reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej Grudnioweczki :)Ja mam termin na koniec listopada ale cykle byly strasznie długie i niergularne to podejrzewam, ze moge na grudzien wskoczyc;> i tak sobie podczytuje wasze watki.U coniektorych widze piekne brzucholki ciazowe, ja niestety nie mam za bardzo sie czym pochwalic bo brzuch taki se jeszcze pod pepkiem za to waga ho ho przytylam okropnie duzo.Ania2608 ja jestem na zwolnieniu od 3 miesiaca. Od poczatku placil mi moj pracodawca(srednia z calego roku), kiedy minal termin 33 dni chorobowego po ktorym chorobowe przechodzi na ZUS to i tak pracodawca mi przelewa w terminie wyplaty tez srednia z calego roku a jemu zwraca ZUS. Ale to chyba zalezy od zakladu pracy czy ma upowaznienie wyplaty. Najlepiej zapytac ksiegowej, mi moja wszystko pieknie wytlumaczyla.Pozdrowki laseczki, jeszcze bede tu zagladac mam nadzieje, ze mnie nie pogonicie:>

reklama
Cyprysiowa nie denerwuj się, na pewno wszystko jest ok i tylko niepotrzebnie się stresujesz. Może dzisiaj synuś nie ma ochoty na słodkości i dlatego zignorował zachętę do kopniaka. Albo może ma lenia... ja tak czasem mam;-).

Maliinka oczywiście, że Cię nie pogonimy. My tu wszystkie brzuszki i nie tylko witamy bardzo cieplutko:-D

Witaj Aga_irlandia :)
Cyprysiowa my mamy termin ten sam i ja czuję bardzo delikatne ruchy nie czuję żadnego niby turlania w brzuszku raczej takie delikatne kopniaczki ,ale są dni, że często, a są że prawie wcale. Najlepiej czuję jak się położę na wznak. Słuchaj, ale trzeba wierzyć w instynkt jak coś Ci mówi że coś jest nie tak to idź na usg żeby ś była spokojniejsza. Czytałam że dzidzi richy rególarnie powinno się czuć dopiero po 20 tyg.

A z moją pracą to był koszmar bo pracowałam przez okres studiów na umowę zlecenie i nawet nieżle zarabiałam, ale zanim skończyłam studia zaszłam w ciążę i lekarka zaraz mnie na zwolnienie wysłała, ale na umowie zlecenie nie ma zwolnienia wię cumowa wygasła. I jesteśmy na wypłacie męża. I ponad 1400 zł miesięcznie mniej. Ale dzidzia jest najważniejsza. :happy2: Tak musiało być i na pewno czeka mnie w życiu lepsza praca :)

Malinka witam:-) Na pewno Cię nie pogonimy:-p Także pisz jak najczęściej:tak: Ja niestety mam w umowie najniższą płace,a wypłatę dostawałyśmy według utargów.Więc tak naprawdę to jak zarabiałam nie ma tu nic do rzeczy.I dodatkowo mam problem,bo z tego,że chciałam być w porządku wyszło tak,że podpisałam umowę na rok...I teraz mi się ona kończy,a pracodawca ma obowiązek przedłużyć mi ją do dnia porodu.Więc nie będę miała macierzyńskiego.Bo o tym żeby się z nim dogadać raczej nie ma mowy:wściekła/y:

kobiety mają przechlapane, tym bardziej teraz jak idziesz do pracy masz jedną umowę na okres próbny i dopiero po tym trzy następne szczególnie, że pierwsza zazwyczaj na rok i jak zajdziesz w ciążę to koniec, mężczyzna zazwyczaj dochodzi do etapu 3 umowy na stałe. Szlag mnie trafia dość, że mamy okres prawie całe życie i rodzimy karmimy najczęściej jesteśmy matkami, kochankami, kucharkami, sprzątaczkami, przyjaciółkami dla naszej rodziny to jeszcze w pracy cię nie równo traktują. Sorry że się uniosłam, ale w ciąży stałam się bardzo buntownicza i agresywna jak nie wiem co.
Pozdrawiam Was kochane

Mysle ze jest wszytsko ok ale martwie sie. A na usg nie mam nawet gdzie isc bo prywatnie to i tak kilka dni trzeba czekac. (przynajmniej kilka dni) Jak zaszlam w ciaze chcialam isc na usg zeby zobaczyc czy jest ok i dzwonilam do wsyztskich lekarzy co w necie znalazłam i nic!! u nikogo terminu nie było.Mój lekarz tez mega zajety, nie ma szans sie wcisnac zreszta co bedzie to bedzie jesli jest ok to w koncu kopnie jesli byłoby cos nie tak tfu tfu to i tak juz ni nie poradze.

Okruszek Cypriana pierwszy kopniak był solidny, lezalam z talerzem na brzuch i tak kopnal ze talerz podskoczył, moze wczesniej czuam te delikatne ale nie myslalam ze to to a teraz czuje juz kilka tygodni ale cały czas takie lekkie ze czasem zastanawiam sie czy to napewno on.
myślę, że to On w końcu to twoja druga ciąża:-), więc napewno potrafisz juz rozpoznac ruchy, może to tylko bardziej leniwe maleństwo, nie ma się czym przejmowac napewno wszystko jest w pozzadku:tak:

Ania2608 jeśli ja jeszcze z tych przepisów coś pamiętam to jeżeli pracodawca z Tobą podpisze umowe do dnia porodu to otrzymasz macierzyński, nie przysługuje Ci tylko wychowawczy.

Renia ja już tyle się tego naczytałam,ze w końcu nie wiem...A dzisiaj dodatkowo się wściekłam i nie mogę tego zupełnie ogarnąć:wściekła/y:

reklama
Witajcie kochane...
Widzę, ze dziś króluje zły humor...ja też najlepszego nie mam bo mój mąż pojechał na nc do pracy, a ja strasznie nie lubię w nocy byc sama w domku:-(
No ale cóż...nic nie poradzę mój kochany mąż zrobił mi dziś niespodzankę i kupił mi dwie pary spodni z pasem jedne lniane a drugie takie materiałowe bufki...są super w końcu mam w czym chozic i nie za jakieś niewiadomo jakie pieniądze tylko 100 za dwie pary:-)

Do góry