reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Ja dzis od rana mam ostry syndrom wicia gniazda, zaczelam pakowac torbę do szpitala, hehehe. Jeszcze muszę sobie zrobic ostatnie pranko i wielkie prasowanie... Potem chałupa musi sie ogarnąć, bo już najwyższy czas na porządki, chociaż w sumie jeszcze tylko odkurzanie zostalo, bo ja rano sie wzielam za kuchnie, a Robert za łazienkę. A na obiadek jedziemy sobie do miasta spotkać się ze znajomymi, więc będzie miło, tylko cholerka zimno jest...
ha ha ja też tak dziś mam:tak: od godziny latam i sprzatam, układam w szawkach , przekładami i porządkuję:tak:

Witam wszystkie Mamusie Grudniowe :-)
Tak od kilku dni czytam sobie Wasze posty i uważam, ze jesteście REWELACYJNE :-) Ja mam termin na 3 grudnia i już nie mogę się doczekać...
witaj :-D

reklama
Marzycielka - no to nawet nie wiedziałam, że takie mogą byc tez komplikacje, mam koleżankę, która urodzila dziecko nie wiedząc o infekcji i nie dostalo antybiotyku od razu i w jej przypadku były tylko takie konsekwencje o których pisałąm wcześniej. Najgorsze jest to, że w UK ni podadzą dziecku antybiotyku, nawet jesli u mamy stwierdzono infekcję, dopóki nie wystąpią objawy inekcji u dziecka.

Konsekwencje mogą być bardzo poważne nawet śmierć dziecka...
Dzięki Bogu w szpitalu od razu dostanę bardzo silny antybiotyk no i teraz go biorę a Oliwka będzie miała robiony posiew jak nie daj Boże coś wyjdzie od razu będzie nafaszerwoana i skłuta:-:)-(

Witam wszystkie brzuchatki

Ja dzisiaj znowu jestem nie do życia, te mdłości są coraz gorsze, czuje że będą mi towarzyszyć już do końca:-(, dobrze że wczoraj wszystko zrobiłam.... dzisiaj nic nie robie tylko leże i się relaksuje.
Pozdrawiam i życze miłego dnia;-)

Witam Monisia, niestety nic mi nie pomaga, myśle że mała uciska mi skutecznie na żołądek i temu mam te mdłości:-(.

Napisz coś o sobie, na kiedy masz termin, czy to chłopczyk czy dziewczynka itp.

Witam serdecznie :-)

Witam Monisia, niestety nic mi nie pomaga, myśle że mała uciska mi skutecznie na żołądek i temu mam te mdłości:-(.

Napisz coś o sobie, na kiedy masz termin, czy to chłopczyk czy dziewczynka itp.

Bardzo Ci współczuję z powodu mdłości:baffled:

A ja za 2 h jadę do Boryska i już nie mogę sie doczekac jak go zobaczę.
Oto jego nowe zdjęcia oram mamusi i Macia aha i jeszcze ich 2 z 9 dogów niemieckich:-)

Jedna tylko jest ślina, jeden zapach dojrzałego owocu, kiedy czuję, jak drżysz koło mnie...

Witajcie w niedzielny poranek
Moi chłopcy z tatą w kościele, a ja miałąm sobie dłużej pospać, ale niestety obudził mnie telefon, więc już się nie kładę.
Ja sypiam na razie dobrze, ale niestety dziś w nocy też latałam, pies śpi w korytarzu obok naszej sypialni, ale jak zacznie pierdzieć, to smród unosi się w całym domu i to mnie budziło, w końcu się wkurzyłam, jak się zerwałam z wyrka i przeniosłam ją z koszykiem do przedsionka i do rana był spokój.

Cyprysiowa, współczuję nocki i zyczę, żeby się to nie powtarzało.
Eager, fajnie, ze poranek radosny, cały dzień pewnie też taki będzie, skoro tak miło się zaczął.
Myszqa, sen świetny, dobrze, ze jednak sie wyrwałaś temu gadowi.

blizniaki2000 poplakalam sie ze smiechu z tego twojego psa bo moj pies też śpi z nami pod lozkiem jak sie zesra to my z meze chowamy sie pod kadre i wietrzymy bo taki smród.

Witam wszystkie Mamusie Grudniowe :-)
Tak od kilku dni czytam sobie Wasze posty i uważam, ze jesteście REWELACYJNE :-) Ja mam termin na 3 grudnia i już nie mogę się doczekać...
Co do nocek, to ostatnio miałam kilka nieprzespanych, ale na szczęście jestem w tej komfortowej sytuacji, że mogę sobie pospać z rana (o ile za oknem panowie robotnicy ocieplający mój blok nie wpadną na pomysł, żeby wywiercić kilkaset dziur:wściekła/y:). Od kilku tygodni strasznie drętwieją mi ręcę i palce, więc budzę się w nocy, żeby sobie rozmasować. Poza tym wciąż śnię o porodzie i Dzidziusiu.
W czwartek wybieramy się z moim Grzesiem do rodziców w Kielcach na kilka dni-na szczęście nie mam problemów z ciążą, więc lekarz pozwolił. Powiedział tylko, że jak zaczną się skurcze, to wsiadać w samochód i wracać-już to sobie wyobrażam: ja w bólach a facet za kierownicą :-D i 150 km przed nami...
Mam do Was pytanko-czy któraś Mamusia będzie może rodzić w Madurowiczu w Łodzi?

Witam serdecznie w naszym gronie grudniowych mamusiek. Mam nadzieję że będziesz do nas często zaglądać

Marzycielko jak ja Ci zazdroszczę tego KFC, przedwczoraj tez chyba byłas w KFC a ja mam taka ochotę.....ale za 2 tygodnie jak pojade do gina to nie odpuszczę i tez zaliczę KFC. Pozdrów gorąco kolezankę i Boryska i powiedz że ma fajowy blog, no i 9 dogów....ja pitole ...to niezłe stado...kiedyś miałam doga arlekina....super był, jedno oko miał brązowe a drugie takie czarno niebieskie.

Dziewczyny troch nas się chyba posypie w tym, liistopadzie...a na razie miłego dzionka Wam życze.

reklama
Misiowka, marzycielka wielkie dzieki za odpowiedz ja bede miec wymaz na tego paciorkowca chyba w srode bo ide na kgt i do gina.
Cyprysiowa wspolczuje nocki.

Do góry