reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dobry wieczór wszystkim w dwupaku i jednej rozpakowanej :-D
guess1 GRATULUJE UDANEGO PORODU I PRZEŚLICZNEJ CÓRECZKI !!!!!!!:-)
wiecie co dziewczyny ja jeszcze może nie mam tak super blisko do rozdwojenia się ale po tej wspaniałej informacji jaką dziś dostałyśmy to trochę się wystraszyłam,że to już jednak tak szybko się zbliża i wogóle mam stresiora ale to pewnie też dlatego że to mój pierwszy poród:tak:
A co do mojej zgagi to kupiłam sobie dziś Reni i muszę przyznać że nawet normalnie mi pomógł :szok:

reklama
Tylko mój Jasiek mnie martwi. Kaszlał dzisiaj całą noc i coś mi to wygląda na kaszel alergiczny, bo ja jestem alergikiem i kaszlę podobnie - sucho, dudniąco, krtaniowo. Jutro idziemy do lekarza i poproszę chyba o skierowanie do poradni alergologicznej. Tylko kiedy ja z nim będę latać po poradniach, jak tu się poród zbliża :confused:

wiesz co od kolezanki synek tez tak ma i osłuchowo wszystko czyste i wychodzi na to ze z ogrzewania i suchego powietrza !!! U nas jak kaszel pojawia sie to zbawienny jest nawilżacz !!!!

justyna - nic sie nie stresuj, taka jest standardowa prcedura - matka musi dostać antybiotyk na godzinę przed porodem, wtedy dziecko jest chronione, dowiedz się, czy podadzą maleństwu od razu antybiotyk, czy zrobią mu badania i twedy podadzą, bo to już różnie bywa, ale pamiętaj raczej, żeby wymusić te badania dla dziecka, bo to jednak bardzo ważne. Głowa do góry, będzie dobrze!

.

no a ja juz tak mam ze sie stresuje !!! i z tego co widze to óznie z tym sobie radzą, albo antybiotyk zaraz albo dopiero przed porodem ! no łasnie boje sie tego ze nikt nie zrobi dziecku badania ! ale ja juz tego wtedy nie odpuszcze !!!

Ewushka odezwij się bo się martwie o Ciebie.,.... mam pytanie do ciebie kochana - gdzie się zgłasza dziecko żeby wyrobić paszport polski, i pesel dziecka.

quesss!!! gratuluję ślicznej, zdrowej córuni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Pytia, Renia, Misiówka, Anka - zgadzam się - sauna niewskazana w ciąży i ani rau tam nie byłam! Co innego łaźnia parowa - tam panuje niższa temperatura - a pobyt oczyszcza ciało z toksyn i nawilża. Wyczytałam, że w ciąży można do łaźni chodzić - ale nie na długo. Ja tam przebywam tylko chwilkę... Są nawet takie pobyty specjalne dla kobiet ciężarnych w biurach odnowy biologicznej - i tam w programie też jest łaźnia parowa. No a poza tym ja chodziłam systematycznie - 2 razy w tygodniu w czasie ciąży - i znakomicie się czułam.... No i dziś też super odprężona się czuję. Choć powiem szczerze - że już troszkę się obawiam... bo to 37 tc. więc zamierzam iść jeszcze tylko raz na basen - za jakie 2 dni a potem to już odpuszczę....

Miłej nocki wszystkim życzę!!!!!!!!

Jak fajnie , że jedna z Nas już tuli swoje dziecię ehhh bardzo miła wiadomośc dzisiejszego dnia;-)

A ja mam skurcze i ciekawi mnie kiedy zacznie się na dobre...
Oby nie długo bo już nie mogę się doczekać:-)

Buziaczki Dziewczynki:-)

witajcie mamuśki po weekendowej nieobecności :tak:
quess gratuluję !!!!!!! córcia śliczna!!!!!!!!!
no
to dziewczynki zaczyna sie :tak: juz mamy pierwsza grudniową mamusię rozpakowaną :tak: ciekawe kto będzie następny ????:tak:

.Na 11:30 miałam wizytę u lekarza
W każdym razie wizyta udana i tak jak u Agawar moja Malutka waży już 2800, a 3 tygodnie temu było 2000, tak więc Dzidzia rośnie expresowo, :-D
z tego co widzę to nasze córcie sa na podobnym poziomie wzrostu :tak:

Idę dziś na basen... Nie wiem czy mi wypada - bo już taka gruba beka jestem. Ciekawe co ludze pomyślą.....W dodatku boli mnie ręka - i nie wiem czy sobie poradzę... Na pewno na 2 biegu pojadę 30km/h No i myślę na pleckach troszkę popływać - najwyżej nie ruszając rękoma....

odważna jesteś żeby z bolącą i niesprawną reką wsiadac do samochodu... ja bym sie nie odważyła i to jeszcze w ciąży...

u mnie weekend minął super i niestety jak to zawsze bywa gdy przyjeżdża moje kochanie ekspresowo:-( tak to już jest...
ja się tak zastanowiłam co ja teraz będę robić w domu - bo siedzę sobie właśnie już na zwolnieniu - i jakoś na razie nic nie przychodzi mi do głowy, ubranka mam już poprane i poprasowane, domek posprzątany (moje kochanie jak przyjechał to cały domek wysprzątał żebym tylko sie nie nadwyrężyła i odpoczywała :tak:)...

dobranoc mamuśki ...

reklama
Do góry