reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

A u nas: Szymuś fika - spać nie daje; zgaga męczy; szyjka stalowa bez rozwarcia:-)drugiego imienia nie dajemy:-)

Kluskawawa ja na męża nie narzekam nic a nic, tylko podziwiam za cierpliwość i kocham coraz mocniej:-D

Trzymajcie się brzuszki cierpliwie - niech dzidzie sił nabierają a jak któraś chce pospieszyć maleństwo to niech faceta swojego zatrudni - podobno sex i oralne pobudzanie brodawek najskuteczniejsze:-p:-D
Wiem, że to trochę jak jazda na wielbłądzie - nie ma wygodnej pozycji:-p:-p:-pale chodzenie po schodach tylko zapewni zadyszkę
Życzę sił BUZIAKI

reklama
Hej dziewczynki.

Ja już po konsultacji tych wczorajszych bakterii wstrętnych. Wg mojego gina jest wszystko w porządku. Twierdzi, że wymaz robiony był z krocza a nie z pochwy (hmmm nie wiedziałam czym to się różni) i te bakterie są normalnie we florze bakteryjnej, więc nie ma się czym martwić... Jakby to był wymaz z pochwy to wtedy musiałabym leczyć...
No i chyba muszę mu zaufać bo nic mądrzejszego sama nie wymyślę...

oj Cyprysiowa nie mow ze bys niechciala trojaczkow :-D w dodatku sami chlopcy to czoreczke bys miala:-D:-D

ja tez juz jestem po wizycie u gina i mam niewielkie rozwarcie ale zewnetrzne czy jakies niepamietam dokladnie a nieznam sie na tym:zawstydzona/y: ale ogolem wszystko oki za tydzien mam odstawic nospe i nawet jak mnie bedzie brzuszek bolal to niemam brac :sorry2:
Dagulla normalnie od kiedy chodze po tym świecie to marze o piątce chlopa w domu :oo2::oo2::oo2:
Co do no-spy to pod koniec juz nie kaza brac, zreszta po co jak rodzic to rodzic :tak:

Co do drugiego imienia to u mnie w rodzinie daje sie drugie po rodzicu (coreczce po mamie m synkowi po tacie) Ja mam po mamci, brat po tacie, Cyprian na drugie ma Adrian i tu byl problem z drugim chloptasiem bo u mnie w rodzinie same pary wiec nie moglam porównac jak dali w koncu stwierdzilismy ze bedzie mial po mnie czyli Ksawery Kamil :tak:

Wiecie co ja bym z checia sie poseksila troszke ale mam problem :zawstydzona/y:oprocz tego ze pozycji zlapac dobrej nie moge to jescze wczoraj mi sie zrobila na wejsciu taka jakby mala ranka, jakby zdarty naskórek ale za cholere niewiem od czego, zrobilo sie wczoraj i nie przypominam sobie zadnego zdarzenia od czego to moze byc.

Nooo podenerwowałam się troszkę:) Ale jak weszłam do niego to mi chciał od razu receptę wypisywać, ale potem się zastanowił spojrzał w jakieś swoje notatki no i właśnie stwierdził że nie ma się czym martwić:)

blizniaki tak mnie pocieszacie z tym porodem a jak znam mojego pecholca to pewnie będę rodzic długo i boleśnie....haha...ale jakoś nie spędza mi to snu z powiek...może dlatego że naprawdę nie wiem co mnie czeka...:-D ale wolę żyć w nieświadomości...a potem nie będzie juz odwrotu..hehe...;-)
Ja tez wolę zyc w nieświadomosci i powiem Ci, ze planuję tak: idę na porodówkę, stęknę ze 3 razy i Mała wyskoczy i oby tak było u nas wszystkich:-D

No a teraz relacja z mojej wizyty dzisiaj. Z malutką wszystko w jak najlepszym porządku. Sporo urosła od ostatniej wizyty, waży 3250 (dwa i pół tygodnia temu było 2600), więc spokojnie mogłaby się już urodzić. Wód płodowych na razie dużo, łożysko też ok. Ginka kazała mi odstawić leki, ale powiedziała, że raczej do dwóch tygodni nie urodzę, bo się małej przestało nagle śpieszyć ;-) Szyjka jeszcze zamknięta, choć dość miękka. Wizyty w gabinecie już nie mam. 24 listopada mam przyjść do szpitala na dyżur mojej gin i wtedy mnie przebada, jeśli oczywiście wcześniej nic nie będzie się działo.
Aha, i pobrała mi wymaz na paciorkowca, wyniki będę mieć w poniedziałek.
I mam z usg śliczną fotkę buźki, wieczorkiem wrzucę na wątek zdjęciowy.
I najlepsza - dla mnie - wiadomość: koniec z leżeniem i oszczędzaniem się. Wreszcie mogę wrócić do normalnego życia, hurrrrrraaaaa!
No to gratuluję, same dobre wieści, mała już całkiem spora. Jestem w szoku, bo myślałam, ze moja to taka duża 2800 w sobotę, ale widzę, ze twoja to większa kluseczka.

oj Cyprysiowa nie mow ze bys niechciala trojaczkow :-D w dodatku sami chlopcy to czoreczke bys miala:-D:-D

ja tez juz jestem po wizycie u gina i mam niewielkie rozwarcie ale zewnetrzne czy jakies niepamietam dokladnie a nieznam sie na tym:zawstydzona/y: ale ogolem wszystko oki za tydzien mam odstawic nospe i nawet jak mnie bedzie brzuszek bolal to niemam brac :sorry2:
Oj chciała by chciała na pewno:-D.
Fajnie, ze wszystko jest ok i już niedługo Mały będzie z Wami.

Cyprysiowa, fajnie, ze dzień się udał, ale my tak liczyłyśmy na Maluszka:-).

Anka, biedulko, co się znowu u Ciebie dzieje? czyżby depresja przedporodowa? Mam nadzieję, że humorek Ci się poprawi i wyjrzy słoneczko.:confused:

A ja jakoś dzisiaj bardzo optymistycznie nastawiona do świata i cały czas się cieszę jak głupia do sera, mam nadzieję, ze mi się ten smiech w płacz nie zamieni.
Myślałam, ze będę padać, bo tej dzisiejszej nocce, a tu niespodzianka, nawet się nie kładłam po pracy, tylko pojechałam na manicur i pedicur.

reklama
Agatkas dobrze ze wszystko oki;-)
Cyprysiowa ja ostatnio tez dostalam taka chcice ale naszczescie niemam zadnych problemow a maz jaki zadowolony :-D bo przez jakis miesiac mial przerwe bo mnie wszystko bolalo jak tylko probowalismy ale juz mnie nie boli naszczescie;-)

Do góry