reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Gębowy szał nieprzespanych nocek, czyli ząbkowanie się zaczyna !!!!!!!

Karolku gratulacje!
Nam się udało sfotografować komplet zębolków Mateunia (z pomocą ręki mamy i taty) i jak będę miała czas to wkleję na wątku zdjęciowym.

reklama
u nas kolejne ząbki..niestety ich wychodzenie zbiegło się z moim powrotem do pracy, więc chodzę jak lunatyk. dolne jedynki wyszły właściwie bezboleśnie a z dwójkami tak łatwo nie poszło :(:( najgorsze że dwójeczka chyba rośnie krzywo....czy Wasze dzieciaczki mają prosto ustawione ząbki????

no to i u nas sie chyba zaczyna pani doktor dzis ogladala malego i powiedziala ze ma opuchniete dolne dziaselka a rzeczywiscie ostr=atnio nie chce nawet gryzaka do buzki wziasc moze i nam wrozka zabki przyniesie:-)

Poszłusznie donoszę o pojawieniu się dwóch (jednocześnie) dolnych jedynek u mojej córy. W związku z powyższym dała wczoraj czadu.Aż boję się na myśl o reszcie ząbków. Na wszelki wypadek zaopatrzyłam się w żel chłodzący i jak będzie trzeba, to użyjemy:-)

Selineczka dostala 39 stopni goraczki, ale zebow jeszcze nie widac i nie gryzie specjalnie czy to moze byc objaw zabkowania? bylismy u lekarza i wszystko jest ok powiedzial ze to najprawdopodobnie zabki.
Czy ktoras mam tak tez miala przed zabkami???

U nas chyba ida zabki, temperatura juz spadla ale biedulka caly dzien plakala i chciala wszystko grysc, niczym jej nie moglam zajac. Nic jeszcze nie widac wiec nie wiem ile to jeszcze moze potrwac :confused: ale jestem po dzisiejszym dniu zmeczona :sick:

Asia21 nasza pediatryczka powiedziała, że temp. związana z zębami nie przekracza 38st. - to samo usłyszałam od wielu swoich znajomych mających dzieci. Poobserwuj małą, bo to mogą być początki trzydniówki. U nas zęby (dolne jedynki) prześwitywały ponad 3m-ce zanim się przebiły, ale obyło się bez bólu i marudzenia.
Swoją drogą polecam żel do smarowania dziąsełek - Calgel - Szymon przepadał za jego smakiem.

reklama
ivka76 nam lekarz powiedzial ze to najprawdopodobniej trzydniowka. Dzisija juz trzeci dzien, w nocy byla goraczka ale juz nie taka wysoka ok38 stopni , dzisiaj Selinka juz tak nie placze ale jest dalej marudna i spi juz drugi raz i nawet nie chce sie niczym bawic wiec na pewno sie zle czuje . Zabkow nie widac , ale mam nadzieje ze to nie potrwa jeszcze dlugo.

Do góry