reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ginekolog w Niemczech

Marcepan121

Zaciekawiona BB
Hej. Do dziewczyn mieszkających w Niemczech i będących w ciąży- czy macie normalne wizyty? Jestem w 25tc, jutro powinnam mieć standardową wizytę i glukozę. W obecnej sytuacji chciałam dowiedzieć się czy wizyta nie jest odwołana, ale w gabinecie nikt ani dzisiaj ani wczoraj nie odbiera. Jak to wygląda u Was?

reklama
Witam. Mieszkam w Baden-Württemberg, wizytę miałam tydzień temu w 27 tygodniu ciąży i również miałam robione badanie cukru. Wizyta przebiegła normalnie tylko lekarz i pielęgniarka mieli maseczki. Nawet mężowi udało się wejść, miał ze sobą maseczkę. Wydaje mi się że twoja wizyta odbędzie się normalnie. Mój ginekolog ograniczył ilość pacjentek i przyjmuje tylko ciężarne i pilne przypadki. W poczekalni maksymalnie 2 ciężarne, reszta może czekać na zewnątrz, no i wizyta może ciutke krótsza ze względu żeby pacjentki się nie mijały.

Witam. Mieszkam w Baden-Württemberg, wizytę miałam tydzień temu w 27 tygodniu ciąży i również miałam robione badanie cukru. Wizyta przebiegła normalnie tylko lekarz i pielęgniarka mieli maseczki. Nawet mężowi udało się wejść, miał ze sobą maseczkę. Wydaje mi się że twoja wizyta odbędzie się normalnie. Mój ginekolog ograniczył ilość pacjentek i przyjmuje tylko ciężarne i pilne przypadki. W poczekalni maksymalnie 2 ciężarne, reszta może czekać na zewnątrz, no i wizyta może ciutke krótsza ze względu żeby pacjentki się nie mijały.

Dziękuję za odpowiedź. Martwi mnie tylko ten brak kontaktu z ich strony. I tak nie pozostaje mi nic innego, jak pójść tam jutro na umówioną wizytę. Mam jeszcze dodatkowe utrudnienie, bo będę musiała zabrać do gabinetu 5 letnią córką. Zobaczymy.

Dziękuję za odpowiedź. Martwi mnie tylko ten brak kontaktu z ich strony. I tak nie pozostaje mi nic innego, jak pójść tam jutro na umówioną wizytę. Mam jeszcze dodatkowe utrudnienie, bo będę musiała zabrać do gabinetu 5 letnią córką. Zobaczymy.
Może próbuj o różnych godzinach. Mój ginekolog zmienił godziny przyjmowania i jest krócej w gabinecie. Wcześniej przyjmował od 8.00 do 18.00 na zmianę z inną lekarką, a teraz są raptem po 4 godziny w gabinecie. I nie da się przewidzieć od której do której.

Hej ja też mieszkam w Baden-Würtemberg co prawda w tym miesiącu nie mam wizyty u ginekologa ale miałam wizytę u dentysty i tak nie ma odwoływanych wizyt wszystko normalnie. Lekarz i asystentka mieli maseczki i rękawiczki. Z tego co wiem, na te chwile wszystkie praxis są otwarte. Cześć pacjentów sama rezygnuje z wizyt jeśli nie są konieczne więc nie trafiłam na tłok, u pediatry jakiś czas temu mimo, że wizyta dopiero na drugi dzień od telefonu to jednak tak ustawiają przerwy między pacjentami żeby była rotacja i nie było tłoku.
Hej. Do dziewczyn mieszkających w Niemczech i będących w ciąży- czy macie normalne wizyty? Jestem w 25tc, jutro powinnam mieć standardową wizytę i glukozę. W obecnej sytuacji chciałam dowiedzieć się czy wizyta nie jest odwołana, ale w gabinecie nikt ani dzisiaj ani wczoraj nie odbiera. Jak to wygląda u Was?

Hej, ja też tu mieszkam :) Moja lekarka przyjmuje normalnie, ale do przychodni można wejść tylko po wywołaniu. Bez żadnych osób towarzyszących. Reszta czeka przed drzwiami. W środku w poczekalni widziałam 1 osobę, w labie też tylko 1, w gabinetach to wiadomo, a na ctg byłam z inną dziewczyną, ale fotele są oddalone od siebie o 3m. Nikt nie miał maseczek póki co, ale wszyscy od wejścia rękawiczki. Może napisz meila do lekarki?

Ja mieszkam w DE i w moim mieście żaden gin nie chciał mnie przyjąć (dodam że nie miałam ani razu wizyty u gin w mieście). Wczoraj dzwoniłam do polaka i powiedział że mam przyjechać dzisiaj i mnie przyjął. Jechałam 59km

reklama
Do góry