reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Grudniowe mamusie 2008

Dziewczyny co do imion to ja nie wierzę w to,że nadają ludziom jakieś określone cechy.Ludzie których znam i mają takie same imiona są od siebie bardzo różni;-) Wierzę raczej w wychowanie.Ewentualnie może czasem znaki zodiaku;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Czesc dziewuszki wczoraj mialam od ran do 16 skurcze potem obudzilam sie o 2 w nocy i mialam skurcze co 13 minut przez dwie godziny w koncu zdecydowalam sie isc wziasc cieply prysznic i przeszlo moj maz juz myslal ze bede rodzic nie poszedl do pracy bo sie wystraszyl rano zadzwonilam do szpitalam kazali przyjechac, zrobili monitoring już żadnych skurczy nie bylo przypuszczali ze to zapalenie pecherza wyniki dobre szyjka zamknieta wiec na ogol dobrze lekarz powiedzial zebym wytrzymala jeszcze tydzien odpoczywac jak najwięcej ale jak tu odpoczywac z Cypkiem i sama w domu, no tak czulam sie ostatnio dobrze robilam troszke w domu i byl sex no to teraz za to place zero sexu lekarz zalecil przynajmniej przez tydzien. Ale jest dobra wiadomosc corcia się odwróciła :tak: tak sie ciesze moge anulować akupunktury, Jednak pozycja za dzialala yupi.

hej ja dopiero weszlam... na nic nie mam sily, do tego maz mnie wkurzyl na maksa i chyba go juz dzis uszkodze... zatem kochne milego wieczorku!

sawka - super, że z malutką wszystko w porządku!!!
aniamanu - no z tym seksem to faktycznie trzeba sie teraz wstrzymać. My sie już tak wstrzymujemy chyba z miesiąc...

Zgadzam się Kasia na pewno wie co będzie dla nas bezpieczniejsze ;-):tak:, i decyzje o sposobie porodu zostawiam jej. A o paciorkowca pytałam, i mówiła, że robi się go jakoś w 37 tc, więc z tego wynika, że ja się załapię na kolejnej wizycie :tak:

To dobrze, bo ja już zaczynałam panikować, ale kolejną wizytę mam 13 listopada, to będzie akurat 37 tydz., to muszę poprosić o to badanie.

sawka super że córcia zdrowa....:-):-):-)

ewelw mam nadzieje że to tylko chwilowy skok ciśnienia....własnie gdzies wyczytałam że powinno sie mierzyc po odpoczynku na obu rekach i najlepiej na leżąco...;-)

marzycielko nie martw sie...napewno sie go pozbędziesz....ja oprócz globulek łykałam antybiotyk doustny....a co z Twoim mężem???? My musielismy się leczyc oboje bo to jest zaraźliwe.....Twój lekarz nic Ci o tym nie wspominał???:baffled:

YOKA - dzięki, dobrze wiedzieć.... Na pewno wypróbuję... :tak:- jednak od jutra - bo właśnie przyszliśmy z miasta i już nie wytrzymałam musiałam zmierzyć...

Na razie jestem trochę przyłamana - byliśmy z mężolkiem w mieście, kupiliśmy ciśnieniomierz i stetoskop.. Przed chwilą mierzyłam... Nadal to samo :no::no::no:.140x70. Boję się tego zatrucia ciążowego i rzucawki - wiecie co to jest i czym to się objawia??? Muszę pośmigać w necie i wyszukać...

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczynki

Jaki dzis mialam trudny dzien. Rano maz stwierdzil ze nie da rady naprawic pralki:baffled: wiec musimy kupic nowa:-( Chcialam mu poprawic humor bo taki zapracowany i zmeczony ostatnio i namówiłam go na obiad w restauracji, a potem spacer. Teraz za to ledwo zyje tak mnie bola plecy ze nie wiem jak siedziec.

Chcialam sobie kupic kurtke bo juz zaczyna byc zimno...ale niestety w zadna nie moglam sie zmiescic:baffled::-( i po przymierzeniu siódmej czy osmej prawie lezelismy oboje ze śmiechu w sklepie. Najciekawiej bylo jak tomek chcial mnie zapiac bo nie mialam juz sily i rozszedl sie zamek:-p

Aniamanu wystosuj petycje do swojej dzidzi, poprzemy jednoglosnie, zeby sie nie spieszyla:-)

YOKA - dzięki, dobrze wiedzieć.... Na pewno wypróbuję... :tak:- jednak od jutra - bo właśnie przyszliśmy z miasta i już nie wytrzymałam musiałam zmierzyć...

Na razie jestem trochę przyłamana - byliśmy z mężolkiem w mieście, kupiliśmy ciśnieniomierz i stetoskop.. Przed chwilą mierzyłam... Nadal to samo :no::no::no:.140x70. Boję się tego zatrucia ciążowego i rzucawki - wiecie co to jest i czym to się objawia??? Muszę pośmigać w necie i wyszukać...
To Twoje ciśnienie nie jest takie złe....niebezpieczne jest kiedy ma się wysokie to dolne ciśnienie....a Ty masz je dobre....ja mam 130/80 i moje jest w porządku wiec spokojnie.....:-)

Zgadzam sie z YOKA. Tez niby mialam za wysokie cisnienie i wtedy położna bardziej zwracala uwage na to drugie bo mialam 80pare. Mysle ze nie moze przekraczac dłozszy czas 90.

Dolne ciśnienie nie może przekroczyć 90 więc się nie martw Ewuś;-)

Aniamanu super , że Kornelka się obróciła;-)

A ja chodzę w mężowej kurtce i nie kupuję sobie nowej bo obiecałam ,że po porodzie sprawię sobie jakąś taką fajową jako Prezent;-)

Tak mnie te moje nerwy w nogach denerwują , że muszę non stop chodzić:baffled:

reklama

Nie martw się....140 to jeszcze norma.......co prawda granica ale nie masz się co denerwować. Jak Ci skoczy na 150 i niebędzie chciało zejść top wtedy możesz coś działać. Na razie spoko. Co do skutków to wiem że taki skok ciśnienia może doprowadzić np do odklejenia łożyska.

Do góry