reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gorący prysznic

Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.

reklama
Jesteś juz na tym etapie ciąży, ze nie musisz się obawiać np. przedwczesnego porodu. Pytanie tez , co oznacza gorący prysznic, ale przypuszczam, ze nie polewasz się wrzatkiem. W Japonii widziaąłm dziewczyny w zaawansowanej ciąży, które kąpały się w gorących źródłach za zgodą lekarza. W Polsce zaleca się prysznic w ciąży do 38 stopni.

Dzień dobry. Proszę o poradę, czy gorący prysznic ok 15 min może zagrozić dziecku w 37 TC. Jakie mogą być konsekwencje? Chciałam trochę się zrelaksować, natomiast wyczytałam że gorące kąpiele bardzo niewskazane w ciąży. Brak objawów typu ból i krwawienie. Może dziecko trochę bardziej aktywne. Moje samopoczucie po prysznicu również ok. Żadnych omdleń.
Gorąca czyli ... no właśnie ile to 😄
No i leżenie w gorącej wannie a prysznic to też nie to samo.
Ja sama uwielbiam gorące kąpiele i prysznic.
Tak jak napisała @aniaslu powinno być takie do 38 , natomiast syn gdy ma kąpiel w tej temperaturze to dla mnie to jest woda z pogranicza leeedwo-ciepłej 😄
No więc wracając to też nie wiem ile moja woda mogła mieć stopni, ale na 100% była cieplejsza nić te 38stopni 😋

Do góry