reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Witam zimowym wieczorkiem!
U nas jeszcze nie jest tak strasznie mroźno bo jak narazie tylko -7 ale widzę,że u niektórych z was to już bardzo mroźnie wrrr :-( no ale cóż wkońcu musiała ta zima do nas zawitać.
My po wczorajszym bardzo aktywnym dniu z Emilką nocke miałyśmy nawet przespaną bo tylko dwa razy mnie obudziła na jedzonko i zmiane pampersika:tak:
Mam pytanko do was dziewczynki :tak:
Moja Emilka robi normalne kupki(przynajmniej tak mi się wydaję)ale za każdym razem gdy chce zrobić kupkę lub puścić "bączka" strasznie się napina i płecze:-(i tak jest za każdym razem i strsznie mnie to martwi bo to nie jest normalne!!! Co radzicie dziewczyny???:-(

reklama
Witajcie kochane grudnioweczki :-)
DZIEKUJE WSZYTKIM ZA TRZYMANIE KCIUKOW
My wlasnie wczoraj wrocilismy ze szpitala maly tylko ciagle by siedzial przy cycu:-D :-D tak mocno ssie ze az mi krew poszla z brodawki :-( teraz sie przezucil na 2 i tez go chce wykonczyc... dzis kupuje elektryczna krowe do odciagania mleka bo juz nie wyrabiam z bolu:-( dzis wlasnie pierwszy raz wykapalam swojego szkraba poszlo dosc sprawnie... w nocy sie obudzil tylko raz wiec troszke sobie odpoczelam moj maz z wrazenia nie mogl usnac na kazde krzakniecie malego sprawdzal czy wszytko ok jak tak dalej pujdzie on oszaleje... dzis wlasnie zarejestowalismy naszego maluszka w urzedzie... jest juz prawnym obywatelem Wloch :-D
Ja w szpitalu mialam niesamowita opieke i podczas porodu bylo az 3 lekarzy ze mna nie mowiac juz ile pielegniarek... bo tego samego dnia tuz przed moim porodem jedna dziewczyna urodzila martwe dziecko i sama o malo nie umarla:-( dziecko sie owinelo pepowina miala jeszcze miesiac do narodzin przyjechala do szpitala bo ja troche brzuch bolal jak jej zrobili ktg to dziecku przestalo bic serduszko pozniej szybka cesarka ale i tak nie dalo sie odratowac maluszka... dzieki bogu dowiedzialam sie tego po porodzie... z tego co jej siostra mowila maluszek byl sliczny zrobili mu kilka fotek na pamiatke...
ja to zawsze musze sie naogladac...

ja juz lece malemu udostepnic mleczarnie
DUNIA OGROMNE GRATULACJE BYLAS SZYBSZA

Słońce witamy spowrotem :-)

hello na chwilunie,

Blizniaki, Kaja dzieki za cieple slowa, ale ja wlasnie chyba nie jestem dobrze zorganizowana, zamiast siedziec tera w necie powinnam obiad gotowac i jednoczesnie zalatwiac sponsorow na impreze ktora wspolorganizuje ale dupa blada, nie chce mi sie a czas leci, zaraz do przedszkola znowu i do szkoly i jeszcze kumpel przyjezdza bo cos mu sie w zyciu posypalo i mamy radzic co dalej ufff! A moj pies ma 11 lat, przezyl narodziny 3 dzieci i chyba psychicznie nie wytrzymuje, probuje zwrocic na siebie uwage i podsikuje mi dywany jasna cholera, ciagle ze sciera lotom. ma chora watrobe i lekarze 2 lata temu na niej krzyzyk postawili ale sie nie dalismy. A jakby wszystkiego bylo malo to temperatura spada z godziny na godzine, juz jest -13, czy ja w ogole powinnam wozkiem jechac w taki mroz???

Jak dla mnie jesteś fajna mama i fest babka :-)

Agatkas a widzisz doczekałaś się! Trzymam kciukci :-)

Mi zostało 10 dni wg lekarza i mam się wtedy zgłosić na wywołanie. Trochę się boję. Ale już tak długo się to ciągnie, że wszystko mi jedno.

Nic się nie bój będzie dobrze! Ja przezyłam wywołanie:-)

Tak patrzę na tego mojego skarba i stwierdzam, że drugi dzidziuś na pewno się u nas pojawi:-D.

Ja to samo stwierdziłam wczoraj :-)

No a my już po wizycie u pediatry i ufff ulżyło mi :tak:

Woda kopekowa WZDYMA i pogarsza stan maluchów!!
Na moją bardzo , bardzo źle podziałała!!

Lekarz kazał odstawić tą wodę i bio gaie a dać Lakcid oraz 3 * razy dziennie Bobotico oraz przepajać i wszystko będzie ok.

To raczej nie była kolka tylko ból brzucha więc się cieszymy i Mała od razu spokojniejsza jak to świństwo odstawiłam.

I mam się nie martwić kupą bo może robić nawet raz na tydzień:szok:

Mam masować brzuszek i jak coś dać czopeczek :-)

Kurde taka zestresowana byłam tą sytuacja bo mała się odwodniła trochę , że aż poryczałam sie u lekarza ale to taki fajny facet , że zaraz mnie poocieszył.

Lekarz kazał odstawić tą wodę i bio gaie a dać Lakcid oraz 3 * razy dziennie Bobotico oraz przepajać i wszystko będzie ok.

To raczej nie była kolka tylko ból brzucha więc się cieszymy i Mała od razu spokojniejsza jak to świństwo odstawiłam.

Marzycielko a czym kazał przpajac małą ile i kiedy??:sorry2:

Witam

Dzwoneczka moja córcia też potrafi zjeść 120 ml, powiedz mi kochana czy dopajasz swojego synka wodą lub herbatką?

Agatkas trzymam kciuki!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry