu 50ml w sumie z obu :-( dlatego mnie troche to przeraża i nie dziwie sie ze musze małą dokarmiać butelką bo poprostu sie nie najada biedactwo:-(

zapominajka ja odciagam pokarm laktatorem nieraz odchodzi 60 nieraz 40 mil a jak pierwszy raz odciagnelam to 90 z jednej piersi... a teraz mam problem przystawic malego do piersi bo juz sie wygoily woli butle :-( idzie na latwizne wiec mam teraz placzzzz jak karmie ze szok... przystawiaj takze do piersi bo przyzwyczai sie do butli. ja juz nie odciagam pokarmu daje mu piers...
a ty ile odciagasz a jednej piersi???

Ja odciągałm przez ostatnie dwa dni i wychodziło mi po jednym odciągnięciu 50ml w sumie z obu :-( dlatego mnie troche to przeraża i nie dziwie sie ze musze małą dokarmiać butelką bo poprostu sie nie najada biedactwo:-(
agaa jak karmisz piersia i butelka dajesz jeszcze cos do picia malemu czy tylko mleko?? no i jak masz z kupkami??? moj biedaczek wczoraj tak plakal nie mog zrobi kupki a pozniej zrobil taka twarda nie dziwie sie ze tak plakal:-(

Dziendobry dziewczynki !!
Fajne macie fotki na NK, super wygladacie ;)
Ja zaczelam odciagac, bo moj maly ciagle plakal i nie mogl spac i okazalo sie, ze z piersi sie nie najadal i jak odciagam to na dwa cycki wyjdziemi ok 140 czyli z 70 ml na cyca, ale siedze z godzine ciezko mi to idzie, a moja "kruszynka" ma 3 tygodnie i spokojnie zjada 130 :szok::szok:

Laktatorem nigdy nie odciągniesz tyle ile wyciągnie z cycka maluch. Dzieciaczki mocniej ciągną:-D.

zapominajka ja odciagam pokarm laktatorem nieraz odchodzi 60 nieraz 40 mil a jak pierwszy raz odciagnelam to 90 z jednej piersi... a teraz mam problem przystawic malego do piersi bo juz sie wygoily woli butle :-( idzie na latwizne wiec mam teraz placzzzz jak karmie ze szok... przystawiaj takze do piersi bo przyzwyczai sie do butli. ja juz nie odciagam pokarmu daje mu piers...
a ty ile odciagasz a jednej piersi???

Ja odciągam z 1 piersi ok 40ml, to w porównaniu z Tobą strasznie mało.

A postanowiłam odciągać, bo przy karmieniu okropnie mnie boli, a mały potrafi : szarpać" mi brodawkę. I mam wrażenie, że po prostu się nie najada, dlatego tak się zachowuje...

Coś mi sie wydaje, że muszę zwiększyć produkcję mleczka :tak:, żeby dzidziuś był zadowolony.

Justine - niezły z Ciebie podróżnik. Bardzo ci zazdroszczę.

Blizniaki ale najpiękniejsze jest to że mnie nikt o zdanie nie pytał:no:

Madzienka my też się jutro wybieramy do ortopedy. Niestety prywatnie bo na NFZ trzeba straasznie długo czekac:crazy:

Do nas wczoraj doszedł leżaczek i teraz bardzo żałuję że nie kupiłam go wcześniej. Dzisiaj nie wiem że mam dziecko. A okazało się że to świetna zabawka dla dwojga dzieci bo Matryna jest tak nim zauroczona że cały dzień buja małą:-D

Zapominajko ja gdzieś czytałam że takiego pasa nie wolno nadużywac bo wtedy się mięśnie brzucha rozleniwiają ale jeśli używa się go z głową to tylko może pomóc. Ja noszę co drugi dzień po pół dnia.
A właśnie Anoli mój pas ma 25cm wysokości.

Ja nie odciągam mimo że mąż mi sprezentował laktator i to elektryczny nawet ale jakoś nie mogę się do tego zabrac:rofl2:

Aaaaaaaaa i pochwalę się Wam że od niedzieli wozimy się nowym autkiem. Wkońcu mamy wymarzone kombi. Coprawda tylko fiata ale zawsze.

reklama
Do góry