reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

kankiya" nie jestes sama ja i Tygrysek tez mamy takie terminy luzik"

kankiya ile przytylas w ciazy do tej pory?? i co ile chodzisz do lekarza? ja dzis mam taka werwe do pracy ze szok z rana wysprzatalam dom ,ugotowalam obiad i wyprasowalam wszytkie rzeczy dla mojego meza i malego Alessandro do szpitala przygotowalam torbe a wogole to jutro ide na zakupki moze jeszcze cos upoluje dla malego.

reklama
Pytia witaj kochana :-):-):-):-):-):-) jeszcze raz ogromniaste gratulki za sliczna coreczke;-)

Landryneczko przytylam 14kg:zawstydzona/y: na razie stanelo oby tak dalej:tak:a do lekarza brykam co dwa tyg raz do jednego a raz do drugiego:-D
zazdroszcze Ci werwy, ja moze i bym miala, jakbym mogla normalnie funkcjonowac a musze lezec przez skrocona szyjke:zawstydzona/y: ale spoko juz przywyklam:-D a to czego mi jeszcze brakuje kupie najwyzej po porodzie;-)

Ide do szpitala, mam podejrzenie zatrucia ciążowego!!!

Co u Dagulli bo nie mam czasu szukac wiesci?
Twardnieje mi brzuch. A to zatrucie to ja nie wiem, jedynym objawem jest moja opuchlizna, nogi mam jak balony. Przytyłam 28kg!!!! z czego pewnie połowa to woda!Ciśnienie mam ok, wynik z moczu i krwi tez ok.

Spokojnie kobietko nie stresuj się to jeszcze nie zatrucie. Pewnie trafiłas na takiego konowała jak ja w poniedziałek na izbie przyjęć. Ja w poprzedniej ciązy przytyłam o wiele więcej od Ciebie i tez byłam spuchnieta jak balon i nie miałam zatrucia. Cisnienie w normie, białaka w moczu brak więc wszystko ok. Jak już idziesz do szpitala to mam nadzieje że się wreszcie rozpakujesz i przestaniesz denerwoać. Powodzenia kochana i trzymam kciuki....
Agawar - mam pytanko - czy czujesz jakieś skurcze??? jakieś przepowiadające, czy co???
Ja nic nie czuję :(( i jestem przyłamana - bo termin blisko a tu się poród nie szykuje...
A może Wy - dziewczyny - wiecie jak to jest??????????
Czy ja muszę mieć już skurcze jakieś przepowiadające, czy coś... Czy po prostu samo przyjdzie w jednym dniu?????

Ewlew ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów, żadnyc skórczy, i po prostu pewnego dnia rano zalały mnie wody. I najpierw to sob ie pomyślałam że siuku nie moga utrzymac :-):-) i sobie mówie no to już ze mną źle chyba, dopiero jak to nie chciało przestac lecieć to sobie uświadomiłam że to pęhcerz pękł.

Tosia - córeczka Eager:)

Jak zwykle następna piekności....

Ewelw WIELKIE DZIĘKI za radę-ale kiedyś chyba któraś pisała, że można w ciąży brać APAP-więc zobaczę czy zadziała:tak:
Tak .....apap można w ciązy barć, sama go barałm...

apropo wagi mam pytanie do rozpakowanych mamusiek:-) ile kg Wam ubyło po samym porodzie???
;-) jestem chole... ciekawa:-)
:-):-)

ja przytylam tylko 7 kilo w tym jak robilam w 34 tygodniu ciazy usg maly mial juz 2.500 kilo i byl o tydzien do przodu z waga jak mowila doktorka.

No ja mam tez twardniejacy brzuszek...coraz częściej i nasila sie głownie wieczorkiem chociaz ostatnio niekoniecznie..... i tak w ciągu dnia czasem do okolo20-30 razy na pewno mi twardnieje.....
Ja tez sie boje,ze jak sie zacznie to nie bede wiedziała:p hahaha chociaz podobno nie da sie nie wiedziec:p

ewelw ja narazie nie ma skurczów, a mój lekarz twierdzi, że nie donoszę do 3 grudnia :-) No zobaczymy jak będzie. Nie martw się, bo u Ciebie to jeszcze trochę czasu zostało. Bliżej terminu lekarz powie Ci, czy coś się zaczyna. Moim zdaniem możesz mieć bardzo delikatne skurcze przepowiadające (albo tylko w nocy) i nawet ich nie poczuć. No ale może się myle, bo to też mój pierwszy dzidziuś :-)
Dzięki - kochane. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok.
Cześć kochane brzuchatki i rozdwojone mamusie :-)
Meldujemy się w domeczku :tak::tak::tak:
Nie śmiem myślec nawet o tym, że nadrobię wszystko, co napisałyście przez ten czas, ale w wolnych chwilach postaram się przeczytać jak najwięcej.

Póki coto przede wszystkim GRATULACJE DLA WSZYSTKICH NOWYCH MAMUŚ I ICH DZIECIACZKÓW!!!

My mamy się póki co dobrze. Hanusia pije dość często, choć raczej krótko. Ale myślę, że krzywdy nie da sobie zrobić. W nocy była grzeczniutka i wcale nie płakała. Ja pokarm mam, nawału jeszcze nie było, ale brodawki zaczynają mi pękać i bolą jak cholera.
Ale humor nam dopisuje. Miło być znowu z wami. Relację z porodu zdam oczywiście na właściwym wątku.
Pytia!!! Witamy!!! Mam pytanko - jak myślisz? Tak już po porodzie - pomogły te masaże co robiłaś, herbatka z malin itp? Tak już po fakcie - to poród się udał - no czy był lżejszy np. po tych sposobach - które wypróbowywałaś?? No bo ja też stosuję - i chciałabym wiedzieć - czy będzie jakoś lepiej dzięki temu
Wy juz ze swoimi dzieciaczkami jestescie a mnie jeszcze ponad miesiac zostal...
termin mam na 31.12.2008 jak ja dotrwam...
Współczuję - bo naoglądasz się tych przesłodkich "mordeniek" i Ci szkoda się robi, ale z drugiej strony - nie ma tak łatwo - wszystkie musimy ten sam długi czas przebyć...
Ewlew ja w poprzedniej ciąży nie miałam żadnych objawów, żadnyc skórczy, i po prostu pewnego dnia rano zalały mnie wody. I najpierw to sob ie pomyślałam że siuku nie moga utrzymac :-):-) i sobie mówie no to już ze mną źle chyba, dopiero jak to nie chciało przestac lecieć to sobie uświadomiłam że to pęhcerz pękł.
OOOOOO!!!!!!! Też bym tak chciała!!!!!! I to na początku grudnia...:tak: Ale pocieszyłaś mnie że nie miałaś też za bardzo skurczy... bo się przejęłam - ale może tak musi być. Dzięki

Ostatnia edycja:
Witam
Skończyłam 36tydz, Tomcia caly czas czuję po prawej stronie, właśnie skończył czkawkę. Czy Wy też macie bule pachwin i krzyża, bo ja czasami wymiękam? I jak dajecie sobie radę ze zgagą?

Witam
Skończyłam 36tydz, Tomcia caly czas czuję po prawej stronie, właśnie skończył czkawkę. Czy Wy też macie bule pachwin i krzyża, bo ja czasami wymiękam? I jak dajecie sobie radę ze zgagą?
Jesli chodzi o zgagę to mi najbardziej pomaga mleko, jest naprawdę niezastąpione. Chociaz ostatnio zgaga mnie już nie męczy :tak:
A bóle w pachwinach niestety mam i są starsznie nieprzyjemne, nasilają sie jak kłade sie do łóżka ale po chwili mijają więc się bardzo nie przejmuję

Pytia ciesze sie ,że juz do nas wróciłaś no i masz cudowna dziewuszkę:tak:
Agwar nie martw sie napewno wsytsko będzie dobrze, a to że masz opuchniete nogi to nic jeszcze nie oznacza, jeśli ciśnienie jest ok i nie ma białka to wcale nie musi byc zatrucie...a lekarz to jakis okropny będzwał:-p

Witam

Ja również mam takie bóle i też juz czasami wymiękam :-(
A co do zgagi to ja stosowałam różne rzeczy. Na początku pomagało mi mleko potem to już tylko migdały,później pomagał mi Reni , czasami teraz pomaga mi mięta ale nie zawsze no i odkryłam ostatnio że jabłka mi pomagają:tak:nie wiem od czego to zależy ale raz pomaga jedna rzecz a raz druga;-)

Pytia bardzo sie cieszymy że jesteś już z córeczką w domku :-)

Agawar trzymam kciuki za Ciebie!!!! Wszystko będzie dobrze,musi być dobrze!!!!:tak:

reklama
NAPISALA ewelw
Cytat:

Współczuję - bo naoglądasz się tych przesłodkich "mordeniek" i Ci szkoda się robi, ale z drugiej strony - nie ma tak łatwo - wszystkie musimy ten sam długi czas przebyć...

OJ MASZ SWIETA RACJE JA JUZ CHCE KOTA DOSTAC W TYM DOMU!!! JAK BYM CHCIALA JUZ MALEGO MIEC PRZY SOBIE...

Kigna
Witam
MOJ maly Alek tez kopiie jak szalony az dostalam czerwonych pajaczkow na brzuszku kopal z prawej strony na dole. Pachwiny mnie bola i to normalne tak mowil doktorek ze dziecko napiera glowka i dlatego booli, a na bolacy krzyz to najlepszy masarzyk polz sie na bolu i kaz sie masowac mezulkowi ja co wieczor tak robie i pomaga relaksuje miesnie. A zgage to mam co wieczor jak podjem za dnia za duzo ale co najmniej 4 godziny przed snem staram sie nic nie jesc przynajmniej nic kwasnego. a jak mam zgage wieczorkiem jem mandorle i to pomaga na 100%.
ja koncze 35 tydzien i juz nie moge sie doczekac malenstwa na tym swiecie...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry