reklama
magda e tam burza... pfff..., zrobilo sie ciemno, wiac zeczelo i troszke pokropilo.... pppffff, duzej zadymy normlanie tylko pokropilo z deka... No ale nadal dupa nie wyjdziemy na spacerek bo jakos tak ponuro jest ciagle... nie pada ale jakos tak bbblleee
kurde a synek od 14 spal do teraz
kurde a synek od 14 spal do teraz

NO babel wykapany i w lozeczku 
magda powiedz jak wyglada wasz wieczor z szymkiem? Pytam o to w jaki sposob go na codzien usypiasz, w jakiej kolejnosci co robisz..tzn kiedy je i co je na kolacje, kiedy go kapiesz i w czym... moze to glupie pytania i prywatne ale zastanawaim sie czy ja robie tak jak trzeba

magda powiedz jak wyglada wasz wieczor z szymkiem? Pytam o to w jaki sposob go na codzien usypiasz, w jakiej kolejnosci co robisz..tzn kiedy je i co je na kolacje, kiedy go kapiesz i w czym... moze to glupie pytania i prywatne ale zastanawaim sie czy ja robie tak jak trzeba

bo u mnie tak:
Przed 19.00 je kanapke z szynka lub jakas "padlina"
, oglada o 19.00 dobranocke i czesto konczy na niej kanapke... Po dobranocce kapiel w plynie do kapieli nivea dla dzieci + z tej samej serii mydlo w plynie myje nim cialo i glowke (głóowke co 2-3 dni),mycie zabkow... po kapieli czasami balsamuje czasami nie zalezy czy mi sie chce
, pozniej tulenie, calusy, czasami bajka przed snem czytana przezemnie. Jak juz marudzi lub odplywa to ide robic mu butle z mlekiem + zageszczam kaszka troche okolo 150ml zalezy ile tej kanapki zje. Jak zje okolo polowe to robie 150ml jak zje cala to 120ml a jak prawie chleba nie zje bo np babcia napasie go kinderkami to robie i 180-210ml. No i mlody codziennie zasypia przy butli jeszcze.... nie wiem czy to nie za dlugo juz trwa ze ciagle przy butli zasypia....
Przed 19.00 je kanapke z szynka lub jakas "padlina"

Larvunia wszystko robisz ok,to chyba ja cos nie teges robie hehe...
wiec u nas jest tak :
godzina 18:30 - 19.00 zalezy jaki szymon spiacy (dzis kapal sie juz o 17:30 )
jest kapiel
wlewam mu do kapieli normalne zele do mycia typu palmolive albo jakies z lidla po prostu nasze :-):-)....
glowe myje szamponem dla dzieci
2 razy w tygodniu ostatnio mam z tym problem bo nie chce dac sobie umyc...
siedzi we wannie jakies 15 minut...i pozniej idzie oglada dobranocke
...czeka zawsze na tego kotka jak sie zaczyna....
przewaznie tak o 19:30 pije butelke mleka robie 200 ml w tym 3 miarki kaszki..
nieraz wypije wszystko a nieraz jakies 160..zalezy...
i przewaznie przy butelce zasypia...nieraz nie zdazy wypic a juz spi....
i to jest jego kolacja
daje mu jeszcze tak o 17-18 jakis chlebek z wedlina pasztetm zalezy...
albo jakas parowke...
a pozniej tylko mleko :-)
no tak to wyglada mniej wiecej u nas :-)
wiec u nas jest tak :
godzina 18:30 - 19.00 zalezy jaki szymon spiacy (dzis kapal sie juz o 17:30 )
jest kapiel
wlewam mu do kapieli normalne zele do mycia typu palmolive albo jakies z lidla po prostu nasze :-):-)....
glowe myje szamponem dla dzieci

siedzi we wannie jakies 15 minut...i pozniej idzie oglada dobranocke

przewaznie tak o 19:30 pije butelke mleka robie 200 ml w tym 3 miarki kaszki..
nieraz wypije wszystko a nieraz jakies 160..zalezy...
i przewaznie przy butelce zasypia...nieraz nie zdazy wypic a juz spi....
i to jest jego kolacja
daje mu jeszcze tak o 17-18 jakis chlebek z wedlina pasztetm zalezy...
albo jakas parowke...
a pozniej tylko mleko :-)
no tak to wyglada mniej wiecej u nas :-)
no i zastanawialam sie czy poza mleczkiem na noc jeszcze cos dajesz do jedznia kanapki czy cos... A typowe kaszki podajesz mlodemu? bo moj niecierpi kaszek
, zageszczam mu mleko kaszkami jak ty ok 2-3 miarkami zalez ile daje mleka..ale podobnie do ciebie 

reklama
no i zastanawialam sie czy poza mleczkiem na noc jeszcze cos dajesz do jedznia kanapki czy cos... A typowe kaszki podajesz mlodemu? bo moj niecierpi kaszek, zageszczam mu mleko kaszkami jak ty ok 2-3 miarkami zalez ile daje mleka..ale podobnie do ciebie
![]()
robie tak samo jak ty..
moj samej kaszki nie zje
jadl jak byl mniejszy ale teraz juz nie chce pluje nia :-):-)
a zabki no tak..moj sobie myje jak siedzi we wannie ale to takie mycie wiesz....
a ja mysle ze jak chce to niech pije mleko poki sam chce bo to tylko raz dziennie...daj mu jeszcze troche czasu z ta butla

ja uciekam do jutra kochana !!!!
Podziel się: