reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Witam wszystkich !
My dzisiaj pierwszy dzień same w domku. Naszczęście Emilka jest bardzo grzeczna jak narazie i śpi:-). Inaczej to nie wiem czy bym sobie poradziła bo chodzę jak staruszka:-(
Wieczorkiem jedziemy do szpitala na ściągnięcie szwów:tak:
Mam pytanko ....
Po jakim czasie po cesarce można się normalnie okąpać w wannie ????
Bo ja już bym tak bardzo chciała ale nie wiem czy mogę:-(
wogóle to staram się karmić małą piersią ale nie bardzo mi to wychodzi i muszę ją dokarmiać butelką :zawstydzona/y: Chyba się nie nadaję do karmienia:zawstydzona/y:

Witajcie kochane grudnioweczki:-D:-D

u nas znow spokojna nocka , ale tylko maly sie przebudzil po 8 i dopiero teraz usnal:tak: cwaniak wie ze dzien to trzeba pomarudzic troszke:tak: normalnie tak go kocham ze bym go zjadla w calosci:-D:-D:-D

Agga24 ja jestem ponad dwa tygodnie po cesarce i jeszcze sie nie odwazylam wykapac w wannie:-:)-( tez mi sie marzy tak polezec w goracej wodzie ale poczekam jeszcze troszke za dwa tygodnie mam kontrole u lekarza to sie spytam czy juz moge, narazie zabardzo sie boje jeszcze pluskac:tak::tak: wiec zostaje prysznic:zawstydzona/y::zawstydzona/y:
a zciagania szwow to ja ci wspolczuje ja mialam cale szczescie same rozpuszczalne wiec uniknelam tego:sorry2::sorry2: a co do chodzenia jak staruszka to ja myslalam ze juz chodze swietnie bo po mieszkaniu smigam jak blyskawica ale jak wyszlam na dwor na dluzszy dystans to staruszki mnie wyprzeedzaly na zakretach:-D:-D:-D ale ciesze sie bo juz po 3 dobie chodzilam wyprostowana :-D:-D a i jestem pelna podziwu ze juz zostajesz sama z maluszkiem w domku:tak::tak: ja jeszcze mam meza przez tydzien w domku wiec korzystam z tego:-D

Dzień dobry:)

Ja się melduję oczywiście dalej w dwupaku.... Ehhh mam takie wrażenie jakby ten mój poród miał w ogóle nie nastąpić:) Żadnych objawów, siedze i sie nudze:)

Ale mam fajny napis na suwaczku:)

Agatkas napis rzeczywiscie fajny:-D a co do tego ze siedzisz i sie nudzisz to kochana kozystaj z tych ostatnich chwil spokojnosci:-D:-D:-D

Tygrysku a to tak boli ściąganie szwów?!:szok:Nawet mnie nie strasz bo ja i tak strasznie się boję :-(
wiesz ja po domu to też niby się normalnie poruszam ale w sumie to nie jest to samo jeszcze co powinno być.Za każdym razem jak wstaje to muszę się wesprzeć na czymś chwilę postać i dopiero mogę iść.
Fajnie się masz że Twój mąz ma jeszcze wolne,mój musiał dzisiaj jechać troche rzeczy pozałatwić ale obiecał że wróci wcześniej więc czekamy na niego i mam nadzieję że całego dnia nie będę sama w domku :-(Mała już śpi 4 godzinki :-)

Tygrysku a to tak boli ściąganie szwów?!:szok:Nawet mnie nie strasz bo ja i tak strasznie się boję :-(
wiesz ja po domu to też niby się normalnie poruszam ale w sumie to nie jest to samo jeszcze co powinno być.Za każdym razem jak wstaje to muszę się wesprzeć na czymś chwilę postać i dopiero mogę iść.
Fajnie się masz że Twój mąz ma jeszcze wolne,mój musiał dzisiaj jechać troche rzeczy pozałatwić ale obiecał że wróci wcześniej więc czekamy na niego i mam nadzieję że całego dnia nie będę sama w domku :-(Mała już śpi 4 godzinki :-)
Agga24 nie wiem czy boli sa rozne opinie niestety:-:)-( ale ja jestem z tych strachliwych co boja sie wszystkiego i jakos gmeranie kogos obcego przy ranie chyba mnie bardzo by stresowalo:-D:-D ale trzymam kciukasy za to zeby bylo szybko i bezbolesnie:-D:-D a i zeby mezus szybciutko wrocil do domku:tak::tak:

Agga, tygrysku jesli chodzi o szwy przy cc nic nie boli, tylko zalaskotalo i bylo po wszystkim:tak:

reklama

Ja też miałam cc i ściąganie szwa (jednej długiej niteczki ;-)) nic mnie nie bolało :tak:, przyszła do mnie do domu położna środowiskowa, rach, ciach i już było po wszystkim ;-), nic nie czułam, także - STRACH MA WIELKIE :szok: :-D:-D

Do góry