reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Hej Myszqa te rozbieżności są normalne. termin wg OM to tak orientacyjnie... a wg USG to podobno błąd w 1 trymestrze wynosi ok 1tygodnia w drugim 2 tygodnie a w trzecim nawet 3:-) Ja mam termin wg OM na 25.12, wg pierwszego USG na 19.12 a wg drugiego USG na 20.12 więc też różnica ok tygodnia
dev359pr___.png

reklama
Ale napisałyście od wczoraj:-D musiałam dokładnie wszystko przeczytać.
pytia przykro mi, że miałaś taka nerwówkę. Mam nadzieję, że teraz będzie już tylko lepiej w spokoju doczekasz rozwiązania.
marzycielko gratuluję córeczki, sama już nie mogę sie doczekać kiedy będę wiedziała.
cyprysiowa czekam z niecierpliwością na wiadomości

Miała któraś z was taką akcje? Bo w sumie to niby żadna różnica 14 czy 16 a jednak...
mi się również wydaje ze cąża moja JEST O TYDZIEŃ STARSZA ale jakby nie było bierze sie date według om

i co do chorób genetycznych to naprawdę (niestety) nie trzeba być w grupie ryzyka! przytrafia się to zupełnie zrowym rodzicom:-(

Pytia: Najwazniejsze teraz zebyś sie juz nie denerwowała!!!
Marzycielka: Ale Ci zazdroszcze szcześciaro tej córeczki:) ja tez już bym chciała wiedziec czy będę miała tę moją upragnioną Zuzię:)

a tak ogólnie to qrde nie chce mi sie do pracy już chodzic:( wszystko mnie denerwuje - tym bardziej ze mam 10 bab w jednym pokoju:) ehhh ale z drugiej strony chyba by mi się w domu cały czas nudziło:)
sama nie wiem czego chcę:)

Pytia - współczuję przeżyć, wydaję się że po skończeniu 3 miesiąca ryzyko powikłań spada oddychamy pełną piersią, a tu masz. Trzymaj się ciepło i odpoczywaj.

Marzycielko - Gratulki wielkie, u mnie chyba raczej chłopak będzie ku radości męża, ale 100 % pewności lekarz jeszcze mi nie dał.

Pozdrawiam Was wszystkie:-)

ja też bym chciała dziwczynkę!!!!:-) ale z imieniem dla dziewczynki u mnie jest znacznie gorzej więcej mam do wyboru dla chłopca

MY postanowilismy że nie chcemy znać płci ale czy wytrzymamy???
na co lekarz przy USG bardzo sie zdziwił bo powiedział że teraz wszyscy chcą wiedzieć!

fasolkamaria czy ten termin w suwaczku masz wyliczony przez lekarza????
bo i u mnie 15 tc ale termin mam na 12:szok:

Ostatnia edycja:
marzycielka-serdecznie gratuluje coreczki :-) bardzo sie ciesze

cyprysiowa--z niecierpliwoscia czekamy na wiadomosci od Ciebie, moze juz nawet bedziesz wiedziala kogo goscisz w brzuszku , czego Ci zycze :-)

i ogolnie , dziewczyny czy moglybyscie mi powiedziec w ktorym tygodniu jest najlepiej zamowic termin na 3D zebym mogla ja i doktorka zobaczyc dzidziusia tak ze szczegolami, rowniez i w tamtym miejscu:-p Chodzi mi poprostu o to zeby nie bylo za male i nie za duze :-D JUz mnie reka swierzbi zeby podniesc sluchawke i umowic termin , ale poczekam na wasze porady co to tego :tak:

od lekarza usłyszałam szczera radę że od 30 tc ale dziewczyny robią znacznie wcześniej!

a słuchajcie czy wszystkie orzechy można jeść?

reklama
No to jest chlopaczek :tak::-) Mamy 2:2 na liście ;-)
Lekarz mowil zeby jescze nie brac do serca bo czasem jescze na tym etapie waginka tak wyglada ale wedlug niego chlopczyk, mamy nawet zdjecie nozek i miedzy nimi jest cos wystajacego. Ciesze sie ;-) No i zdrowy jak rydz. Wydaje mi sie ze malutki bo ma 9cm od glowy do pupy (bez nóg) i wazy 110g ale lekarz mowi ze z usg wychodzi 8.12 czyli tak jak z OM. Mamy znowu plyte nagraną, jestem przeszczesliwa. Pomierzył wszytsko, pokazywal nam nawet warge ibrode, wykluczył rozszczep (królicza warga) ogladal kregoslup,mózg, nosek, zoladek... wsyztsko ok!!!!

Do góry