reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

larvunia a burza u ciebie jest??

bo u nas tak czarno :szok: i wieje ze szok...

ide capucinko mezus zrobil ide wypic papa
:-)

reklama
magda e tam burza... pfff..., zrobilo sie ciemno, wiac zeczelo i troszke pokropilo.... pppffff, duzej zadymy normlanie tylko pokropilo z deka... No ale nadal dupa nie wyjdziemy na spacerek bo jakos tak ponuro jest ciagle... nie pada ale jakos tak bbblleee

kurde a synek od 14 spal do teraz :szok:

Szymon juz mi zasnal zdazylam go tylko wykapac
nawet mleka nie wypil :no::no:

ciekawe czy bedzie spal juz do rana,oby....:tak:

a u nas padalo jakies 2 godz i to dosc mocno
:tak:

NO babel wykapany i w lozeczku :tak:
magda powiedz jak wyglada wasz wieczor z szymkiem? Pytam o to w jaki sposob go na codzien usypiasz, w jakiej kolejnosci co robisz..tzn kiedy je i co je na kolacje, kiedy go kapiesz i w czym... moze to glupie pytania i prywatne ale zastanawaim sie czy ja robie tak jak trzeba :sorry:

bo u mnie tak:
Przed 19.00 je kanapke z szynka lub jakas "padlina" :-D, oglada o 19.00 dobranocke i czesto konczy na niej kanapke... Po dobranocce kapiel w plynie do kapieli nivea dla dzieci + z tej samej serii mydlo w plynie myje nim cialo i glowke (głóowke co 2-3 dni),mycie zabkow... po kapieli czasami balsamuje czasami nie zalezy czy mi sie chce :sorry:, pozniej tulenie, calusy, czasami bajka przed snem czytana przezemnie. Jak juz marudzi lub odplywa to ide robic mu butle z mlekiem + zageszczam kaszka troche okolo 150ml zalezy ile tej kanapki zje. Jak zje okolo polowe to robie 150ml jak zje cala to 120ml a jak prawie chleba nie zje bo np babcia napasie go kinderkami to robie i 180-210ml. No i mlody codziennie zasypia przy butli jeszcze.... nie wiem czy to nie za dlugo juz trwa ze ciagle przy butli zasypia....

Larvunia wszystko robisz ok,to chyba ja cos nie teges robie hehe...

wiec u nas jest tak :
godzina 18:30 - 19.00 zalezy jaki szymon spiacy (dzis kapal sie juz o 17:30 )
jest kapiel
wlewam mu do kapieli normalne zele do mycia typu palmolive albo jakies z lidla po prostu nasze :-):-)....
glowe myje szamponem dla dzieci :tak: 2 razy w tygodniu ostatnio mam z tym problem bo nie chce dac sobie umyc...
siedzi we wannie jakies 15 minut...i pozniej idzie oglada dobranocke :tak: ...czeka zawsze na tego kotka jak sie zaczyna....
przewaznie tak o 19:30 pije butelke mleka robie 200 ml w tym 3 miarki kaszki..
nieraz wypije wszystko a nieraz jakies 160..zalezy...
i przewaznie przy butelce zasypia...nieraz nie zdazy wypic a juz spi....

i to jest jego kolacja

daje mu jeszcze tak o 17-18 jakis chlebek z wedlina pasztetm zalezy...
albo jakas parowke...
a pozniej tylko mleko :-)

no tak to wyglada mniej wiecej u nas :-)

podobnie jest u mnie :-)
tylko ze mi chodzi o to mleko do spania..., czy juz nie czas odstawic, bo kurde w kapieli myje zabki a pozniej zasypia przy butli.... kurde.

no i zastanawialam sie czy poza mleczkiem na noc jeszcze cos dajesz do jedznia kanapki czy cos... A typowe kaszki podajesz mlodemu? bo moj niecierpi kaszek :sorry:, zageszczam mu mleko kaszkami jak ty ok 2-3 miarkami zalez ile daje mleka..ale podobnie do ciebie :happy:

reklama
no i zastanawialam sie czy poza mleczkiem na noc jeszcze cos dajesz do jedznia kanapki czy cos... A typowe kaszki podajesz mlodemu? bo moj niecierpi kaszek :sorry:, zageszczam mu mleko kaszkami jak ty ok 2-3 miarkami zalez ile daje mleka..ale podobnie do ciebie :happy:

robie tak samo jak ty..
moj samej kaszki nie zje
jadl jak byl mniejszy ale teraz juz nie chce pluje nia :-):-)

a zabki no tak..moj sobie myje jak siedzi we wannie ale to takie mycie wiesz....

a ja mysle ze jak chce to niech pije mleko poki sam chce bo to tylko raz dziennie...daj mu jeszcze troche czasu z ta butla :tak::tak:

ja uciekam do jutra kochana !!!!

Do góry