reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

reklama
Hi!
Ja to przytyłam 6 kg. Bardzo dużo, ale brzuszek fajny, taki normalny, jak na wasze patrzę... Mam super książki dla kobiet ciężarnych, podobno 0,5 kg tygodniowo się powinno tyć. Tego właśnie pilnowałam, lecz lekarz cofnoł mi ponad 1 tydzień termin porodu (wg. usg) i teraz załamka - że za gruba jestem :crazy:

Ewelw tak książkowo to raczej nikt nie tyje.A skoro przesunął Ci termin tylko o tydzień to co?Wychodzi na to,że jesteś za gruba o całe 0,5 kilo?Ja po dwóch miesiącach miałam 7 kg na plusie,a przez kolejne 2 miesiące nie przytyłam ani grama.Zresztą nie które dziewczyny nie tyją nawet 0,5 kg.

Agawar nic się nie martw.mi dopiero się zaokrągla:-) Jeżeli wszystko jest w porządku to ciesz się,że nie masz brzuszka,bo to wygodniej:tak: A zresztą może Cię lada chwila wysadzić więc może nie ciesz się na zapas,że będziesz miała mały;-) A co z Twoim lekarzem???Będziesz zmieniać???

Ania2608 dam lekarzowi ostatnią szanse, kolejną wizytę mam dopiero 18 lipca zobaczymy co powie. Ale chyba mimo wszystko udam się na usg prenatalne.
Co do brzuszka to może dobrze, ze nie widac, ale i tak nie mam w co się ubrac:(

Dziewczyny, mam pytanie, powiedzcie mi jak jest u was ... bo ostatnio po seksiku miałam taki wielki skurcz, że oboje byliśmy w szoku, macica mi na baczność stanęła... zastanawiam się czy to normalne, bo skurcz był silny i bardzo długi. I teraz nie wiem, czy sobie odpuścić takie akcje...

Chyba przez chwile będe miała wiecej czasu zeby się tu poudzielac:) Niestety wylądowałam na L4 - ale na szczęście tylko tydzień. W czwartek mnie jakiś taki dziwny skurcz złapał - jakby ktoś mnie sciskał czymś na wysokości żeber. Strasznie się wystraszyłam, ze coś z dzidzią sie mogło stac. Na szczęscie z dzidzią wszystko ok - lekarz od razu dał mi posłuchac serduszka. Stwierdził że to coś na zasadzie nerwobólu czy coś w tym stylu, dał skierowanie na badania - aspat i alat - to chyba cos z wątrobą ten aspat i alat? I 7 lipca mam znowu przyjśc. Takze skończyło sie na strachu na szczęście, ale co ja przezyłam przez te kilka godzin do badania to tylko chyba Wy mozecie sobie wyobrazic.

Chciałam zapytac co sadzicie o takich urządzonkach:
Monitory tętna płodu - VOLOS: MONITORY TĘTNA PŁODU do domu i dla lekarzy

Jestem straszna panikarą więc nie wiem czy sobie takiego czegos nie zakupic, o ile jest coś wogóle warte.

A co do wagi to przytyłam jakieś 4kg. Raz pójde 1kg w góre, raz mi znowu ubędzie:) Założyłam sobie ze przytyję tak do 15kg góra. Ja mam straszną skłonnośc do tycia - całe życie na diecie:)

Ruchów jeszcze nie czuję :( ale mam nadzieje że niedługo:)

No i cały czas nie moge sie doczekac płci :) ale z moim ostroznym lekarzem to chyba najwcześniej w 20 tyg :(

Pod koniec lipca mam urlop i wybieram się na weekend do Paryża - bo wygrałam w Radio Zet wycieczkę:) - pierwszy raz w życiu cos wygrałam:) Tylko boję się lotu w ciąży. Moze któraś z Was wie czy to przypadkiem niczym nie grozi - ja bedę wtedy w 18 tygodniu.

Ale się rozpisałam...

reklama
Do góry