reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Gorzów wlkp., Międzyrzecz, Świebodzin & okolice!

skrzyklyscie sie z tym @ hehehehhehe...
przypomnialo mi sie jak moj zawsze mowi... najgorsze w zyciu jest miec 3 lub 4 baby... i kazda w tym samym czasie ma @. Błahhahahahaha....
... ze my niby marudne jestesmy w czasi @ heheheheh... oni nas wogole nie rozumieja prawda ;-):tak::-D

no swiatecznie swiatecznie...
beti hello :-)

reklama
Witam serdecznie ;) już jestem po ;) Amelcia urodziła się 8.12.2009r. o godz. 2:45, teraz się poznajemy - dzisiaj mi w końcu smoka wzięła bo już miałam całe brodawki pogryzione aż do krwi, teraz karmię z osłonkami, pierwsza próba udana, zobaczymy jak będzie dalej :)
Marzena - dąłabyś te kołysanki na pen drivie Damianowi ? Marcin jutro jedzie na chwile do pracy to by je sobie zgrał :)
A tak ogólnie to jestem strasznie do tyłu, co tam uWas słychać :) nocki mam zarwane ale myslę, że teraz jak nie będa bolały piersi przy karmieniu to spopkojniej je zniosę. mała bardzo grzeczna, śpi sobie w dzień długo, w nocy się budzi dość często, a jak Wasze maleństwa często budziły sie na cycusia??
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i ich pociechy !!!

a co mnie jutro przyjdzie:-D:-D
witaj beti;-)
blond jak tam zaliczenia poszly?i jak praca wyszlo z tym spiewaniem?
czy ktoras wie jak zrobic kutie ale z ta gotowa masa makowa z puszki?ciateczko mam nadzieje ze choc ty bedziesz wiedziec:-)
my juz po spacerku,zimno brrrr,zmarzlam:-)a zaraz wszamamy zupke:tak:

marzenka nigdy nie robilam i nie jadlam ale podobno niebo w gebie:-):-)
tylko ze kutie robi sie z pzsenicy i maku i przeroznych bakalii i miodu
tu masz taki maly przepisik;
Kutia wigilijna - oFeminin.pl

a w ogole to mozesz kupic gotowa z bakalandu
ale jak mak z puszki to twystraczy tylko dodac proporcjonalnie pszenicy i bedzie dobrze

Ostatnio edytowane przez moderatora:
co do kutii to niewiem czy robic czy nie,ehh sie zobaczy
ania pr wiesz ze nie wiedzialam:tak:
madziarena a wiesz ze dzis wspominalam damianowi o tych piosenkach dla waszej malej:tak:eh kobieto wiedzialas kiedy napisac no jakbysmy sie zmowily:tak:
damian mowi zeby marcin wzial pen drive to se zgra bo on je ma wszytskie na kom:tak:a tak swoja droga dawid od urodzenia mi przy nich zasypia i az mordka mu sie cieszy jak slyszy jedna swoja ulubiona:tak:mam nadzieje ze waszej malej tez beda sluzyc:tak:
co do nieprzespanych nocek hehe chyba kazda z nas to przerabiala,moj potrafil nie spac do 23-24 i ciagle plakal tylko suszarka dzialala,a na jedzenie to sie budzil co 2 godz:-)
dobra zmykam dziewuszki:-)
do jutra :-)

Witam serdecznie ;) już jestem po ;) Amelcia urodziła się 8.12.2009r. o godz. 2:45, teraz się poznajemy - dzisiaj mi w końcu smoka wzięła bo już miałam całe brodawki pogryzione aż do krwi, teraz karmię z osłonkami, pierwsza próba udana, zobaczymy jak będzie dalej :)
Marzena - dąłabyś te kołysanki na pen drivie Damianowi ? Marcin jutro jedzie na chwile do pracy to by je sobie zgrał :)
A tak ogólnie to jestem strasznie do tyłu, co tam uWas słychać :) nocki mam zarwane ale myslę, że teraz jak nie będa bolały piersi przy karmieniu to spopkojniej je zniosę. mała bardzo grzeczna, śpi sobie w dzień długo, w nocy się budzi dość często, a jak Wasze maleństwa często budziły sie na cycusia??
Pozdrawiam wszystkie dziewczyny i ich pociechy !!!

Gratulacje,
moja Natalka smokiem gardzi. Pluje tak, że trzeba go szukać za łóżeczkiem. Na piersi polecam bepanthen. Piersi pewnie szybko się przyzwyczają do karmienia.

Moja Natalka zarwała mi 4 nocki (dwie w szpitalu i dwie w domu). Teraz śpi ładnie. Budzi się tylko na cycusia i zmianę pieluszki. Ja oczywiście w nocy ledwo kontaktuję (ile razy jadła w nocy sprawdzam po ilości zmienionych pieluszek).
Z Oliwką było gorzej, bo ona nie spała w nocy przez pierwsze dwa tygodnie. Razem ryczałyśmy w nocy. Calutką noc zaczęła przesypiać dopiero jak przestała dostawać cyca czyli jak skończyła 20 miesięcy. Chociaż wcześniej miała mały epizod, że przesypiała całe noce a ja w nocy wstawałam sprawdzić czy oddycha.

Podobno trzymiesięczne dziecko powinno przespać całą noc. Cóż pożyjemy - zobaczymy.

Znalazłam zdjęcia Amelki słodka i ma fajniutką bujną fryzurkę.

Marzenka - jutro wklepie Ci mój przepis na kutię (ja zawsze dodaje mak z puszki).

Ostatnia edycja:
Hej, i ja z Gorzowa - tymczasowo na emigracji ale sercem za Gorzowem. Pisze na sierpniowym 2009 bo urodzilam w tym czasie...czasem zagladam tu do Was...no i jutro juz bede w Gorzowku:) cale 2 tygodnie:)

dzięki Marzenka !!
Mała mi dzisiaj wzięła smoczek - akurat jak przyszła położna na wizyte patronażową. No i je przez osłonki na pierś i mnie już tak nie bola jak się wessie :) Myślę, że teraz będzie już tylko lepiej :)
Na życzenie - Moja Amelcia :) fotki są też na NK :) buziole

madziarena wiem jak bola brodawki ujjj, ja tez przy pierwszym karmilam z oslonkami ale pozniej sie to na mnie zemscilo bo mala nie chciala normlnie bez nich pozniej jesc:szok: dobrze ze w miedzy czasie bylam na weekend na zjezdzie to przez 2 dni zapomniala:-):-)
a tak poza tym jeszcze raz gratuluje malego aniolka:-)

reklama
jeju jeju jaaaaaaaaaaaaka slodycz!!!
uwielbiam takie malenkie stworzona jakie nam dala natura :tak: Sliczna masz coreczke :tak: i ladne ma imie :tak:
Moj mercelitko tez takie mial wlosy jak sie urodzil :tak:

cieplutko Was pozdrawiam!

monika z witaj ;-) fajnie ze sie odezwalas :tak: Zagladaj czesciej i PISZ PISZ PISZ ;-):tak:

Do góry