mavika
Fanka BB :)
- Dołączył(a)
- 17 Lipiec 2012
- Postów
- 3 396
Chleb gryczany
500g kaszy gryczanej niepalonej
Lyzeczka soli (u mnie himalajska)
Kasze wypłukać i zalać wodą ponad poziom kaszy na 12 godzin. Po tym czasie uzupełnić wodę i odstawić na kolejne 12 godzin. Kaszę odcedzić, zmiksować z solą, włożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawic do zimnego pieca na 12 godzin. Piec 55minut w 200 stopniach.
500g kaszy gryczanej niepalonej
Lyzeczka soli (u mnie himalajska)
Kasze wypłukać i zalać wodą ponad poziom kaszy na 12 godzin. Po tym czasie uzupełnić wodę i odstawić na kolejne 12 godzin. Kaszę odcedzić, zmiksować z solą, włożyć do keksowki wyłożonej papierem do pieczenia i odstawic do zimnego pieca na 12 godzin. Piec 55minut w 200 stopniach.