reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

daffi a sprobuje mlodej rozcieczac soki a moze by jej taka herbatka posmakowala np. malina i chyba dzika roza jest, u nas mlodej smakowala bardzo nawet starsza jak miala 6 lat tez ja pila hehe
wsumie lepiej zeby dziecka nie przegrzewac, ja tez swoich nie przegrzewalam nigdy, ale mam w rodzinie osobe ktora swoje dziecko tak ubiera ze w to co ma na sobie mozna byloby ubrac jeszcze jedno dziecko no porazka a potem dziwi sie ze dziecko z byle powodu choruje

reklama
kurde posta mi wywiało w kosmos no!!!!!!

Ciepło jest Daffi, lepiej jak dziecko zmarźnie niz ma mu być za gorąco. Ja juz nawet spodni na rajstopy Młodej nie zakładam.
A jak widze jak ludzie dzieci ubierają to aż serce ściska. Widzialam osoatnio dziecko aż puprurowe na twarzy plus 3 stopnie a dzieciak w wózku pozakrywany wełnianymi kołderkami i aż para od niego biła :O

Ja wychodze z założenia że ubeiram Izku tak jak siebie. A że ona biega to na bank jej ciepło.

dokladnie katgen, nawet lepiej jak dziecko jest ciut cieniej ubrane niz my jak jest taka temp. bo i tak biega szaleje,
ja nie rozumiem jednego, jak bylo po -10 to dzieciakom zakladali spodnie takie ocieplane narciarskie zrobilo sie cieplo i dalej dzieciaki chodza w takich spodniach no paranoja istna, gdzie logika?

No tak ale ci Izku biega a ja z julka wozkeim ide to bedzxie siedziec i mysle ze te rajstopki zaloze.
ale ja npp pod kortke nie zkaladam nic wiecej.. ma body i ewentualnie cieniutka bluzeczke nic wiecej.

ciasteczko ja mam 2 herbaty w domu ale ona ich ruszyc nie chce. jedna mam jeszcze ta duza.. ona mi latem je pieknie pila a teraz nie chce.

daffi moze jej smak niepodchodzi, dzieciakom sie zmieniaja upodobania a mloda lubu banany? moze dobrze zeby jadla takie surowe jablka ztarkowane na papke? kurcze musisz cos zrobic bo mloda sie meczy a ty z nia
tylko jak taki uparciuszek z niej ze duzo rzeczy nie lubi to ciezka sprawa

No własnie Ciacho to jest masakra jakaś!
A jak było -3 to u nas taka babka wyszla z synkiem 7 lat który szalał i miał na sobie rajstopy+spodnie jeansy+spodnie narciarskie !!!!!!!!!!!!!!!! Ja pier***** nieźle co? a moja Izku rajstopki i spodnie 3/4te :)

najgorzej jak jest pozniej na pusie z 3-4 stop i dzieciakom zakladaja to samo normalnie ja pikole co, ludzie to maja w tych glowach nasr...

Witam się

JA Dopiero wstałam:zawstydzona/y:teraz kawę chlipię, normalnie aż mi wstyd że taki śpioch jestem. M mnie obudzil telefonem, ale nie przyznałam mu się że wstałam przez niego tylko że już niby dawno:sorry2:
Mlody dziś ponoć ładnie poszedł do żlobka(do nowej grupy) nie płakał, z uśmiechem, oj dzielny ten mój synek. Dziś m ma go wcześniej przywieść, koło 13-stej bo imprezę noworoczną w pracy mają:eek:
Muszę ogarnąć trochę mieszkanie, bo się nie wyrobie.

Daffi- próbuj cały czas dawać jej zupki, drugie dania, dziecko w jej wieku nie może tylko mleka pić.Ja młodemu właśnie te herbatki daje co ciasteczko pisała, u nas najlepsza jest morelowa, soczki sporadycznie,żadko ale jednak tą wodę słodzoną jupika dostaje, ale jak jesteśmy np. na zakupach i nie wziełam nic do picia dla niego.

Taka ciapa na dworze, ale w końcu muszę się ruszyć bo od wtorku z chatki nie wychodziłam i już mi się teśkni za powietrzem. Jak M przyprowadzi młodego to wezmę go na spacer. Mam nadzieję że nie bedzie cyrków robil i wsiądzie do wózka, bo ostatnio wózek jest be....., na nóżkach, a jak nawet się zmęczy to na ręce chce, a w swoim pojeździe ryczy.Jeszcze jest mały więc szybko się męczy i np u nas spacer trwa 5 min to czym ja musze go takgać na rękach:sorry:a mi się nie uśmiecha, nie mam siły, on waży 11 kg, w ciuchach pewnie z 12, a ja wielka nie jestem.

reklama
aneteczka ty spiochu hehe , ja mojego wyprawilam i wrocilam do wyrka bo normalnie nietomna bylam a mloda po 4 nadranem mnie obudzila bo ja gardlo bolalo i juz nie spalam :dry:
te herbatki sa super, chyba na lato dzieciakom je kupie, ostatnio gotuje kompoty, u mnie uwielbiaja zupe owocowa z makaronem

Do góry