Ewushka- tak doraźnie możesz spróbować posiedzieć sobie w ciepłym naparze septosanu, kory dębu (uwaga farbuje!) albo rumianku, pomaga przy infekcjach, ale działa łagodnie i nie szkodzi w ciąży. Ewentualnie tabletki ziołowe Urosept też są bezpieczne dla dziecka.
reklama
Cyprysiowa poważnie płacę 40 zł....Na początku chyba na pierwszej wizycie płaciłam 80 zł a od tamtego czasu 40zł...nie wiem może mój gin poprostu traktuje mnie tak bo wie,że prowadzi moją ciążę od początku i będzie ją prowadził do końca....a do tego muszę przyznać że jest bardzo dobrym lekarzem do którego nie tak łatwo się dostać :-)
ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
Ewushka ja też byłam dzisiaj u lekarza i też nie zrobiła mi USG...Dopiero w sierpniu pójdziemy na 4D.Nie wiem czy tu u mnie ona w ogóle nie robi?
I tak samo jak Ty mam w moczu bakterie i leukocyty,trochę ją zmartwiły leukocyty,ale powiedziała,że może upławy skapały...Tylko,że ja upławów nie mam,No i też czuję sie tak jakbym miała jakieś zapalenie i powiedziałam jej o tym,ale ona właściwie nic nie odpowiedziała...Ciśnienie mierzyła mi 3 razy i za każdym wychodziło inaczej.Najpierw 150/67 później 105/74 i ostatnie 109/76 i wpisała to ostatnie.A puls miałam za każdym razem 96...Kazała mi zrobić badanie na tarczycę.
W ogóle ja mam takie zasłabnięcia i tak jak pisała YOKA drętwieją mi przy tym ręce.Ja to miałam już przed ciążą i zdarzało sie w kościele,w autobusie i w marketach,ale tylko jak stałam.Jeśli udało się szybko wyjść na powietrze to pooddychałam i przechodziło.Raz w autobusie nie było jak wyjść i zrobiło mi się całkiem czarno przed oczami,zaczęłam się trząść,zwymiotowałam no i cała zdrętwiałam.Przeszło na świeżym powietrzu.Ginka powiedziała,że trzeba wtedy zjeść słodkiego cukierka jakąś landrynkę,bo to może być wina cukru.I pytała czy nie mam nic z nerkami albo z sercem,ale jak robiłam badania to powiedzieli,że wszystko w porządku.Została mi ta tarczyca...
![Dry :dry: :dry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/dry.gif)
W ogóle ja mam takie zasłabnięcia i tak jak pisała YOKA drętwieją mi przy tym ręce.Ja to miałam już przed ciążą i zdarzało sie w kościele,w autobusie i w marketach,ale tylko jak stałam.Jeśli udało się szybko wyjść na powietrze to pooddychałam i przechodziło.Raz w autobusie nie było jak wyjść i zrobiło mi się całkiem czarno przed oczami,zaczęłam się trząść,zwymiotowałam no i cała zdrętwiałam.Przeszło na świeżym powietrzu.Ginka powiedziała,że trzeba wtedy zjeść słodkiego cukierka jakąś landrynkę,bo to może być wina cukru.I pytała czy nie mam nic z nerkami albo z sercem,ale jak robiłam badania to powiedzieli,że wszystko w porządku.Została mi ta tarczyca...
ANIA 2608 ja też mam bardzo wysoki puls...i zawsze taki miałam...badania na tarczyce wyszły mi w porządku więc nadal nie wiem jaka jest przyczyna tak wysokiego pulsu,ale już się do tego przyzwyczaiłam...a co do cukru i omdleń to owszem przydaje się on w przypadku cukrzycy ciężarnych...ja robiłam badania na glukozę i wyszły dobrze więc nie wiem czy w moim przypadku to wina cukru...![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
Wizytę mam 10 lipca i w końcu zobaczę to moje maleństwo...no i zobaczymy czy potwierdzi się,że to dziewczynka:-)
![Zadziwiona(y) :confused: :confused:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/confused.gif)
Wizytę mam 10 lipca i w końcu zobaczę to moje maleństwo...no i zobaczymy czy potwierdzi się,że to dziewczynka:-)
fasolkamaria
Fanka BB :)
Ja płacę 80 zł za każdą wizytę, narazie jestem zadowolona, tym bardziej że moja gin pracuje w szpitalu w którym będę rodzić, a to dla mnie ważne. Dziwi mnie tylko,że mnie na tą morfologię drugi raz jeszcze nie wysłała, a z tego co wiem powinnam co miesiąc mieć badania + toksoplazmoza bo mam w domu kota który rok się gdzieś szlajał i muszę robić badania trzy razy w ciąży. Niestety ona nie ma usg i na usg muszę jeździć do innego lekarza którego bardzo lubię za usg ppłacę 50zł. Ta moja ginka ma tylko jedną wadę, ale ważną jakaś taka mało rozmowna jest ja się wypytuję gadam a ona się tylko pod nosem uśmiecha.
Mam osłabienia parę razy dziennie szczególnie jak stoję w jednym miejscu np. zmywam, albo w kolejce w sklepie jak sobie chodzę to jest ok.
Dzidzia się rusza parę razy dziennie tylko że tak krótko normalnie parę sekund i już szkoda
Mam osłabienia parę razy dziennie szczególnie jak stoję w jednym miejscu np. zmywam, albo w kolejce w sklepie jak sobie chodzę to jest ok.
Dzidzia się rusza parę razy dziennie tylko że tak krótko normalnie parę sekund i już szkoda
pytia
Dziekuje dziewczyny za odpowiedz
Tez sobie probowalam wytlumaczyc tak, ze jakby to bylo cos zlego to by mi powiedziala. Martwi mnie tylko to ze zlekcewazyla moje pieczenie i swedzeniePowiedziala ze zadnej infekcji nie widzi........ale fakt jest taki ze swedzi a ja nie wiem jak teraz sobie pomoc
![]()
Ewushka - ja też miałam bakterie w moczu, ginka poleciła mi kupić urosept (bez recepty) i 3 razy dziennie zażywać aż skończę opakowanie. Pomogło.
Yoka - fajnie masz z tym ginem za taką kwotę. Ja podobnie jak dziewczyny płacę 90 zł za wizytę z usg. No, ale czego się nie robi dla maluszka i spokojnego ducha. Przynajmniej wiem, że w każdej chwili mogę zadzwonić, jeśli chcę o coś zapytać albo jeśli coś jest nie tak. No i moja ginka też pracuje w szpitalu, także teraz jak leżałam, to było mi jakoś łatwiej.
A dziewczyny, które nie odczuwają jeszcze ruchów - nie macie absolutnie żadnych powodów do niepokoju. To kwestia bardzo indywidualna, szczególnie przy pierwszej ciąży. Z Jasiem tez zaczęłam czuć ruchy dość późno, to o niczym nie świadczy. Także nie zamartwiajcie się, jeszcze się doczekacie,jak Was maluchy skopią od środka
Ostatnia edycja:
ANIA2608
Szczęśliwa żona i mamusia
Yoka ja miałam robione badania w zeszłym roku,bo kilka razy zdarzyło mi się coś takiego.Badali krew,glukozę,mocz,Ekg serca...I nic nie znaleźli.Trochę dziwne objawy tego także nie wiedzą gdzie szukać.Ale mogliby sie postarać skoro to się powtarza.Ja myślę,że skoro dzieje się coś takiego to musi być w tym momencie jakieś niedotlenienie...Ale nie ja tutaj jestem lekarzem.A puls też mam tak wysoki od dawna.Jak na w-fie biegaliśmy to wszyscy po bieganiu mieli niższy puls niż ja przed bieganiem...
Misiówka
Myszqa- cieszę się, że podoba wam się to imię, my jesteśmy z niego bardzo zadowoleni, mam nadzieję, że jeśli i wy je nadacie, też będzie wam badzo pasowało! No i wygląda na to, że faktycznie mamy ten sam termin, ale ja raczej do tych przeterminowanych pewnie się będę zaliczać, hihihi.
Agatkas - ja ostatnio mam straszną fazę na czytanie, właśnie jestem po "Pokucie", "Cień wiatru" Zafón'a przeczytałam dosłownie w 2 dni, sama byłam w szoku, ale okrutnie dobra książka, gorąco polecam, a teraz czytam "Czarownicę z Portobello" Coelho też bardzo mi się podoba. Chmielewska mnie jakiś czas temu przestała zaskakiwać i jakoś trudno mi do niej się przekonać, ale biografia była ciekawa.
Agatkas - ja ostatnio mam straszną fazę na czytanie, właśnie jestem po "Pokucie", "Cień wiatru" Zafón'a przeczytałam dosłownie w 2 dni, sama byłam w szoku, ale okrutnie dobra książka, gorąco polecam, a teraz czytam "Czarownicę z Portobello" Coelho też bardzo mi się podoba. Chmielewska mnie jakiś czas temu przestała zaskakiwać i jakoś trudno mi do niej się przekonać, ale biografia była ciekawa.
M
marzycielka
Gość
Ja tylko raz prawie zemdlałam w szkole ale pooddychałam i mi przeszło. Pewnie dlatego , że Aula była bardzo duszna![Sorry :sorry: :sorry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
Teraz idę na badania krwi i moczu więc sprawdzimy co tam ciekawego się u mnie dzieje.
Jedyne mam 0d 2 dni spuchnięte nogi....![Cool :cool: :cool:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/cool.gif)
Ale masaż mi mąż zrobi i trochę przejdzie;-)
![Sorry :sorry: :sorry:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/sorry2.gif)
Teraz idę na badania krwi i moczu więc sprawdzimy co tam ciekawego się u mnie dzieje.
Jedyne mam 0d 2 dni spuchnięte nogi....
![Cool :cool: :cool:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/cool.gif)
Ale masaż mi mąż zrobi i trochę przejdzie;-)
reklama
Agatkas
Mamusia Zuzolka
Misiówka ja tej "nowej" Chmielewskiej to nie trawię, ale jej najstarsze książki jak np. Lesio byly rewelacyjne.
Mam jeszcze dwie ksiazki warte polecenia: "Maska Arlekina" Hanny Kowalewskiej i "Dom nad rozlewiskiem" Małgorzaty Kalicińskiej.
Kiedyś próbowałam czytac Coelho, ale dla mnie to raczej ciężkostrawne. Nie to że lubię łatwą literaturę tylko po prostu jakos ten autor nie przypadł mi do gustu.
A jeszcze mi sie fajne książki przypomniały: "Drzwi do grudnia" i "Intensywnośc" Koontza - polecam szczególnie tą drugą!
A teraz z innej beczki - jak ja sie bede tak do grudnia zamartwiac jak teraz to chyba oszaleję. Wy też się tak ciągle martwicie? Non stop myślę czy wszystko w porządku, czy nie bedzie jakis problemów, itp. Straszne!