reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Grudniowe mamusie 2008

Oj mamy, ja sie chyba musze na siebie poskarzyc...:no:
Niedobra mama za mnie, nie moge znalezc wspolnego jezyka, ze starsza cora(6lat) i juz tak z 2 albo i 3 mc to trwa. Przed porodem ja bylam ekstremalnie nabuzowana nie wiem czemu, ale to czekanie od 32 tyg nie pracowalam i to z dnia na dzien, bo w szpitalu mi powiedzieli, ze juz wlasciwie sie zaczyna i moge urodzic w kazdej chwili, wiec nie wiem chyba na odejscie wod czekalam:)))))

Wiec nerwy w naszych relacjach z cora nie pomagaly, choc sie staralam, ale jakos jak czolg znerwicowany chodzilam i wszystko niszczylam co na swojej drodze:zawstydzona/y::zawstydzona/y:. Mloda tez dawala i daje do wiwatu. Nie wiem ona zyje chyba w innym swiecie. Ale jak sie popatrzy tak z boku to naprawde mozna dojsc do takiego wniosku. Co najmiej 5 razy trzeba do niej mowic, zeby dotarlo, przestala sie sluchac, nawet czasem bywa arogancka. Nasladuje, wypomina bledy stara sie wszystko zrobic zeby nawet na okolo, ale zeby wyszlo na jej i tak na przekor pod prad. ( Czasem wie, ze robi cos zle ale robi dalej i czeka na nasza reakcje) Z drugiej srony ja rozumiem, ze pod prad to niekoniecznie zle, bo tylko zdechle ryby plyna z pradem, ze fajnie ze ma swoje zdanie, ze rosnie dojrzewa...ale jakos nie w ta strone to idzie...Od jakiegos czasu powtarza ze nie ma przyjaciol, bo dzieci nie chca sie z nia bawic (jej raczej chodzi o 1:1, jak jest wiecej niz jedna osoba to juz nie zabawa, i nie jej kolezanka/ga) ja odnosze wrazenie, ze ona sie czuje nieakceptowana, nieszczesliwa mnie nie lubi i jakby w tej chwili ktos by jej kazal opisac mame - to ja dziekuje, pewnie rozkrzyczana, zla, i do niczego...nie wiem juz co mam robic. Dzie obie sie poryczalysmy:((( A wy mamy jak sobie radzicie ze starszakami?? Jak reaguja na powiekszenie rodziny..? Sama nie jestem pewna czy to o to chodzi..buuuuuuuuuuu:no::no::no:

reklama
Ja wczoraj byłam na wizycie kontrolnej u gina i wszystko jest ok, pytał się o współżycie, ale powiedziałąm że na razie nie i chyba się nie zanosi, bo nie mam chęci, niby nic mnie już nie boli, ale wczoraj po badaniu trochę mnie piekło.
Dla mnie chyba najlepsza metodą będzie spiralka, tabletek na razie nie mogę, tylko te jednoskładnikowe, a tych nie chcę, no i jak założę spiralkę, to kilka lat spokoju.

Dzwoneczka, to minie, może córka jest zazdrosna. Ja też ostatnio gorzej sie dogaduję ze swoimi chłopakami, niby duzi i raczej nie są zazdrośni, ale zachowują sie jakby nie wiedzieli ze w domu jest malutkie dziecko, latają wrzeszczą i kończy sie tak, ze ja sie na nich drę, potem mam wyrzuty.

No to facia masz super:) Szacuneczek. Justine powiedz mi cokolwiek albo daj jakiegos linka jak mozesz na temat tej wkladki nie hormonalnej, bo ja nie moge hormonow tez...swoja droga dziewczyny NIE POLECAM ZASTRZYKOW!!!!!!!!

Dzwoneczka sa dwa rodzaje wkladek jedna zwana spirala czyli wkladka domaciczna i druga tzw system wewnatrzmaciczny zwany rowniez wkladka hormonalna.

ta pierwsza czyli spirala ( i ona jest niehormonalna)jest to niewielkie plastikowo miedziane urzadzenie na ogol w ksztalcie litery T . Wkladke mozna pozostawic w macicy na okres 3-10 lat(zaleznie od rodzaju) . wkladka ta zapobiega ciazy uniemozliwiajac plemnikom kontakt z komorka jajowa wskutek unieruchomienia spermy na drodze do jajowodow i innego rodzaju oddzialywan miejscowych na macice. wkladka ta moze powodowac zwiekszenie nasilenia kurczowych bolow w podbrzuszu oraz ciezsze i dluzsze krwawienie.

ta druga to niewielka plastikiowa wkladka w ksztalcie litery T z rurka zawierajaca progesteron . bardzo niska dawka tego hormonu jest powoli uwalniana z systemu ktory moze pozostac w organizmie przez okres do 5 lat, przy czym mozna go wyciagnac w dowolnym momencie system ten mozna stosowac podczas karmienia piersia poniewaz nie wplywa na mleko matki. do dodatkowych dzialan naleza zlagodzenia ciezkich bolesnych krwawien miesiaczkowych . Systemu wewnatrzmacicznego nie nalezy mylic z miedziana wkladka wewnatrzmaciczna (spirala)

przepisalam to z ulotki ktora moj mezulek wzial z gabinetu od mojego lekarza jak bylismy jeszcze w ciazy:-D:-D biedak juz myslal wtedy o antykoncepcji:-D:-D

Dzięki dziewczyny za wspacrie ale nadal czuję się jak nie swoja , zdołowana wyglądem i przestraszona bólem...
Takiego dziwnego nastroju dawno nie miałam....:-(

Muszę teraz iść na kontrolę do gina w Wawie i zapytać np. czy jakiś hormonów nie muszę brać ze względu na zatrucie ciążowe i straszną mutację głosu....:-(

Witam dziewczyny

Ja jestem miesiąc po porodzie - 5 tydzień i mam taki brudny śluz ( przepraszam że tak dosłownie), w trzecim tygodniu miałam okres:tak:.
23 stycznia jade do gina na kontrol:tak:.
A na seksik też mam wielki apetyt, tylko się boję jak to będzie.

Byłam dzisiaj z córcią na kontroli i wszystko jest dobrze - wygląda na to że moja Vicusia też się skurczyła:-D:-D, a waży już 5440:-).

Dzwoneczka, to minie, może córka jest zazdrosna. Ja też ostatnio gorzej sie dogaduję ze swoimi chłopakami, niby duzi i raczej nie są zazdrośni, ale zachowują sie jakby nie wiedzieli ze w domu jest malutkie dziecko, latają wrzeszczą i kończy sie tak, ze ja sie na nich drę, potem mam wyrzuty.[/QUOTE]

Obys miala racje..bo naprawde czuje sie beznadziejnie...:no::no:

Dzwoneczka sa dwa rodzaje wkladek jedna zwana spirala czyli wkladka domaciczna i druga tzw system wewnatrzmaciczny zwany rowniez wkladka hormonalna.

ta pierwsza czyli spirala ( i ona jest niehormonalna)jest to niewielkie plastikowo miedziane urzadzenie na ogol w ksztalcie litery T . Wkladke mozna pozostawic w macicy na okres 3-10 lat(zaleznie od rodzaju) . wkladka ta zapobiega ciazy uniemozliwiajac plemnikom kontakt z komorka jajowa wskutek unieruchomienia spermy na drodze do jajowodow i innego rodzaju oddzialywan miejscowych na macice. wkladka ta moze powodowac zwiekszenie nasilenia kurczowych bolow w podbrzuszu oraz ciezsze i dluzsze krwawienie.

ta druga to niewielka plastikiowa wkladka w ksztalcie litery T z rurka zawierajaca progesteron . bardzo niska dawka tego hormonu jest powoli uwalniana z systemu ktory moze pozostac w organizmie przez okres do 5 lat, przy czym mozna go wyciagnac w dowolnym momencie system ten mozna stosowac podczas karmienia piersia poniewaz nie wplywa na mleko matki. do dodatkowych dzialan naleza zlagodzenia ciezkich bolesnych krwawien miesiaczkowych . Systemu wewnatrzmacicznego nie nalezy mylic z miedziana wkladka wewnatrzmaciczna (spirala)

przepisalam to z ulotki ktora moj mezulek wzial z gabinetu od mojego lekarza jak bylismy jeszcze w ciazy:-D:-D biedak juz myslal wtedy o antykoncepcji:-D:-D

Woooow Tygrysia dziekuje Ci bardzo kochana ze tak sie nastukalas dla mnie, nie rozgladalam sie za bardzo za wkladkami, ale chyba musimy poczekac az dostaniemy okresu, bo z tego co wiem to sie je zaklada wlasnie podczas okresu...pogadam o tym z ginem...dziekuje Ci bardzo kochana;-)

Dzięki dziewczyny za wspacrie ale nadal czuję się jak nie swoja , zdołowana wyglądem i przestraszona bólem...
Takiego dziwnego nastroju dawno nie miałam....:-(

Muszę teraz iść na kontrolę do gina w Wawie i zapytać np. czy jakiś hormonów nie muszę brać ze względu na zatrucie ciążowe i straszną mutację głosu....:-(

Glowa do gory wszystkie jestemy superbabki!!! I wszystkie wlasnie urodzilysmy dzieci, wiec nie wymagajmy od siebie - ani inni od nas ze bedziemy wygladac jak seksbomby miesiac czy dwa po porodzie..

Marzycielka jestes super babeczka a pierwszy raz nie bedzie bolal ani troche, i nie mysl tak bo sie roczarujesz:-D:-D:-D
Mysl pozytywnie!!!!

witajcie mamusie !!!!

oj dawno mnie tu nie było ! ale wiecznie cos, to w śiweta goście i tak do sylwestra a potem chrzciny i teraz w końcu spokój :-)

Lenka jest przesłodka i rośnie w oczach ! w przyszłym tygodniu wybieramy sie na szczepienie !

całusy i obiecuje poprawe !!!!

u mnie tez hormony wszelkie odpadaja ze wzgledow zdrowotnych wiec zostaje prezerwatywa lub spirala ktorej sie troche boje.

A ja juz po przedluzeniu wlosow i mam je prawie to tylka i jestem zadowolona :tak:

reklama
u mnie tez hormony wszelkie odpadaja ze wzgledow zdrowotnych wiec zostaje prezerwatywa lub spirala ktorej sie troche boje.

A ja juz po przedluzeniu wlosow i mam je prawie to tylka i jestem zadowolona :tak:

Wow ale super ja też tak chciałam zrobić.

Mów szybciutko ile taka przyjemność i jak to wygląda??

Do góry