reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

mi chyba obojetnie tylko zeby mnie menzu zawiozl i odebral
o ja spadam szykowac mlodego na szczepienie bo zaraz jedziemy do potem:*

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
jeszcze raz dzieki za zyczonka dla Nati.

Młoda siedzi i s ciastoliny lepi a Zonia chodzi!! tzn. jak jej sie chce bo woli na czworaka ale dzis przeszła kawałek doś c doży tak odrazu no masakra.

A co do spiralki tez planowałam ale sąsiadka ma i i tak uwazac trzeba (dzieciaczki ze spiralki sie rodza) a do tego bardzo bolesne miesiaczki. Kończe objadek i dzwonie do starego bo przelotem ma byc w domu...

ja sie tez zastanawiam jaka to bedzie antykoncepcja po porodzie. nie chce wracac do plastrow evra, chociaz bylam zadowolona, moze ten zastrzyk co 3 miesiące?
sama nie wiem.

ktoraś z was stosuje? zadowolona?

Aga ;-) tęsknie za Wami!

Future też nad tym myślałam. Ale znowu sie naczytałam, że się bardzo tyje, że nieregularne cykle, że ciężko powrocić do normalności "po" i wogole duzo miesza w organiźmie.

hej, bez urazy dziewczyny ale Ja bym się w życiu na spiralę nie zgodziła to jednak jest dość duże ryzyko, wystarczy popytać się i w necie poczytać .... :no: a co do zastrzyków to Ja osobiście nie stosowałam ale Moja siostra i była zadowolona jak z niczego innego ..

hej.

Ja ze spotkaniem chyba odpadam wogole, bo caly maj mojego nie bedzie i nie bede miala jak dojechac...

U nas wszystko ok, Marta juz zdrowa ale jeszcze 2 dni antybiotyk musi brac.
A wogole to wczoraj moja mama wyladowala w szpitalu na kardiologi :( wysoki cisnienie miala i cukier bardzo wysoki bo ma cukrzyce. I wogole serce nie miarowo pracuje :( mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze...

ja sie tez zastanawiam jaka to bedzie antykoncepcja po porodzie. nie chce wracac do plastrow evra, chociaz bylam zadowolona, moze ten zastrzyk co 3 miesiące?
sama nie wiem.

ktoraś z was stosuje? zadowolona?

po tym zastrzyku po 4 miesiacach moja kolezanka zaszla w ciaze... :p

Future- ja mam ten zastrzyk i na razie nie narzekam, ale to jest ten dla mam karmiących, tam jest tylko jeden hormon, po nim się nawet dobrze czuję. Kiedyś brałam normalne hormony i mnie wszystko bolało, cycki swędziały i miałam plamienia między miesiączkami.
Po tych zastrzykach teraz miałam jedną m-czke i to dość długą ponad tydzień. Lekarz mówi, że przy tych hormonach są nie regularne i raz mogą być a raz nie muszą. Tylko, że mam wilczy apetyt, teraz troszkę mi ustał, ale na początku tylko słodycze jadłam. Ja muszę pamiętać żeby zrobić go co 3 m-ce. Kosztuje ok 50 zł. no i nie jest powiedziane, że się nie zajdzie. Nie ma 100% zabezpieczenia, chyba, że się męża nie wpuści do łóżka, albo go podwiąże :)
Ja jeszcze liczę dni płodne, ale jak wspomniałam miałam jedną m-ce i dość długą. Więc dodatkowo używamy gumki.

Ja kiedyś chciałam spiralkę ale Gin mi odradził, też mówił że można zajść w ciąże i że ja mam jakąś wadę i mi się nie przyjmie.
W sumie hormony też nie są za dobre, ja mam żylaki i przy nich nie powinnam brać estrogenów, na razie biorę progesteron sam.

Wiecie co my się tak boimy zajść, a moja koleżanka jest załamana, bo zajśc nie może i się leczą i nic nie pomaga, druga koleżanka stara się od pięciu lat i też nie może mieć dzieci, wszystko by dali za to dziecko. Jedna mi powiedziała, że jak zajdę to zawsze mi pomoże, bo ona sama nie może mieć, więc jak nie ma swoich to może cudzymi się zająć.

Ostatnia edycja:
reklama
niuska to ty umiesz rozliczac pity?czy to asienka byla?
bo musze zrobic korekte pitu,zrobilismy sami ale potrzebuje pewnosci czy dobrze obliczylismy

Do góry