reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam!!!
Laski ale jesteście zaje....ste normalnie, ale będę miała teraz znajomych ha ha ha
ja jestem zofia kozielska kmiecik[/b

madzieńka sory, że dopiero dziś ci odpisuje, ja małego na początku ubierałam tak:
To w czym był w domu, do tego jakiś dresik, na to kombinezon i czapeczki bawełniana i taka gróbą, wkładałam go do wózka, przykrywałam kocykiem i zapinałam w tą torbę z wózka bo mam z zameczkiem, ale za każdym razem mały był spocony, teraz mimo tego że rano jest nieraz -13 stopni to rezygnuje z tego dresika, poprostu tak jak siedzi w domu plus ten kombinezon i kocyk i nawet ci powiem,że jest spokojniejszy na spacerku bo nie jest mu ciasno ani gorąco.
Kokusia zrobiłaś mi niespodzianke ha ha ha.
A ja się pochwale, że mi już nie leci nic i nawet wczoraj był sexik ha ha ha a mój kochany mi mówi "coś tam za luźno" i żeczywiście to jeszcze nie to co kiedyś

reklama
Witajcie dziewczyny
Rzeczywiscie nk, na całego:-D
U nas nocka średnia, ale za to wczorajsz wieczór cały czas ryk.
Dagulla, mi też sie już chce płakać, bo też dzisiaj na szczepienie, z chłopakami zawsze chodziliśmy we dwoje i mąż z nimi wchodził na kłucie, ale niestety już dzisiaj wyjechał i muszę sama:-(, mam cykora.
Na dodoatek śniły mi sie butelki, chyba przez tą schizę, ze Mała sie nie najada i wogóle ze nie dam rady jej wykarmic. Śniła mi sie kuchnia cała w brudnych butelkach, chciałąm zrobic mleko, a tam pełno butli, a le wszsytkie brudne, a potem jeszcze ważyłam chloaków, wiec na wizytę czekam jak na wyrok, ciekawe czy Mała przybiera czy nie.:confused:

Kokusia współczuję nocki, ja chyba bym sie nie podjęła takiego zadania, szczególnie w tym okresie. Chociaż kiedyś też pisałąm za męża i za brata:-)

Wiajcie

A propos NK - Magdalena Sikora (Stasiak), zapraszam!!!!:-D
Jesli kogoś pominęłam to przepraszam:zawstydzona/y:

Blizniaki witaj w klubie...U nas nocka całkiem spokojna po wieczornej walce:szok: nie wiedzieliśmy co dolega naszej dzidzi, plakała jak opętana:shocked2:

Jutro idziemy do ortopedy:tak:.... od dwóch dni próbujemy dodzwonić się do szpitala w celu umówienia się na badanie dla Julci...niestety non stop pani doktor nie ma w gabinecie:sorry:a nikt inny nie chce nas umówic...może znowu trzeba zapłacić 200zl to pani dr odbierze telefon....:eek:

Cześć Mamusie Kochaniutkie!!!
Jak widać nasza klasa ruszyła na forum pełną parą :-)
U nas nocka taka sobie,nie mogę narzekać ale martwi mnie to że mała śpiąc popłakuje a czasami nawet ją ten płacz wybudza,a jest najedzona i ma sucho i wogóle i nie wiem jak jej wtedy pomóc,tak jakby czegoś się bała albo sama nie wiem:-(
Dzisiaj na 15 jedziemy na pierwszą wizytę do pediatry,mam tyle pytań do tego lekarza że już je na kartce zapisuje:tak:i nie mogę się już doczekać tej wizyty.
kokusia podziwiam Cię naprawdę!!! Ja bym chyba tak nie potrafiła teraz kiedy jest Emilka!!!Szacun dla Ciebie:blink:

Hmmm lekarzem nie jestem , ale ponoc dzieciaczki moga nawet kilka dni nie robic, nawet jesli butla...Madzia znac mnie nie znasz, ale dla Twojego spokoju powiem Ci idz do tego lekarza, bo ja sobie dam glowe i dwie rece uciac za niego. Na oczy go nie widzialam a nie raz juz mi pomogl, nawet dzwonilam do niego stad w niedziele i nie marudzil a wiedzial ze zarobic na mnie nie zarobi, bo jestem w UK a on w Lublinie. Ze siweca szukac. Jak juz wykaraskalam moja core z klopotow to wyslalam mu kwiaty a polecila mi go kolezanka - jesli nalezysz do sceptykow to moze poszukaj opinii gdzies w sieci, a jesli ten Ci ni epodejdzie to moge zdobyc jeszcze jednego. Lekarz przyjmuje panstwowo gdzies na czubach i prywatnie gdzies na choinach. Przyjezdza tez na wizyty domowe. A wiec: Marek Partyka Gabinet Lekarski. Marek Partyka - Lublin, Sudecka 71 - Zumi.pl Lokalizator internetowy zadzwon tam i zapytaj w ktorej przychodni przyjmuje na czubach. Pediatra - chocbys go miala miec na czarna godzine. No i trzymam kciuki za malenka:)

Dzwoneczka...bardzo dziekuję za poradę, lekarza znamy bo to pediatra większości maluchów u nas wśród znajomych...;-)chyba najwyższa pora skorzystać z jego pomocy....
Szkoda tylko że juz nie przyjeżdża na wizyty domowe:eek:

Witam Mamusie:-D
Najpierw się przedstawię...Katarzyna Morawska...
A teraz mam pytanko jeśli chodzi o te krwawienia...długo można krwaić:confused:, ja w sumie jestem 2 tygodnie po porodzie a krew jest jakaś ciemna - brunatna czytałam gdzieś że powinna już być jakaś różowawa wydzielina...a u mnie się na razie nic nie zmienia i nie wiem czy kontaktować się z ginem czy dać sobie jeszcze spokój:confused:

Witam wszystkich!!!
Dziewczyny, jeśli macie problem z maleństwem, polecam bujaczek fischerpreis
Ja kupłam taki:
FISHER PRICE L0539 LEZACZEK BUJACZEK 2w1 0-18KG SS (522577489) - Aukcje internetowe Allegro
Jestem ogromnie zadowolona. Poleciła mi go siostra męża, która ma 3 miesięczną córkę. Stwierdziła, że mała kilka dni po porodzie juz była wsadzana - i spędza w nim większość czasu w ciągu dnia. Moja mała to samo. Cały dzień w leżaczku, z przerwami na karmienie, i czasem położe na brzuszku na kanapie. Jestem po prostu zachwycona. Jak wkładałam do łóżeczka - to ona w ryk i cały dzień przy cycu była lub na rączkach, a teraz to tylko jak jest głodna to woła - dostaje i leży w tym bujaczku. On ma wibracje - ona je uwielbia. Jak marudzi to dodatkowo trochę pobujam, dam smoka, i dalej śpi, albo sobie leży grzecznie i rozgląda się po chacie. NAPRAWDĘ POLECAM, On jest z resztą do 18 kg - więc na pewno starczy na długo. A teraz ją lekko pobujałam i już drzemkę złapała...:tak::tak::tak:;-);-);-)

Acha a na te moje kilogramy to kupiłam sobie taki pas:
Pas poporodowy NA RZEPY Pani Teresa PRZEPUKLINA (505961399) - Aukcje internetowe Allegro
Mam nadzieję, że trochę mi się ten brzuchol "wywłokowaty" wchłonie :-D

Witam Mamusie:-D
Najpierw się przedstawię...Katarzyna Morawska...
A teraz mam pytanko jeśli chodzi o te krwawienia...długo można krwaić:confused:, ja w sumie jestem 2 tygodnie po porodzie a krew jest jakaś ciemna - brunatna czytałam gdzieś że powinna już być jakaś różowawa wydzielina...a u mnie się na razie nic nie zmienia i nie wiem czy kontaktować się z ginem czy dać sobie jeszcze spokój:confused:
Okruszek chyba nie masz co się martwić, ja też dużo ponad 2 tyg krwawiłam, i się wkurzałam, bo miałam już dość. Także to normalka. Ale jak się b. denerwujesz, to zapytaj gina.
Miłego dnia!!!

witajcie
dzisiejsza nocka całkiem, całkiem:tak: Lenka obudziła się o 0:00 na jedzonko i nie mogła zasnąć do 2:00, w końcu się zmęczyła i zasnęła, resztę nocki spokojnie :tak:

idę się szykować na spacerek
miłego dnia mamuśki :tak:

reklama
Do góry