reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

u mnie KTG od 36 tyg sie zaczyna robic, ale z tego co wiem wiele zależy od lekarza i poradni.

powiedzcie jak wielkosciowo sa wasze maluchy???
mój w 31 tc ważył 2000g a wymiary ma 1,5 tyg do przodu................ czy czeka mnei kolejne 4200g przy porodzie???
Moja córa w 35tc 3000g:-)

reklama
Moja córa w 35tc 3000g:-)
pomijam wogóle fakt róznicy w sprzecie ;) bo bedac w zesżłym tyg u swojego gina ( a nei w poradni patologii) to na jego sprzecie w 34 tc młody ważył 2200g, a to przeciez niemozliwe chyba 200 g w 3 tygodnie ????.............

Yoka, terminowo ida tak samo, masz może parametry z usg? FL, BPD,AC I HC >?? podałabyc?

u mnie po wizycie wszystko ok !! mam dalej brac fenoterol, malucha dalej miednicowo ułożona :baffled: za tydzien do usg i zobaczymy czy sie jej odwidziało a potem fenoterol w odstawke, juz miałam go wcześniej odstawić ale ze względu na to ułożenie mam barać bo podobno łatwiej bedzie sie dzidzi obrócić jak zechce !!!

Ja w końcu dzisiaj wybrałam się na cmentarz zapalić znicze. Przynajmniej bez tłumów :-) A teraz odpoczywam, na ile Jaś mi pozwala. Ale zazwyczaj to rozumie i sam mi mówi "A ty to sie lepiej mamusiu połóż" :-D

ale słodziak z tego Twojego synka !!!

A już mi się dłuży, chociaż czuje się jeszcze nieprzygotowana. Do tej pory wózka nie mam:baffled:.

ja tez jeszcze nie mam !!!

Yoka pozdrów Kane niech sie trzyma !!!

Bliźniaki ale miałas przygode !!! :-D
a Ty kobieto nie masz zamiaru wrzucić na luz przed porodem ???

Cyprysiowa będzie dobrze trzymaj sie !!!!

A na ZZO to ja też nie nastawiam się ale jak będę bardzo cierpieć to biorę bez mrugnięcia okiem bo wiem , że te negatywne strony są nie do końca prawdziwe i często mylone z negatywnymi stronamo znieczulenia podpajęczynówkowego;-)

tylko to znieczulenie mozna podac do jakiegoś tam momentu ! tzn z tego co wiem zalezy od rozwarcie a potem juz nie a z reguły największy ból to juz potem !!! wiec chyba nie idzie sie za długo zastanawiać nad tym !!

u mnie KTG od 36 tyg sie zaczyna robic, ale z tego co wiem wiele zależy od lekarza i poradni.

powiedzcie jak wielkosciowo sa wasze maluchy???
mój w 31 tc ważył 2000g a wymiary ma 1,5 tyg do przodu................ czy czeka mnei kolejne 4200g przy porodzie???

U mnie podobnie: byłam w 30tyg a Mały Igrek( wreszcie tatuś wybrał imię:-))wg USG w 33,5 z wagą 2200g i domniemaną wagą 4300.i terminem porodu 2,5tyg wczesniejszym...ale ja i tak na cesarkę się zdecydowałam i w przyszłym tyg idę ustalać co i jak

pomijam wogóle fakt róznicy w sprzecie ;) bo bedac w zesżłym tyg u swojego gina ( a nei w poradni patologii) to na jego sprzecie w 34 tc młody ważył 2200g, a to przeciez niemozliwe chyba 200 g w 3 tygodnie ????.............

Yoka, terminowo ida tak samo, masz może parametry z usg? FL, BPD,AC I HC >?? podałabyc?
Niestety nie mam parametrów bo ostatnie usg miałam bez opisu.....;-)

Semiko ja właśnie powiesiłam pranie - 5 pralka. I jeszcze mi zostało na pewno jedno pranie - ochraniaczy do łóżeczka.

Powoli baaaaaaaaardzo powoli prasuję. Ciuszki już prawie wszystkie wyprasowane, oprócz tych co się właśnie suszą. Ale jeszcze mi zostały do wyprasowania pościele, pieluszki, prześcieradła czyli to co największe :-)

Myszqa :baffled: czyżby i mnie tyle prania czekało :szok: O pościelach jakoś jeszcze nie myślałam nawet :-D

Więcej nie napiszę nic nowego jak tylko to , że idę sobie poryczeć bo mam dość i dzisiaj jest masakra:wściekła/y::-(

Marzycielko, jeszcze troszkę i skończą się te nasze skoki hormonalne, więc głowa do góry, chociaż jak widzę coraz więcej nas ma takie wahania nastrojów...

Weszłam tylko napisać jak po wizycie, ale nie mogłam nie poczytać Was :-) Wybaczcie jednak, że już nie bardzo mam siły wszystkim odpowiadać :zawstydzona/y: No więc tak jak myślałam uparta Zośka leży sobie jakoś ukośnie. Dzięki temu nie ma ucisku na szyjkę, więc pewnie przenoszę :dry: Mój lekarz oczywiście od razu sprawdził ten "wyciek" :-D i na szczęście okazało się, że to nie wody :-) Pobrał mi też wymaz na paciorkowca, ale na moje pytania o antybiotyk w razie gdyby wynik był dodatni, powiedział, że nosicielstw się nie leczy, a antybiotyk podaje się jedynie przy porodzie... Czyli co lekarz to inna praktyka... Ale dziś się zagadaliśmy na tej wizycie :baffled: Z tego wszystkiego nie ustaliliśmy dokładnie godziny następnej wizyty i :szok: zapomniałam zapłacić :szok: Normalne szopki :-D Jutro muszę zadzwonić i przypomnieć o braku zapłaty no i umówić się na dostarczenie kasy :-D Czy któraś z Was jest aż tak roztrzepana? :-D

Aaaa, Zosia w 35-tym tygodniu waży 2600g, ale dlaczego ja nie ufam tym aparaturom? ;-)

Sawka najlepsze życzonka imieninowe!!!

Ostatnia edycja:
reklama
:baffled: Z tego wszystkiego nie ustaliliśmy dokładnie godziny następnej wizyty i :szok: zapomniałam zapłacić :szok: Normalne szopki :-D Jutro muszę zadzwonić i przypomnieć o braku zapłaty no i umówić się na dostarczenie kasy :-D Czy któraś z Was jest aż tak roztrzepana? :-D

Ja tez kiedys wyszłam i zapomniałam zaplacic!!!! Wstyd na calej linii :-)

Do góry