reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

Marzenka bez nerwow;)
Ja osobiście nie kupiłabym wózka przez internet bez wcześniejszego "pomacania".
Albo u kogoś kto taki sam ma albo w sklepie a kupiła na allegro.
Jakos nie wiem, wolałabym sprawdzić materiał, "wytrzymałość" itp.

Asieńka moja Izka miała juz stwierdzone Atopowe Zapalenie Skóry a jej przeszło.... A co do tych płynów to ja kupowałam polski odpowiednik Oilatum Identyczny sklad a kosztowało duuuuużo mniej. Ale nie mogę sobie nazwy przypomnieć. Zaraz pomysle moze mi sie przypomni. Poczekaj, nie bój się nie stresuj....Daj Natalce czas. U nas uczulala np. oliwka bambino

Niuskaa bedzie dobrze!!!

My jedziemy dzisiaj do Babci (teściowej) ja ją znoszę tylko przy "okazji" świąt. Nie mam o czym z nią rozmawiać. Kompletnie. Ale ją "toleruje" i nie walczę.

EDIT: Asienka OILLAN bodajże
http://www.i-apteka.pl/cat-pol-1235644259-Dziecko-i-Mama-OILLAN.html

Ostatnia edycja:
reklama
hej :-):-)
my bylismy w miescie w gminie teraz m pojechal do tlumacza zawiezc dokumenty a ja robie obiad.:tak:
Dzis serwuje karkowke surowke i pyrki...:tak:
aha doszly juz tez nasze walizki i kuferek super bardzo mi sie podobaja swietne sa
smile.gif

jutro jedziemy do tesciowej i wracamy w sobote...
bylam w aptece kupilam te rople i juz dalam...
aha i jeszcze dobra wiadomosc wczoraj juz dostalismy kase ze skarbowki czekalismy tylko tydzien super..
cale 1800 zl
smile.gif

Marzenka nawet fajny ten wozek ogladalam go tez dla szymka kiedys ale jednak wybralam coneco :tak:ale ten tez jest spoko...

dzwonili z energetyki ze maja juz licznik dla nas i m ma jechac cos podpisac i zaladowac chociaz za 20 zl zebysmy mieli prad do poniedzialku...:tak:
bo dzis lub jutro nam juz go zamontuja,wiec musimy zaladowac juz karte heh
smieszne to troche
biggrin.gif
:-D

Marzenka no troszke rzeczy zabieramy w sumie tylko ciuchy i troche jedzenia biore...
a reszte pozniej ale wiesz jak to z dziecmi same te walizki sa wielkie wiec pewnie caly bagaznik bedzie pelny hehe :tak:

nono a tu sie dzieje:-D:-D

asienka clotramizol jest na drozdzaki,
chymm wiecie co mnie to porazaja lekarze z tym przepisywaniem sterydow przeciez wiadomo ze to ciezkie lekki i szkodliwe sa, a moze na jakis proszek bo na te dla dzieci dziecko tez moze byc uczulone:-( moze cos jesz czego mala nie toleruje nie mam pomyslow:no: nie wiem wsumie co doradzic
a na oilatum moja mloda byla uczulona a to podobno to dla alergikow wiec same widziecie

marzenka fajna ta spacerowka, ladna kolorystycznie:tak:no i ma kosz na zakupy i na pewno oparcie rozklad sie do spania a to jest super:-):-)
ale powiem z doswiadczenia ze ja wlasnie wzielam spacerowke parasolke bo po zlozeniu zajmowala malo miejsca, chodzilo mi o miejsce w bagazniku
ale to tobie ma odpowiadac a nie innym:tak::-) wozek ma byc dobry dla dziecka i mamy
mam znajome kupowaly wozek wielofunkcyjny zeby pozniej miec spacerowke i co i pozniej i tak kupily zwykla spacerowke bo lzejsza i mniej miejsca zabiera:tak:

madzia to juz praktycznie na walizkach siedziecie;-):-)

a my w sobote jedziemy do rodzicow bo moja siostra konczy juz 25lat- o matko ale zlecialo to ja juz taka stara jestem:-D:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
no właśnie raczej nie proszek, bo ma to tylko na buźce i zaczęlo na klatke złazić. A z buzią cokolwiek wypranego ma mały kontakt.

Clotrimazol to do niedawna tylko z ginem mi się kojarzył. A teraz sprawdziłam w ulotce to jest na zapalenia grzybicze więc i na drożdżaki.

A z tymi sterydami to różnie bywa moja starsza kilka miesięcy na zmiany skórne na rączkach była faszerowana różnymi lekami i zero reakcji. Dermatolog się poddał wymyslił, że to alergia kontaktowa i przepisał elosone - posmarowałam dwa razy i sladu nie ma. Mysle, ze dostaliśmy teraz sterydy, bo ta zmina na brodzie to taka mocno zaogniona (te krpoki zlały się w wielka plamę).

Teraz tak sobie mysle, że może to jakas reakcja po szczepieniu. W srodę byliśmy na szczepieniu a w sobote zaczely sie pierwsze kropki na brodzie pokazywac.

asienka na to ze to moze po szczepieniu sie zrobic bym nie wpadla ale kto wie moze i masz racje, przeciez jakby nie bylo sa to martwe wirusy wszczepiane, a moze na jakies kosmetyki czy co... no nie wiem ciezko powiedziec i doradzic moja alergiczna ale u kazdego inaczej to przebiega

wiem jedno ze jak szczepilam jakies 4 late temu mloda, szczepionka na swinke odre i rozyczke, to pozniej przez 3 tyg byla nieznosna plakliwa a kolezanki syn tez szczepiony w podobnym czasie mial stany lekowe przez 3 tyg

Witam,

asienka- współczuje tych problemów skórnych:baffled:mój też jak miał około 2 miesiące to dostał wysypki na twarzy, bardzo brzydkiej. Dostał Clotrimazol, ale mieszałam to z jakąś inną maścią o działaniu baktryjnym i szybko przeszło:tak:mam nadzieje ze twojej małej tez przejdzie.

marzenka- to ja Cię i tak podziwiam ze tak długo wytrzymałaś z wózkiem na pompowanych kołach. Ja juz od jakiś 3 miesięcy małego w parasolce wożę, nawet teraz w zimie i nie jest najgorzej, a juz latem to nie wyobrażam sobie ciężkiego wózka, moze dlatego ze jezdze samochodem ( wiadmo bagażnik ma ograniczona pojemność) i mieszkm na 1 piętrze:-pspacerówka fajna, a widziałas ja już w realu????

madzia- widze ze dopinacie juz wszystko na ostatni guzik, a jak wam sie juz ze skarbówką udało tak szybko rozliczyć?my jeszcze pitów nie mamy swoich.

U nas chorób ciąg dalszy, choć małemu już powoli katarek przechodzi. Ja musze zapisac się jutro na zabieg do szpitala, na rece mi taka narość urosła i musze to usunąć:baffled:już sie boje:-pa tak poważnie to mam tylko obawy jak sobie poradze po zabiegu z dzwiganiem małego, bo reka musi być usztywniona i nie mozna jej przeciażać:sorry2: a ja przecież małe dziecko mam, a M do późna w pracy siedzi, ale jakoś to bedzie.

hej kochane
ja pedze zaraz do g-wa do lekarza z mlodym, kaszle jak gruzlik i smary ma straszne... oj jak ja nie lubie jak on choruje !!! :baffled:

milego dnia pewnie odezwe sie wieczorkiem!

hej hej:-D
larvunia zdrwoka dla marcelka:-)
aneteczka ja od zawsze chcialam miec pompowane kola,dla mnie wozek jest ok minus taki ze bardzo ciezki jest,dlatego trzeba zmienic na lzejsza,widzialam ten wozek na zywo,na necie raczej bym sie nie odwazyla zamowic,hehe wolalabym isc do smyka i zamowic ten wozek,bo widzialam ze z tej firmy maja wozki wiec chyba nie bylo by problemu.poki co nadal jestem w kropce
kasiu ty mowisz ze kolo sie zepsulo i juz wozek chce zmieniac kochana a co ja mam zrobic?skoro pani w smyku powiedziala ze takich kolek juz nie ma,z tego modelu wozka sa juz nowe inne wiec co ja mam zrobic?na allegro nie ma nigdzie takiego kolka.mam nadzieje ze moj cos wymysli bo jak nie to ja oszaleje,bo moj wyjezdza chyba na poligon od 22 lutego i co przez to ze nie mam wozka nie pojde do miasta bo mi z tym wstyd!!!!!!!bo to stary model i wogule taki zniszczony, dawid siedzi w nim scisniety i szkod mi go bardzo ale przeciez musze wychodzic z nim na spacery chociaz kolo domu..
dobra idziemy na sniadanko:-)

reklama
Hello
Witam wszystkie:tak:ja mam dzisiaj wolne a mlody juz w zlonku.od tego tygodnia placze za kazdym razem jak go oddaje i ludzie mowia ze jak po swoje dzieci przyjezdzaja to stoi w drzwiach i placze:-(nie wiem co sie stalo ale opiekunki mowia ze moze to taki przejsciowy okres.ze niektore dziei tak maja.a ja sie martwie:-(
Marzenka mozesz kupic wszystkie kola np.moga byc uzywane bo one "zaczepy" to maja te same.a ja tez na pompowanych jezdze.spacerowka to moze z 3 miechy jezdzilam ale nie lubie bo sztywna, mlody sie denerwuje i wogole.wole jechac duza krowa mna spacer, bo ma wiekszy kosz na zakupy a np do Askany jak samochodem to wtedy spacerowke.
Asienka moj mial i ma w sumie do tej pory taka dziwna skore.a zaczelo sie jak mial 2 miechy.powiedzieli ze to skza.zmieniali mu mleko z milion razy.i tez Elosone mial.ale to mozna 4 dni i potem przerwa.no i jak mial 8 miesiecy to dalam mu zwykle bebiko i wlasciwie wszytko przeszlo.teraz tylko jak kalafiora zje to mu wylazi ale juz nie na byuzi tylko na brzuszku, rekach i nogach.a ta masc z apteki to jakas tlusta z wit A, z hydrocortizonem.to jest robiona i pojemnik 5 zl kosztuje a wystarcza na dluugo.no i w Oilatum go kapalam i w Balneum.i po Balneum moj wygladal lepiej.aaa mi znowu AZS wylazlo przez ta prace.2 lata prawie spokoju mialam.poszlam do pracy i teraz mlodemu sterydy podkradam:baffled:
Larviunia zdrowka dla mlodego!!!
Aneteczka czyli znowu do zlobka nie poszedl?oj zrdrowka zycze.przejdzie to w koncu i bedzie dobrze.

Do góry