reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Agawar ja na razie miałam tylko jedno USG w 4 tc.gdzie nie było praktycznie nic widać...Teraz też będę miała około 20 tc.:tak: A lekarza zmieniam już na pewno.I tak za długo czekałam.

Misiówka z tym skurczem to koniecznie zapytaj lekarza...Ja znowu czasami po tym jak się kochamy mam tak jakby robiło mi się jakieś zapalenie...piecze i swędzi...Ale szybko przechodzi....

Agatkas gratuluję wygranej:) Pierwszy raz w życiu a od razu jak porządnie:) Musisz dowiedzieć się u lekarza jak z tym lotem w ciąży...i może też w liniach lotniczych?

Ostatnia edycja:
reklama
Ania2608 18 lipca będzie kolejne usg i wówczas będę w 20tc:):):) czas leci. Ja za to ma inny problem ciągle robia mi się stany zapalne pochwy. Co wyleczę to znów jakis mam-oszaleć mozna.

Agatkas GRATULACJE - można latać samolotami w II trymestrze, wiem że niektóre linie żądają zaświadczenia od lekarza czy można latać jak się jest w końcówce III trymestru także miłej zabawy Ci życzę.

Agawar no mi ostatnio właśnie też się robią co jakiś czas...Ale kiedyś jeszcze przed ciążą lekarka poleciła mi żebym kupiła sobie w aptece urządzenie do irygacji...Jest to taka pompka i przez nią pompuje się do pochwy płyn zakwaszający.zrezygnowałam jak tylko ją zobaczyłam:no: Ale powiedziała też,że jak tylko zaczyna sie coś dziać to można się podmywać wodą z sokiem z cytryny.Jak tylko zaczyna mnie coś piec to tak robię.Nie przyjemne uczucie i od razu trzeba przemyć czystą wodą,bo strasznie piecze,ale pomaga:tak: Stosowałam nawet dzisiaj rano.Może Ty też spróbuj?

Dzięki za info, ponoc irygacji nie powinno robić się w ciąży. Podmywałam się dziś Tantum Rosa, kremowałam Clotrimazolem i nic. Dobrze, ze lekarz przepisał mi w razie czego Pimafucin-globulki dopochwowe-po co się męczyć. A to z cytryną to pierwsze słyszę, muszę spróbować.

Dla tego w ciąży trudniej sie tego pozbyć...Bo nie wszystko można stosować.Ale cytrynka na pewno nie zaszkodzi.Po za tym mężczyzna też powinien się leczyć jeśli w ostatnim czasie sie współżyło_O tym niestety ta lekarka mi nie powiedziała i później M troszkę sie męczył...W ogóle powiedziała,że można normalnie współżyć gdzie to jest kompletna bzdura,ale to już inna historia...przynajmniej z tą cytryną miała rację;-)

Pod koniec lipca mam urlop i wybieram się na weekend do Paryża - bo wygrałam w Radio Zet wycieczkę:) - pierwszy raz w życiu cos wygrałam:) Tylko boję się lotu w ciąży. Moze któraś z Was wie czy to przypadkiem niczym nie grozi - ja bedę wtedy w 18 tygodniu.

Ale się rozpisałam...
Nie obawiaj się Kochana ja już w ciązy leciałam dwa razy, nic kompletnie nie czułam, zupełna norma.W sierpniu tez lecę.:-D

reklama
Hey dziewczyny :-)

Agatkas GRATULUJĘ wspaniałej wycieczki;-) Na pewno będzie romantycznie:-)

A ja wróciłam właśnie ze szkoły ,a że zaczęła się sesja to jestem już po 4 egzaminach pod rząd:baffled:
Padam ze zmęczenia i zaraz polegnę na łóżeczku z pysząa herbatką i dobrą książka Kinga bądź Koontza:-)
Jutro znowu mam egzaminy ale tylko 2 na szczęście;-)

Cyprysiowa
już wysłałam Ci wiadomość.
11 to inaczej listopad a 12 to inaczej grudzień:laugh2:
A Ty napisałaś mi 25 czy 24 grudzień już nie pamiętam .
No to ja Ci odpisałam , że 25 jedynastego miesiąca czyli listopada:laugh2:
Nie możemy się dogadać hihi;-)

Do góry