Hej. Ostatnio pisałam o biegunce. Teraz kolejne.... Córka od piątku gorączkuje od 38.5-40. gorączka po lekach ustępuje ale piątek sobota niedziela wracała co 4/5 h. W niedzielę o 18 dałam Nurofen i mierzyłam temperature do 1 w nocy i nie wzrosła natomiast rano znowu miała gorączkę. Podałam paracetamol i jest lepiej. W sobotę robiłam badanie ogólne moczu wyszło wszystko ok, byliśmy wczoraj na NPL lekarz obejrzał mówi że nic nie widzi i kazał obserwować, bo to zapewne trzydniówka. Kupiłam dziś testy combo i crp. Combo wyszło ujemne natomiast crp wyszło lekka kreska przy 10. W interpretacji wyników pisze że crp między 10 a 40 i że infekcja wirusowa. Córka pije sporo mleka teraz bo też zęby jej idą, jedna trójka się wczoraj przebiła, druga widzę że też już blisko. i nie za bardzo chce jeść ale pije sporo mleka. Ma 21 miesięcy. Jakie badanie jeszcze mogę zrobić? A może jeszcze raz udać się do lekarza? Pozdrawiam
reklama
Lady Loka
Fanka BB :)
Czyli od piątku ma caly czas? No to nie 3dniówka, bo by już przeszlo.Hej. Ostatnio pisałam o biegunce. Teraz kolejne.... Córka od piątku gorączkuje od 38.5-40. gorączka po lekach ustępuje ale piątek sobota niedziela wracała co 4/5 h. W niedzielę o 18 dałam Nurofen i mierzyłam temperature do 1 w nocy i nie wzrosła natomiast rano znowu miała gorączkę. Podałam paracetamol i jest lepiej. W sobotę robiłam badanie ogólne moczu wyszło wszystko ok, byliśmy wczoraj na NPL lekarz obejrzał mówi że nic nie widzi i kazał obserwować, bo to zapewne trzydniówka. Kupiłam dziś testy combo i crp. Combo wyszło ujemne natomiast crp wyszło lekka kreska przy 10. W interpretacji wyników pisze że crp między 10 a 40 i że infekcja wirusowa. Córka pije sporo mleka teraz bo też zęby jej idą, jedna trójka się wczoraj przebiła, druga widzę że też już blisko. i nie za bardzo chce jeść ale pije sporo mleka. Ma 21 miesięcy. Jakie badanie jeszcze mogę zrobić? A może jeszcze raz udać się do lekarza? Pozdrawiam
Ja bym zrobila badanie moczu.
Robiłam w sobotę i było czystoCzyli od piątku ma caly czas? No to nie 3dniówka, bo by już przeszlo.
Ja bym zrobila badanie moczu.
Teraz przypadkowo spojrzałam na tą płytkę z testem combo i widzę że jest taka blada kreska przy covidzie ale już minęło kilka godzin od zrobienia testu więc nie wiem na ile to jest miarodajne także może jeszcze raz wykonamRobiłam w sobotę i było czysto
Lady Loka
Nie jest miarodajne. Wynik odczytuje sie w ciągu 15min, a potem test do kosza.Teraz przypadkowo spojrzałam na tą płytkę z testem combo i widzę że jest taka blada kreska przy covidzie ale już minęło kilka godzin od zrobienia testu więc nie wiem na ile to jest miarodajne także może jeszcze raz wykonam
Jeżeli wczesniej odczytalas wynik w czasie, to nie ma sensu powtarzać.
Możesz przedzwonić do pediatry zapytać, co jeszcze zrobić.
Właśnie wcześniej wynik przeczytałam szybciej niż pisze (12 min piszą)... Bo córka tak płakała po tym pobraniu materiału z noska że zajęłam się nią i zapomniałam spojrzeć drugi raz..Nie jest miarodajne. Wynik odczytuje sie w ciągu 15min, a potem test do kosza.
Jeżeli wczesniej odczytalas wynik w czasie, to nie ma sensu powtarzać.
Możesz przedzwonić do pediatry zapytać, co jeszcze zrobić.
93kora
Ja mojemi starszemu synowi nie mogłam zbić gorączki przez 5 dni. We wtorek dostał antybiotyk, nie pokaszliwał ani nic z tych, osłuchowo czysto. Gorączka ustała ale Z dnia na dzień zaczął pokaszliwać. Dopiero wczoraj wyszło zapalenie płuc...
Obserwuj córkę, czy pokaszluje. Teraz jest sezon na mykoplasme która wywołuje zapalenie płuc.
Edit : Nie musi też kaszleć bo może mieć bezobjawowe zapalenie płuc. Tylko RTg wtedy trzeba zrobić
Zdrówka dla Was.
Obserwuj córkę, czy pokaszluje. Teraz jest sezon na mykoplasme która wywołuje zapalenie płuc.
Edit : Nie musi też kaszleć bo może mieć bezobjawowe zapalenie płuc. Tylko RTg wtedy trzeba zrobić
Zdrówka dla Was.
Ostatnia edycja:
A jak to wykryć? Czy obejdzie się bez szpitala? Bo nie ukrywam nie chce ladować z córką w szpitalu już byłyśmy 2 razy i przeżyłam traumęJa mojemi starszemu synowi nie mogłam zbić gorączki przez 5 dni. We wtorek dostał antybiotyk, nie pokaszliwał ani nic z tych, osłuchowo czysto. Gorączka ustała ale Z dnia na dzień zaczął pokaszliwać. Dopiero wczoraj wyszło zapalenie płuc...
Obserwuj córkę, czy pokaszluje. Teraz jest sezon na mykoplazmoze która wywołuje zapalenie płuc.
Zdrówka dla Was.
93kora
Prześwietlenie klatki piersiowej.A jak to wykryć? Czy obejdzie się bez szpitala? Bo nie ukrywam nie chce ladować z córką w szpitalu już byłyśmy 2 razy i przeżyłam traumę
Nie musi wcale tego mieć. Skoro idą Jej ząbki to od tego też można gorączkować.
Edit : teraz doczytałam o tym lekkim stanie wirusowym. Własnie mój starszak tak zaczynał
Ja dla świętego spokoju zrobiłabym, wczoraj zrobiłam 15 miesięcznemu synowi bo jednał razem w domu siedzimy. Na całe szczęście zdrowy jest bo starszy odizolowany
reklama
Trzeba mieć skierowanie czy można prywatnie zrobić?Prześwietlenie klatki piersiowej.
Nie musi wcale tego mieć. Skoro idą Jej ząbki to od tego też można gorączkować.
Ja dla świętego spokoju zrobiłabym, wczoraj zrobiłam 15 miesięcznemu synowi bo jednał razem w domu siedzimy. Na całe szczęście zdrowy jest bo starszy odizolowany
Podziel się: