reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

ja w moczu mam nieliczne bakterie i fosforany:( lekarka powiedziała, ze to wynika z diety. Mówiła, ze jak w diecie jest przewaga warzyw i owoców niż miesa to stad są te fosforany.

Wiecie co? Dzień bez kabanoska dniem straconym:) musze codziennie zjesc:)

reklama
Hey:-)

agawar
ale zachciało mi się kabanoska!!Aż do sklepu dzisiaj polecę .
A ja zaraz zrobię na obiad leczo pachnące i mniamuśne...:tak:

Ewushka jeżeli było by cos złego to lekarz na pewno coś by Ci powiedział a propo badań moczu ale nie wiem w końcu rózni są lekarze:eek:

Dziekuje dziewczyny za odpowiedz :tak:

Tez sobie probowalam wytlumaczyc tak, ze jakby to bylo cos zlego to by mi powiedziala. Martwi mnie tylko to ze zlekcewazyla moje pieczenie i swedzenie :zawstydzona/y: Powiedziala ze zadnej infekcji nie widzi........ale fakt jest taki ze swedzi a ja nie wiem jak teraz sobie pomoc :zawstydzona/y:

czesc kobietki :)

Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i wlasciwie jestem bardzo rozczarowana. Juz taka pozna ciaza a ja jeszcze nie mialam usg :-( Myslalam ze bede miala teraz 2 lipca , ale tak bardzo chcialam juz miec ze nie zauwazylam jedynki za dwojka , i zrobilo sie 21 lipca :-D Jeszcze 3 tyg do pierwszego (zgrozo) ! usg.
Poza tym lakarka nic nie mowila , posluchala czy bije serduszko, powiedziala ze wszystko ok i wystawila termin na nastepna wizyte. Ja po przyjsciu do domu pomyslalam sobie ze sprawdze jakie mi cisnienie wpisali w ksiazeczke ciazowa (bo przewaznie mam niskie i bylam ciekawa) , patyrze a tu mam bakterie w moczu wpisane. Dokladnie to mam bilirubine i leukocyty :-(Co to znaczy, moze ktoras wie i jak moge sobie pomoc , poniewaz mnie troche swedzi i piecze w tym miejscu (o czym doktorce wspomnialam a ona badajac mnie stwierdzila ze nic nie widzi zlego ). A te zwiazki w moczu to nie zle!!!??? Czy ktos potrafi mi pomoc, nastepna wizyte u tych konowalow mam na 3 tyg dopiero.
Ale nabazgralam:sorry2:
Hey :-) ja tez mialam liczne bakterie w moczu, ale moja gin. powiedziala, ze to sie czesto zdaza u ciezarnych, zalecila mi natomiast picie duzo kwasnych sokow, jedzenie cytrusow np. pomaranczy, badz tez picie herbaty ze spora iloscia cytrynki. Narazie nie wiem czy pomoglo bo nastepna wizyte i badania mam 24 lipca:sorry2:, ale ufam mojej lekarce i jestem pewna, ze bedzie poprawa przy nastepnych badaniach:tak:, tak wiec nie martw sie, ze to coś grożnego, ja uwazam, ze jesli kilka z nas ma takie same, badz podobne dolegliwosci to nie nalezy sie na zapas martwic, bo zawsze mozemy sie wymieniac wzajemnie poradami i radami naszych lekarzy;-)

Agatkas u mnie lekarz rozpoznał płeć w 15 tyg. więc są duże szanse,że już niedługo poznasz płeć swojej kruszynki:-)

Ewushka ja Ci proponuje zmienić lekarza...ja chodzę co prawda prywatnie co wiąże się z kosztami choć w brew pozorom wcale nie takimi dużymi....mam wizytę raz na m-ąc i na każdej wizycie mam usg...widzę i słyszę moje maleństwo...zadaję mnóstwo pytań i zawsze uzyskuję odpowiedź :-)mój lekarz ma zawsze dla mnie czas i płacę 40zł... Pozdrawiam

Ja muszę zrobic przed wyjazdem na wczasy jescze badanie moczu i morfologie bo jak wróce 20.07 to juz 21.07mam wizyte

Yoka
placisz 40 zł za wizyte prywatnie?? Ja chodzę tez prywatnie i place 100zł, wizyta z usg i plyta 150zł.

Chyba wiekszosc płaci ok 100 zl za wizyte (prywatna) ja tez tyle place z plytka dvd 100, a jak pojde z narzeczonym podgladac fasola to zaplacimy 150 :eek:, moje wizyty wachaja sie od 100 zl-150 w zaleznosci co mam robione i czego żądam :tak:, a jaz nawet braklo mi luteiny i za samo wypisanie recepty 20 zł sie nalezy :eek:!! (przy tym, ze ten lek to koszt ok. 4 zł !!) ale nie żałuję ani grosika wydanego na moja fasolke:tak:

reklama
Dziewczyny, jeszcze trochę i połowa ciąży będzie za nami-szok, jak czas leci. Sadzę, ze najbardziej bedzie sie dłużyło pod koniec:(

Do góry