reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Gorący prysznic

Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.

reklama
Jest różnica między kąpielą a prysznicem jak sama napisałaś.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.
A to nie chodzi o to, że gorąca kąpiel może powodować skurcze ?

U mnie w ciazy po ciepłym prysznicu zawsze bolał mnie brzuch, także ja na to bardzo uważałam. Ale już masz 37tc, także wiesz 😅

Ja uwielbiam gorące prysznice i nie zrezygnowałam z nich przez całe dwie ciąże : nie wiedziałam, że mogą zaszkodzić. I nie zaszkodziły .

Ja uwielbiałam gorące kąpiele oraz prysznice i zrezygnowałam, bo takie zalecenie dostałam od lekarza. Powiedział on jednak, że w ciąży ogólnie lepiej brać prysznic niż kąpiel. Wysoka temperatura może powodować skurcze więc trzeba uważać, zwłaszcza na początku.

Ja sobie lałam ciepłym strumieniem na lędźwie i też nic. Myślę, że chodzi o leżenie w gorącej wodzie, bo przecież bardziej się nagrzejesz leżąc w gorącym niż punktowo kierując wodę na bolące miejsce na przykład.

Do góry