reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Marzycielka ja mam narazie syntetyczne, prawdziwe sa 2 razy drozsze, bede robic je za mniej wiecej 3 miesiace. Placilam u takiej dziewczyny 165zł ale normalnie kosztuja okolo 300-400 zł (syntetyczne) prawdziwe okolo 1000. u nas w miescie. Zdjecia sa w albumiku "brzuszki i nasze buzki..."

reklama
Marzycielka ja mam narazie syntetyczne, prawdziwe sa 2 razy drozsze, bede robic je za mniej wiecej 3 miesiace. Placilam u takiej dziewczyny 165zł ale normalnie kosztuja okolo 300-400 zł (syntetyczne) prawdziwe okolo 1000. u nas w miescie. Zdjecia sa w albumiku "brzuszki i nasze buzki..."

No to naprawdę taniutko ci się to udało zrobić a wyglądasz bardzo fajnie:tak::-)

Nie było mni chyba tydzień bo wpadłam w jakiś dziwny kołowrotek macierzyństwa. Poza tym mężuś miał jeszcze urlop, więc w wolnych chwilach cieszyliśmy się sobą nawzajem. A tu takie zmiany!! Już jesteśmy w innej części forum. Spadam oglądać fotki

Cześć dziewczynki:-)

My już szykujemy się do podróży do Wawy.
Nasz Mała Oli to prawdziwa podróżniczka jest gdyż od pierwszego miesiąca już jeździ po 160 km hihi i śpi w foteliku z zadowoleniem.

Miłego Dnia Kochane Mamusie :-)

Dziewczyny ratujcie czy to normalne ze moj maly synus chce ciagle jesc ja juz sama nie wiem co mu dawac... mam malo mleka wiec dokarmiam go butla i pozniej zasypia a jak mu nie dam butli to placz i wogole mozliwe zeby az tak male dziecko tyle jadlo staram sie go karmic co 3 godziny ale i co 2 sie budzi na jedzenie... no i kupy nie zrobil od czwartku od 18.30 troche mnie to martwi...
JESLI MACIE JAKIES RADY dla mnie bardzo bym prosila wyslac na PM zadko tu zagladam bo maly i dom zajmuja mi caly czas no i odsypiam popoludniami zarwane nocki...
w dodatku w domu mam szpital maz przywlukl jakiegos wirusa boje sie zeby maly sie nie zarazil,slysze juz jakies charczenie w gardelku mam nadzieje ze to tylko ten sluz poporodowy ktory musi wykrztusic...i ze sie nie zarazi ale jak moj maz kaszle to maly tez kaszlnie 2 razy nie wiem czy go nasladuje czy rzeczywiscie cos jest nie tak w czwartek mial temp 37.1 ale dzis juz nie ma. no a do pedaitry mamy wyznaczony termin na 4 lutego :crazy:. ale w przyszlym tygodniu mamy wizyte kontrolna w szpitalu...
Ciezkie zycie matki...
A i jeszcze jedno pytanko jestem juz ponad tydzien po porodzie naturalnym no i wczoraj wieczorem tyle co zdzarzylam wymienic podpaske poleciala mi krew strumykiem :szok: ja myslam ze ma byc coraz mniej krwi a tu u mnie coraz wiecej ... dzis juz jest troszke mniej sie saczy ale w stosunku do innych dni wiecej...sama juz nie wiem co robic jechac do szpitala na kontrole... amo ze to normalne...
RATUJCIE

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dziewczyny ratujcie czy to normalne ze moj maly synus chce ciagle jesc ja juz sama nie wiem co mu dawac... mam malo mleka wiec dokarmiam go butla i pozniej zasypia a jak mu nie dam butli to placz i wogole mozliwe zeby az tak male dziecko tyle jadlo staram sie go karmic co 3 godziny ale i co 2 sie budzi na jedzenie... no i kupy nie zrobil od czwartku od 18.30 troche mnie to martwi...
JESLI MACIE JAKIES RADY dla mnie bardzo bym prosila wyslac na PM zadko tu zagladam bo maly i dom zajmuja mi caly czas no i odsypiam popoludniami zarwane nocki...
w dodatku w domu mam szpital maz przywlukl jakiegos wirusa boje sie zeby maly sie nie zarazil,slysze juz jakies charczenie w gardelku mam nadzieje ze to tylko ten sluz poporodowy ktory musi wykrztusic...i ze sie nie zarazi ale jak moj maz kaszle to maly tez kaszlnie 2 razy nie wiem czy go nasladuje czy rzeczywiscie cos jest nie tak w czwartek mial temp 37.1 ale dzis juz nie ma. no a do pedaitry mamy wyznaczony termin na 4 lutego :crazy:. ale w przyszlym tygodniu mamy wizyte kontrolna w szpitalu...
Ciezkie zycie matki...
A i jeszcze jedno pytanko jestem juz ponad tydzien po porodzie naturalnym no i wczoraj wieczorem tyle co zdzarzylam wymienic podpaske poleciala mi krew strumykiem :szok: ja myslam ze ma byc coraz mniej krwi a tu u mnie coraz wiecej ... dzis juz jest troszke mniej sie saczy ale w stosunku do innych dni wiecej...sama juz nie wiem co robic jechac do szpitala na kontrole... amo ze to normalne...
RATUJCIE

1.Może tyle jeśc i niech je ile chce bo widocznie tego potrzebuje.

2.Temperatura u niemowlaków wynosi 37 stopni i to normalne!
proszę: http://twoj-niemowlaczek.com.pl/temperatura.php

3.Krawawienie tez normalne bo tydzień to mało po porodzie więc głowa do góry!
http://www.gimbla.pl/forum/krwawienie-po-porodzie-vt30362.htm

4.A mąż niech tylko się nie zbliża do Małego i będzie dobrze !!:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
marzycielka i inne dziewczyny ze starszymi niemowlakami czy Twoja Oli smieje sie juz do ciebe swiadomie? Jak tak to kiedy zaczela?

Moja Oli uśmiecha się świadomie na widok ludzi i śmiesznych min i tak to się zaczęło po skończeniu pierwszego miesiąca ok 6 tygodnia :-)

W dodatku bardzo ładnie trzyma główkę choć nadal nią czasami macha ale na stabilizacje główki ma jeszcze czas;-)

Do góry