reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

no dobra,nad koreczkami tez myslalam ale z czego je zrobic?nigdy nie robilam
daffi widze ze i ty zadowoloma jestes z nocki:)
aniu a co ty dajesz jej na noc do picia?bo ja jak zaczelam dawac sama wode to przestal sie budzic..

reklama
witam
to udana noc mialyscie ale widac ze niewszystkie:-(
moje w nocy nie budzily sie na picie a jak juz to bardzo zadko
bardziej na siku to bylo

daffi- no w koncu przespana nocka u ciebie za to u nas co chwile pobudka i mama pic mama to mama sramto
a potem ja chce isc do taty no to ja zanioslam i poszlam spac do niej i ona w ryk ze ona nei chce z tata nosz kurr... mnie z tym dzieckiem bierze. pewnei z glodu sie budzi a zeby cos zjesc to nie tylko pic i pic jezu dziewczyny jak ja oduczyc tego popijania w noocy...l

o bidulko.... masz opite dziecko!
ja tez podaje sama wode do picia w razie jak po kaszce chce jej sie pic a na pewno sie zachce.....

ja ciesze sie z nocki ale boje sie o ta zblizajaca sie heheehhe
chcialabym by jednak spala....:-)

Witajcie;-)
Ania PR, u mnie tak samo jak u Marzenki... moja pierwsza córa budziła sie po pare razy w nocy na piciu, dawałam jej soczki, i to był największy mój błąd, bo na dodatek dostała po nich wielkiej próchnicy, i dentystka uświadomiła nas że jak mała chce na prawde pić, to jedynie zwykłą wodą ugasi pragnienie... i radykalnie odstawiliśmy soki, a zaczęliśmy podawać wodę...no i były dwie przeryczane noce, a na trzecią noc już wypiła bez sprzeciwu wodę, a po kilku nocach wogóle już nie budziła się w nocy na picie.. A młodsza córka też jak już się zbudzi w nocy to czystą wodę dostaje, no ale budzi się na prawdę sporadycznie, raz na kilka miesięcy:tak: Więc myślę że powinnaś spróbować z tą wodą, przemęczyć się kilka nocy, a później możesz mieć wspaniałą nagrodę:tak: I myślę też że Amelka, jeśli przed snem zje kolację, to raczej nie budzi się w nocy z głodu, bo dzieci w tym wieku już nie mają już potrzeby nocnego jedzenia.

A my zbieramy się zaraz do alergologa, Ola przechodzi całą serię testów, na razie miała pokarmowe i chemiczne i ma obklejone calutkie plecy, a dziś idziemy na odczyt. A jutro będzie miała testy wziewne. Ciekawe co tam tej mojej gwiazdeczce wyjdzie...

Daffi- gratulacje
Ania- ja mam to samo kilka razy budzi sie i ten sam bład robie czyli sok jej daje i tez sie drze jak dam jej wode ale tez sie za to teraz biore bo moja juz na nocnik woła a przez to picie w nocy z 3 pieluchy potrafi zasikac. WIEC OD DZIS ZACZYNAM AKCJE WODA. zamierzam sie do tego od kilku msc ale jakos nie znalazła w sobie takiej siły. Ale za to ograniczyłam jej picie bo czasem tylko ja przytule i usypia mimo ze wołała picie.
Lili- biedne te Twoje dziewczynki wiecznie cos...
Marzenka- moja sasiadka robi takie super małe kanapeczki na sylwestra je tez robiła i oczywiscie wsunełam ich tone a ze byłam w ciazy miałam prawo:-)

Ale dzis ponuro i mi sie nic nie chce... Zosia spi a Nati szatani...

reklama
Katgen- a Natalka dzis wstała i pyta " Mama a Iza gdzie?" a ja Izka w domu chcesz do niej jechac a ona " Tak i do cioci" nie wiem skad jej sie przypomniało moze śniła jej sie Izulka

Do góry