reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

sawka - ja juz po przewalkach - wszystko uprasowane i spakowana cześć do torby szpitalnej, jutro musze wypytac co jeszcze spakowac. Jeszcze odkurzanie i mycie podlug zostalo, ale to juz moj Robert zostanie przymuszony wieczorowa porą, hehehehe.

Marzycielka - no wiem właśnie, ze to nawet śmiercią dziecka grozi... dlatego masz szczęście, że już jest wdrożone leczenie i nie ma się co spieszyć z tym porodem, naprawde...

renia - ja mam to samo od trzech dni - już dwa razy wymiotowalam w tym czasie... zastanawiam sie czy nie powinnam sie tym niepokoić... musze zapytac koniecznie polozna jutro.

Cześć monisia - napisz cos więcej!

A ja próbuje dobudzic moja córę, która właśnie jak powinna wstać to śpi jak ta lala i nic jej nie rusza, mamy zamiar wyskoczyc na chińszczyzne ze znajomymi, a ta królewna jak dentka...

reklama
Witam dziewczyny:biggrin2:A ja do was zagladam bo mam dylemat...Od wczoraj wydziela mi sie straszny sluz (duzo go) jestem w 32 tygodniu..termin na 23.12.08. sluz ma kolor zielonkawo bialy...

Na Twoim miejscu natychmiast udałabym się do szpitala. Zielonkawy kolor może świadczyć o zatruciu (zespuciu się wód), a śluz o ich częściowym wypływaniu. To bardzo niebezpieczne!

Witam wszystkie Mamusie Grudniowe :-)
Poza tym wciąż śnię o porodzie i Dzidziusiu.

Witamy, zaglądaj do nas częściej :-) Mnie też ostatnio ciągle śni się szpital albo poród:dry:

Witamy, witamy nową mamusię :-)

Witam!!!
U nas piękna pogoda ale my siedzimy w domu bo jakoś mi słabo.
Witam nowe dziewczynki!!!
Mószę wam coś opowiedzie to znaczy mój sen
śniło mi się że my wszystkie grudniowe mamusie poszłyśmy na stadion i wszystkie po kolei mósiały biegać w koło(to był obowiążek) i każda za to dostała wiadro skurczy (tak dobrze rozumiecie) no i potem szłyśmy rodzić po kolei. jak już nasze dzieci się urodziły szły na ten stadion oddać to wiadro.
normalnie jak się obudziłam to się tak śmiałam że przwie popuściłam. skąd się takie głupoty biorą to ja już nie wiem

Marzycielko jak ja Ci zazdroszczę tego KFC, przedwczoraj tez chyba byłas w KFC a ja mam taka ochotę.....ale za 2 tygodnie jak pojade do gina to nie odpuszczę i tez zaliczę KFC. Pozdrów gorąco kolezankę i Boryska i powiedz że ma fajowy blog, no i 9 dogów....ja pitole ...to niezłe stado...kiedyś miałam doga arlekina....super był, jedno oko miał brązowe a drugie takie czarno niebieskie.

Tak 2 dni pod rząd KFC jakoś tak Nas naszło:-D
Ale fajnie , że miałaś doga!!;-)
Pozdrowienia przekażę na pewno:-)

Misiowka, marzycielka wielkie dzieki za odpowiedz ja bede miec wymaz na tego paciorkowca chyba w srode bo ide na kgt i do gina.
Cyprysiowa wspolczuje nocki.

To daj znać co i jak?

Witam!!!
U nas piękna pogoda ale my siedzimy w domu bo jakoś mi słabo.
Witam nowe dziewczynki!!!
śniło mi się że my wszystkie grudniowe mamusie poszłyśmy na stadion i wszystkie po kolei mósiały biegać w koło(to był obowiążek) i każda za to dostała wiadro skurczy (tak dobrze rozumiecie) no i potem szłyśmy rodzić po kolei. jak już nasze dzieci się urodziły szły na ten stadion oddać to wiadro.
normalnie jak się obudziłam to się tak śmiałam że przwie popuściłam. skąd się takie głupoty biorą to ja już nie wiem

Prawie się zesikałam ze śmiechu:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie ślicznotki:-)
u mnie mgliście i jesiennie się zrobiło...

Witam serdecznie nowe grudnióweczki :-)

zozakoza niezły sen. Nie dziwię się, że prawie się posikałaś;-)

Cyprysiowa mam nadzieję, że dzisiejsza nocka będzie spokojniejsza. Ja żałuje, że nie zaznaczałam sobie poziomu brzucha wcześniej, bo też mam wrażenie, że jest niżej niż wcześniej...

marzycielko uściskaj Boryska i koleżankę.

Misiówka nie przeforsuj się. Córeczkę może pocałunek obudzi - jak w bajce:-D

renia przykro mi z powodu mdłości. Może spróbuj jakieś kwaśnie jedzonko. Na początku ciazy jak miałam mdłości, właśnie kwaśnie mi przynosiło ulgę.

witaj :-D

sawka - ja juz po przewalkach - wszystko uprasowane i spakowana cześć do torby szpitalnej, jutro musze wypytac co jeszcze spakowac. Jeszcze odkurzanie i mycie podlug zostalo, ale to juz moj Robert zostanie przymuszony wieczorowa porą, hehehehe.
ja nie dałam dziś rady pomyć podłóg, po tym całym sprzątaniu i odkurzaniu zabrakło mi już siły, jutro pomyje :tak:

niezły sen, ale się uśmiałam :-):-):-)

Witam wszystkie Mamusie Grudniowe :-)
Tak od kilku dni czytam sobie Wasze posty i uważam, ze jesteście REWELACYJNE :-) Ja mam termin na 3 grudnia i już nie mogę się doczekać...

Witaj xpatrysiax!!!!:tak:Super termin...w moje urodzinki:zawstydzona/y:

Witaj!!!;-)

Zozakoza niezły sen!!!!:-D:-D:-D:-D

U nas dzisaj piękna pogoda była prawie 20 stopni i sloneczko wiec wybraliśmy sie na spacerek nad zalew, jak zgram zdjecia wkleje w albumiku

Pozdrawiam, milego wieczorku

Marzycielka czekamy na wiesci z wizyty u Boryska!!!

Cześć Mamusie! Niech żyje słodkie lenistwo - disiaj oboje nie robilismy nic, z wyjątkiem zjedzenia obiadku, zrobienia 1,5l soku z marchewki, jabłuszka i banana (wypiliśmy we dwoje) no i dłuuugiego spacerku - zaraz wrzucę jakieś fotki:-)

My dzisiaj spędziliśmy miły dzionek. Nawet wybraliśmy się na mały spacerek. Pogoda tak piękna, że na tarasie można było siedzieć w krótkim rękawku :-)
Tyle że teraz strasznie zaczęła boleć mnie głowa...

A co tu dzisiaj tak pusto?

reklama
Hej.

Mialam juz dawno pisac ale wlasnie probowalam sie dowiedziec co z moim tata...
Pisalam wam osttanio ze mial takie bóle w kletce co przyjechalo pogotowie i stwierdzili ze to od zoladka... pozniej robil mase badan, jutro mial miec kolejne-test wysilkowy u kardiologa. Od wczoraj znowu zle sie czul, dzwonilam i mowilam mu zeby dzwonil na pogotowie (jego kobieta bala sie zadzwonic bo on nie chcial:wściekła/y:) Dzis dzwonie znowu i mowi mi jego kobitka ze jego caly czas od wczoraj boli, ochrzanilam go konkretnie przez tel, powiedzialam ze jak za godzine nie zadzwoni to ja zadzwonie no i powiedzial ze po obuiedzie zadzwoni no i najwidoczniej sie mnie bał i zadzwonil no i caly czas dzwonie do tej jego babki sie dowiedywac i wlasnie sie dowiedzialam ze przewoza go do innego szpitala bo mial ZAWAŁ :angry: malo tego juz derugi-tamten niby zoladek to byl pierwszy i lekarz nie rozpoznał!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Poza tym bylam w szpitalu i jestem mega pozytywnie nastawiona na porodówke w tym szpitalu i polozna ale o tym pozniej.

Do góry