reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Indukcja farmakologiczna poronienia

Witam. :( 29.05 dowiedziałam się że noszę obumarły płód od 5 dni . Dostałam skierowanie do szpitala na indukcję farmakologiczna czyli tabletki dopochwowe przez dwa dni 2x2 . Po pierwszym dniu leciało dość więcej tych skrzepów i był.ogromny ból.. drugi dzień dali tabletki ból jak przy okresie daje się wytrzymać . Wyszłam ze szpitala i po trzech dniach kontrola zostało 1,6mm , więc szpital stwierdził że poniżej 2cm. Nie ingerują zbytnio na zabiegi wolą żeby kobieta się sama oczyściła . Dzisiaj jest 5 dzień po tych tabletkach a mnie zaczyna dziwnie pobolewac brzuch jak właśnie na bóle okresowe i plecy czyli krzyż również . Czy to normalne że bóle nadal występują ? Oczywiście dostałam wytyczne że mam uważać na : temp, mocne wylewy krwi ( podpaska co 20 min) śmierdzące opławy i silny ból brzucha . No i ja jestem niesamowita panikarą bo 3 i 4 dzień prawie nic mnie nie bolało dziś byłam na kontroli i Pani doktor stwierdziła że wszystko ok ładnie się oczyszcza i żeby sobie jeszcze wziąść no-spe rozkurczową więc szybciej zleci . Krwawienie mam trochę większe jak przy miesiączce . A brzuch mnie dziś coś zaczął pobolewac od jakiś 2/3h oczywiście zjadliwy ból ale zaczyna mnie niepokoić .. bo jestem panikarą i mam stany lękowe . Czy to normalne że ma prawo boleć ? I przez ile jeszcze po tej terapii lekami ma prawo boleć ?? Bo wiem że kobiety piszą że potrafiły krwawić przez kilka tygodni nawet . Ale czy takie bóle okresowe na 5 dzień po podaniu tabletek
to jest normalne ? Ma prawo tak być ? Proszę o poradę ... Jak przechodziłyscie bez łyżeczkowania .

reklama
Ma prawo tak byc. Organizm caly czas się oczyszcza a macica kurczy. Przykro mi z powodu straty :( badz silna ! 💪

Do góry