reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Mam dzisiaj USG i sama nie wiem dlaczego, ale jakoś tak strasznie sie denerwuję...:-(

Myślicie, że dzidzia zechce mi pokazać, czy jest dziewczynką, czy chłopcem?

reklama
Marzycielko współczuję ci z tymi studiami na wariackich papierach...sama dobrze wiem jak sie zdaje kilka gzaminów pod rzad w ciaku paru dn, ale z pomocą Nikolo powinno ci sie udac...podobno dzieci podpowiadają na egzaminach mi na obroni maleństwo bardzo pomogło:-D
Jesli chodzi o opuchlizne na nogach to ja jak duzo chodze to mi się robi ale mój kochany mąż codziennie masażyk mi funduje więc nie jest źle, a wczoraj kupiłam sobie żel z rossmana na zmęczone stopy i nogi i jest faktycznie rewelacyjny:-)
A brzuszek czasem tez mnie boli ale pani doktor powiedziała, ze to normalne, wię nie przejmuje sie zanadto.

A jeszcze mam pytanko, czy w y w dalszym ciągu tak często chodzicie do łazienki:oo2:, ja w nocy wstaje przynajmniej 3 razy nie mówiąc o dniu...
A swoja drogą to czucie ruchów dziecka jest niesamowite...a jeszcze epiej jak mój Wojtek może poczuc, bo nasza żabka to chyba ma bardzo dużo siły i jak czasem udeży mnie w brzuszek to mozna ja nieźle poczuć:-Drewelacja:tak:

ja tez jeszcze nie czuje ruchów dzidzi :sorry2: a ostatnio mam straszne skurvze w łydkach z rana słyszalam ze to moze byc od niedoboru jakiejs witaminy ale lykam codzinnie witaminki:dry:

YOKA - ale to chyba twoja pierwsza ciąża? jeśli tak to nie powodów do zmartwień powinnaś poczuć ruchy w terminie od 18 do 22 tygodnia.

Dagulla - to od niedoborów magnezu, polecam pomidory w każdej postaci, zwłaszcza sok pomidorowy.

Zapominajka - trzymam kciuki, za nowe wieści o płci, życzę cudownego spotkania z maleństwem!

Ja tez jeszcze nic nie czuje:( ale to jeszcze u mnie za wczesnie:)

Michalina ładne imię:) Moja siostra jest Miśka - straaasznie złośliwe dziewczę:) ale bardzo inteligentne:) ale fajnie bo można je na kilka sposobów zdrabniac:) Michasia, Miśka, Misiek itp:) Na moja siostrę mówią Miszarda albo Miszka:)

Ja chciałam Emilkę, ale moja siostra sobie "zarezerwowała";) więc u mnie pozostaje Zuzanna:) nooo ewentualnie Jakub:)

Ale cos czuje, ze będzie jednak dziołszka:)

Myślicie że mi powie na usg na poczatku 16 tyg płec?\

Straaasznie sie nudze tym siedzeniem w domu... ja to chyba jestem pracoholik:)

Ale nieskładnie dzisiaj pisze.

Fajną książkę właśnie przeczytałam - jak ktos lubi ksiażki w stylu Chmielewskiej to polecam "Zabójczy spadek uczuc" Agnieszka Szczepańska i Katarzyna Gacek.
Super sie czyta - przeczytałam w jeden dzień:)

YOKA ja tez nie czuję ruchów, wydawalo mi się, ze czuję ale to chyba nie to. Lekarz powiedział, ze ok 20 tc, nie łam się, ja tez sie denerwuje:(

reklama
czesc kobietki :)

Bylam wczoraj na wizycie u lekarza i wlasciwie jestem bardzo rozczarowana. Juz taka pozna ciaza a ja jeszcze nie mialam usg :-( Myslalam ze bede miala teraz 2 lipca , ale tak bardzo chcialam juz miec ze nie zauwazylam jedynki za dwojka , i zrobilo sie 21 lipca :-D Jeszcze 3 tyg do pierwszego (zgrozo) ! usg.
Poza tym lakarka nic nie mowila , posluchala czy bije serduszko, powiedziala ze wszystko ok i wystawila termin na nastepna wizyte. Ja po przyjsciu do domu pomyslalam sobie ze sprawdze jakie mi cisnienie wpisali w ksiazeczke ciazowa (bo przewaznie mam niskie i bylam ciekawa) , patyrze a tu mam bakterie w moczu wpisane. Dokladnie to mam bilirubine i leukocyty :-(Co to znaczy, moze ktoras wie i jak moge sobie pomoc , poniewaz mnie troche swedzi i piecze w tym miejscu (o czym doktorce wspomnialam a ona badajac mnie stwierdzila ze nic nie widzi zlego ). A te zwiazki w moczu to nie zle!!!??? Czy ktos potrafi mi pomoc, nastepna wizyte u tych konowalow mam na 3 tyg dopiero.
Ale nabazgralam:sorry2:

Do góry