reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

zesc dziewczynki !
Malutki spi, a ja w koncu znalazlam troche czasu, zeby Was poczytac i opisalam nawet swoj porod :-):-):-), Lanndryneczko i reszta rozpakowanych dziewczynek Gratulacje!! Black Wizzard, bidulku myslalam, ze Ty urodzisz wczesniej niz ja caly czas mialam takie przeczucie a tu prosze, ale juz niedlugo, trzymam kciuki, a tymczasem wypoczywaj poki mozesz !! :p Moj malutki przez pierwszy tydzien byl spokojniutki jak aniolek nawet nie zaplakal, a teraz jest koszmar, caly czas placze, prezy sie, nie wiem czy to koli bo purka dosc duzo i robi po kilka kupek na dzien???:crazy::crazy: Nie wiem juz jak mu pomoc dalam mu herbatke z kopru wloskiego i od wczoraj zaczelam mu dawac infacol przed jedzeniem, ale nie wiem czy to dobrze tak szprycowac takie maluszka?? Martwi mnie tez pepuszek, minely juz dwa tygodnie, a on dalej sie trzyma, i wczoraj zobaczylam na spioszkasz odrobinke krwi, jedna kropelke, ale do tej pory byl suchutki i nic sie z niego nie lalo. Jestem bardzo zmeczona i strasznie sie martwie o mojego dzidzia, Kiedy Waszym dzidzkom odpadly pepki ??

reklama
Natalkaa nie martw sie kochana,Maksowi odpadł też ok 2 tyg. i później kilka dni(jeszcze wczoraj) miał troszke krwi na pępuszku to smarowałam pioktaniną i juz jest ok :-) a wogule to nawiedziła nas dziś w końcu połozna srodowiskowa...bez zadnego telefonu ani nic..ale juz z głowy i teraz czekamy na lekarza :-) ma przyjśc w ciagu kilku dni

Natalka - pępuszkiem się nie martw, u nas odpadł dopiero po 4 tygodniach i jeszcze przez parę dni brudził. Prężenie może świadczyć o kolkach, pomimo dużej ilości kupek i bączków. Kolki niekoniecznie muszą iść w parze z zaparciami. Z herbatką z koprem ostrożnie, bo wbrew ogólnym sądom koperek na niektóre dzieci działa wdymająco i pogarsza dolegliwości kolkowe. Spróbuj masaży brzuszka. Co do kropelek antykolkowych - większy wybór jest po trzecim tygodniu życia maluszka, ale to już niedługo. I nie martw się - nie zaszkodzą malcowi, a mogą przynieść ulgę.

zesc dziewczynki !
Malutki spi, a ja w koncu znalazlam troche czasu, zeby Was poczytac i opisalam nawet swoj porod :-):-):-), Lanndryneczko i reszta rozpakowanych dziewczynek Gratulacje!! Black Wizzard, bidulku myslalam, ze Ty urodzisz wczesniej niz ja caly czas mialam takie przeczucie a tu prosze, ale juz niedlugo, trzymam kciuki, a tymczasem wypoczywaj poki mozesz !! :p Moj malutki przez pierwszy tydzien byl spokojniutki jak aniolek nawet nie zaplakal, a teraz jest koszmar, caly czas placze, prezy sie, nie wiem czy to koli bo purka dosc duzo i robi po kilka kupek na dzien???:crazy::crazy: Nie wiem juz jak mu pomoc dalam mu herbatke z kopru wloskiego i od wczoraj zaczelam mu dawac infacol przed jedzeniem, ale nie wiem czy to dobrze tak szprycowac takie maluszka?? Martwi mnie tez pepuszek, minely juz dwa tygodnie, a on dalej sie trzyma, i wczoraj zobaczylam na spioszkasz odrobinke krwi, jedna kropelke, ale do tej pory byl suchutki i nic sie z niego nie lalo. Jestem bardzo zmeczona i strasznie sie martwie o mojego dzidzia, Kiedy Waszym dzidzkom odpadly pepki ??

u nas odpadl po 2 tygodniach skonczonych jakos i tez jednego dnia na bodziaku byla krewka. a przemywalam tylko Laco gazikami ale jak zobaczylam ta krewke to wzialam patyczki do uszu i spirytus salicylowy i tym dokladnie zacelam pedzlowac ten kikut i na koniec moczylam waciki w tym spirytusie i wyciskalam na pepek :tak::tak: od tych zabiegow bodajze kilka dni pozniej pozegnalismuy pepek:-D:-D

zesc dziewczynki !

Natalkaa nie martw sie o pepuszek. Hania skoncyla juz dwa tyg. a on nadal wisi. Tez cos sie z niego sonczylo dopoki nie zaczęłam przemywac spirytusem. Teraz juz ładnie wysechł i lada dzień powinien odpasc. Jesli masz spirytus to staraj sie przemywac przy kazdym przewijaniu. Ja posłuchalam połoznej i nic z nim nie robiłam a potem załowalam i martwiłam sie jak ty.

Czesc Dziewczynki

Hej hej

Byłam dzisiaj u lekarza i okazało się ze złapałam grype. Mam zapisane antybiotyki. Mam lezec :baffled:, ciekawe jak to zrobic przy moim małym. A co najciekawsze zakładac maseczke jak karmie małego i .... jak najmniej z nim przebywac :dry:.

Bidulko, kuruj sie kuruj i oby malutki nic nie zlapal:szok:

witajcie mamusie..ja podłamana..bo mąż wczoraj wypłate przyniósł i była tak rewelacyjna że tylko sie pochlastać..tyle roboty miał w grudniu :baffled: na dodatek ma tak fajna atmosfere w pracy że kur%^& mnie chwyta a on juz zupełnie zdołowany i załamany :-(aż mi go szkoda bo jest z firmą praktycznie od jej powstania a tu chyba będzie musiał sie rozejrzeć za czymś innym bo tak pracować to sie nie da..jeszcze mi w depresje popadnie :crazy:
a nasz maluszek sie rozszalał z kupka i jak narobi to nie da sie przeoczy bo tak daje kwasem po nosie ze szok :szok::-D kochane mamusie czy wasze dzieciaczki tez tak męczy czkawka?mój ma kilka razy dziennie i nawet cyc nie pomaga a mały tak chałka że aż cały skacze :baffled:

Ola na czkawke tez pomaga jesli go troszke cieplej ubierzesz, bo maluchy maja tez czkawke jak im troszke chlodno...

zesc dziewczynki !

Natalka wedlug tutejszej szkoly z pepuszkiem nie robi sie nic. Mi lekarka powiedziala jeszcze w szpitalu, ze jesli cos bedzie nie tak to "przemyc" go przegotowana woda no i moze nie kap tego maluszka jeszcze w wannie, zeby go nie moczyc za bardzo, tylko "na sucho" go myj...nam odpadl po 5 dniach, ale co dzidzius to inaczej, w razie czego masz jeszcze polozna albo health visitor - moze spytaj zeby rzucily okiem...

A nam dzis stuknelo 4 tygodnie:-):-):-)

U nas wczoraj była położna. Bez zapowiedzi.
Ja się akurat układałam do snu, zeby troszkę pospać jak mały spał. A tu dzwonek do drzwi :confused: i pani położna przyszła. U Was też takie niespodzianki robią? :-)
Z małym na szczęście wszystko ok. Jak się troszkę ociepli to pójdziemy na wizytę do pediatry i się zważyć :-)

Justinka i Blizniaki chyba podlapalam Wasze fluidki do klopotow hihihi...pojechalam dzis odwiezc core do szkoly, oczywiscie wczesniej chwilke wyszlam z domku, zeby odmrozic samochod...jade sobie jade, kilka minut i patrze, ze mi temp rosnie cos szybkawo w tym aucie, jade dalej a tu juz setka, mysle nie jest ciekawie zaraz sie zapalimy! Ledwo zdazylam sie zatrzymac a juz czerwone kreski i kontrolka, ze chodnica nie wyrabia. W sumie jechalam moze z 10min...wszystko mi w przewodach zamarzlo:crazy:

Powiedzialam mojemu mezowi, co ja o tym mysle dosc dosadnie jak juz sie troche opanowalam, odprowadzilam dziecko do szkoly i zaczela sie walka o powrot do domu:no: Koniec koncow wyjscia nie bylo zadzwonilam po AA, Ci niestety okazalo sie pomoc nie moga, ale zholowali przynajmniej mnie malutkiego i moje auto do domu. Teraz dupa, bo bez samochodu jak bez reki a jeszcze musze odebrac core no i co dalej...???:szok::szok::szok:

Wymienic faceta na nowszy model, bo kto leje do chlodnicy czysta wode???:crazy::crazy::crazy:

Cześć dziewczyny - czy mogę się wkraść do Waszego grona?
Miałam zostać styczniówką, ale okazało się że jestem grudniówką :-)
Karolka urodziła się 23 grudnia przez cięcie - jest z nami w domku od tygodnia a ja od wczoraj łapię depresję :-(
Mała nie dość że ma czkawkę po każdym jedzeniu a ubrana jest cieplutko - to zupełnie nie mam pomysłu na to aby pozbyć się tego jej podskakiwania w łóżeczku - tak mi jej szkoda...
dziewczyny pomóżcie proszę bo moje piersi nie wydalają z produkcją pokarmu dla małej. Już kilka razy ją dokarmiłam, bo mała pomimo że karmię ją na dwie piersi to i tak dla niej mało. Czy jest jakiś sposób aby zwiększyć produkcję mleka? ;-) piję te herbatki laktacyjne, ale nie wiem czy to coś pomaga :dry:
Dziś dostałam doła jak powąchałąm pępek małej - on śmierdzi :szok::szok::szok:
położne w szpitalu nie kazały go przemywać, tak też zrobiłam, ale kilka dni temu zaczeła się sączyć z niego krew, więc przemywałam leciutko wacikiem nasączonym spirytusem, a dziś proszę - czuję że pępek śmmierdzi :baffled::baffled::baffled: tak się wystraszyłam że teraz przemywam 3 razy dziennie, ale czy znów nie przesadzam w drugą stronę?:szok: Matko tak się boję...jesteśmy tu zupełnie sami z mężem a to nasza pierwsza dzidzia i nie mamy kogo zapytać o radę...dziewczyny plissssss pomóżcie

reklama
a wogule to nawiedziła nas dziś w końcu połozna srodowiskowa...bez zadnego telefonu ani nic..ale juz z głowy i teraz czekamy na lekarza :-) ma przyjśc w ciagu kilku dni

a to do Ciebie lekarz do domku przychodzi? u nas tak nie jest ...
ja na pierwsza wizyte ide w piatek i od razu zrobimy sobie pierwszy spacerek przy okazji :tak:

Do góry