Dziewczyny mam problem. Za ok 3 tyg. rodzę... później wracam do domu i zaczynają się odwiedziny... i część osób jest bez szczepień poza tym jest sezon grypowy... czy proszenie o zakładanie masek będzie przesadą? Hmmm może jestem przewrażliwiona. Sama nie wiem. Jak to wygląda u Was ?
reklama
G
gość _199
Gość
jak dla mnie przesada. W styczniu urodził się syn i nikogo nie maglowałam czy ma szczepienia, oraz nie kazałam nakładać maseczek.
S
Szka
Gość
Tak to przesada.
B
BBP
Gość
A ja uważam, że to nie jest przesada. Wszystko zależy, ilu tych odwiedzających. Dam takie obrazowe porównanie: jeśli masz jednego partnera - seks bez prezerwatywy jest mało ryzykowny, przy 20 robi się niebezpiecznie. Taki noworodek ma przeciwciała od mamy, ale jak już coś złapie to leczenie noworodka to udręka.
kasiaa91
Fanka BB :)
A może to dobra wymówka by odwiedziny trochę odwlec ?Dziewczyny mam problem. Za ok 3 tyg. rodzę... później wracam do domu i zaczynają się odwiedziny... i część osób jest bez szczepień poza tym jest sezon grypowy... czy proszenie o zakładanie masek będzie przesadą? Hmmm może jestem przewrażliwiona. Sama nie wiem. Jak to wygląda u Was ?
Dla mnie pandemia była ekstra - miałam kilka tygodni na nacieszenie się nową rolą i noworodkiem bez odwiedzin i ‚dobrych rad’.
Jeśli wiesz że ktoś jest nie szczepiony i będziesz się czuła bezpieczniej to popros o maskę (a najlepiej daj jednorazową) - nikomu korona z głowy nie spadnie a Ty będziesz się czuła lepiej i wyeliminujesz to małe bo małe ale jednak ryzyko.
kasiaa91
Miałam identyko podejścieA musisz wszystkich wpuszczac? Ja rodze w grudniu i już zapowiedziałam, że otworze drzwi tylko mojej mamie, bo ma nam chwilkę pomoc przy dziecku
Nie patrz na innych tylko rób jak uważasz. Dla jednych bd to przesada dla innych nie. Ja 2 tyg po porodzie w lutym robilam starszej imprezę urodzinową. Było prawie 20 osób, ale nikt nie wchodził do małej do pokoiku (ona jeszczw duzo spala). Na szczęście moja rodzina jest rozsądna i nikt z łapami się nie pchał do małej, bo niby tez po co. Takze rób jak Ci podpowiada serducho, i nie przejmuj się niczym. To Ty musisz postawić granice. Powodzenia
marta18691
Dla mnie przesada ale zrobisz jak chcesz
reklama
O'laaa
U mnie po 2 tyg od urodzenia (kwiecień) była u nas moja mama i brat, resztę gości jak mąka miała miesiąc i więcej ( oczywiście prócz domowników) , ci prawda nie robiłam jakiegoś nacisku na maski i te sprawy ... Wszystko zależy od Twojego podejścia, my możemy tylko zobrazować jak u nas to przebiegało, najważniejsze to postąpić z własnym rozsądkiem i przekonaniem