reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Future nie wiem ile moja jada, ale cycki mam jak balony :baffled: choc powoli sie normuja, dzis juz kapusty nie musze na nie klasc....
kropelek nie podawalam bo po co jak bylo ok, dzis sie zaczelo i moj dzis do g-wa pojechal z synkiem wlasnie po infacol jakis albo cos w tym stylu.
Ok 10.00 mloda wstala zjadla i poszla spac, pozniej ok 14,30 wstala skupkala sie, zjadla i znowu spi :-D
Kochana jest... naprawde, ale niechce zeby kolki miala, mowia ze dziewczynki to omija albo nieliczne je maja, niech mloda ominie, moze to jednorazowe bolesci byly :-(

reklama
Lavrunia- to moja Olka chyba do nie licznych się zalicza bo ona miała do 3go mca i nic nie działało, tylko lulanie i po jakimś czasie przechodziło jej, albo noszenie w pionie, mały za to miał krócej kolki i dawałam mu Infacol i raz działał raz nie. Czasem mi się wydaje, że u dziecka te kolki to bardziej reakcja na to co się dzieje wokół niego w ciągu dnia. Jak nie pośpi dobrze, albo się przeje to też dzieci płaczą. Teraz młody grzeczny od jakiś 2 mcy mało płacze, jedynie co jak jest zmęczony, albo Olka go tłucze. Teraz chyba ząb mu idzie, bo gryzie szmaty tak że prawie je je i wszystko jest mokre. Misia się przyzwyczaja do nowości popłakać musi. Jeszcze nie dawno w twym brzuszku była, pewnie też tam płakała, tylko słychac nie było, no i pokarm jej się zmienił, tak miała dożylnie, a tu już mleczko. Brzuch za nim się ukształtuje to troszkę minie. Mój teraz zaczął jeść i ma takie kupy czasem twarde, stęka ale nie płacze, czasem marudzi.

hej witam sie dopiero teraz bo ja w biegu cały dzień;-)
byłam z mamą zawieźć szwagrowi obiadek do szpitala bo siostra dziś w szkole caly dzień... a teraz się szykuję bo dzisiaj imprezka, świętujemy moje urodziny, najpierw w domu a później w żywcu:-) ale mam ochotę potańczyć:-):-)

Mycha współczuję przeżyć:no:

blond moja siostra była na stażu w US, skończyła jakoś 1,5 miesiąca temu. ogólnie zadowolona ale przedłużać już nie chciała.

kroma ciesz się wolnością:-D:-D babcia sobie poradzi:tak:

WITAM

My właśnie wrociliśmy. Byliśmy najpierw na spacerze, ale że strasznie gorąco się zrobiło, to pojechaliśmy do askany na lody. trochę też połaziłam po sklepach, w Bata była przecena i kupiłam sobie balerinki i pasek:-pPotem pojechaliśmy do cauflanda na zakupy, ceny takie sobie, część towaru tańsza niż w tesco, część droższa. Zakupy ogólnie jak dla mnie robi się gorzej, bo mniej miejsca i dwa wózki nie miną się:sorry:
Może wieczorkiem pojedziemy na bulwar, niech młody zobaczy fontanny na warcie i ptaki.

Mycha- mój też strasznie ospę przechodził, w sumie siedział w domu 5 tygodni. Też właśnie ospy dostał po zapaleniu oskrzeli i antybiotykach, więc oragnizm był osłabiony i ospa zaatakowała ze zdwojoną siłą. Miał wszęszie, w buzi, na oczach, na sisiaku, dosłownie nie miał wolnego miejsca na ciele. Jak go smarowałam to płakałam, bo on dopiero 8 miesięcy miał. Całe noce nosiliśmy go z m na zmianę na rękach, bo swędziało go i nie mógł spać tylko się rzucał i wiercił. DObrze, że nam przynajmniej powikłania się nie przyplątały. Na szczęście nie ma wiele dziur po chorobie.

Ostatnia edycja:
bylam z mloda prawie 4 godziny placu zabaw, dobrze ze mialam towarzystwo bo bym zeswirowala, starszak byl w kinie
aneteczka ja sobie ostatnio kupilam tez baleriny w bacie:-D moj ulubiony sklep:tak:
larvunia to moje tez nalezaly dziewczyny do tych nielicznych bo obie mialy kolki starsza prawie 4 miesiace a mloda 3tyg bo zaczailam od czego

Larvunia no ja wlasnie na odwrot slyszalam, ze to chlopcy prawie wcale nie maja, a dziewczynki prawie zawsze. nawe z mama rozmawialam, ze twoj marcelek mial prawie do 6 miesiaca zycia jak mowilas i sie dziwiłysmy, bo u chlopców rzadko wystepują. ja mojej już od 2 tygodni dawalam po 2 kropeli tylko, a teraz po jedenj. jak sie butelka skonczy to wiecej juz nie kupie, bo już chyba nie ma, ale nie chce tez drastycznie odstawiac. niech ma pierdzonko chociaz haha.
a Ty pilnujesz diety?

tjaaaa uwazam na to co jem
no i doszlam ze to nie kolka byla...
kupki zrobic nie mogla poprostu :-(
bo po kupce zasnela odrazu.... a przy kolkach to prykal Fruciu "poprostu"
no tak mysle
zobaczymy dzis, oby nic nie bylo :sorry:

reklama
Do góry