reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria styczniowych Skarbeńków :)

golanda,no Ty chyba sobie żartujesz!!!Ja taki miałam chyba w 3-cim miesiącu...albo już większy...gdzie ta dzidzia się schowała?

:eek:

Golanda, super figura, w życiu bym nie powiedziała, że to ciąża... szczególnie 30 tydzień. Jak duża jest Twoja dzidzia? I jak z wodami? Przepraszam jeśli jestem za bardzo ciekawska :zawstydzona/y:

Pumpkin, nie masz za co przepraszac, powiem Ci szczerze ze sama zaczelam sie obawiac, bo usg ostatnio mialam w 19 tyg wiec juz dawno!!! wtedy bylo ok, dzidzia wazyla ok 450g, ale to kawal czasu minal. Dzidzia fika w brzuchu wiec sie az tak nie obawiam, tylko boje sie ze moze jest strasznie mala:((((((( ilosc wod tez byly ok, a teraz nie mam pojecia.

Golandaale szalejesz kobieto z tym brzuchem;-)sorki ale ja taki to tez mialam ...hehe w 3 mies;-)dla porównania mój brzusio z 28tc+4 dni;-):rofl2:

Betii piekny brzuszek! i co najwazniejsze widac ze zgrabniutki ciazowy!!!!
Mi wlasnie najbardziej brakuje tego ze nie widac ciazy tylo jakbym zjadla 3 kilo grochu!!!

Beti, Golanda, śliczne brzuszki !!!
Jak zaglądałam do wrześniówek, to była tam dziewczyna, która w 9 m-cu miała brzuszek niewiele większy niż Golanda, a urodziła dzidzię prawie 4 kg :-)
Najważniejsze, żeby dzidziusiowi było wygodnie;-)

Jol masz racje male brzuszki maja plusy. Niby mowia ze rozmiar brzuszka nie ma znaczenia i ze dzidzia moze byc nawet duza, ale jak wczoraj bylam na szkole rodzenia i mielismy zajecia z pediatrą i ona sie mnie pyta ktory to tydz. bo mam najmniejszy brzuch z calej grupy i sadzila ze jestem w malej ciazy, a jak jej powiedzialam ze skonczony 29 i leci 30 to sie za glowe zlapala i powiedziala ze taki to powinam miec w 3-4 mies. i zapytala czy na pewno wszystko dobrze, wiec mi stracha napedzila:(((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((((

Golanda gdzie Ty chowasz tę dzidzie?:szok:
Kruszynka, maz sie smieje ze w biuscie

Dziekuje Kobitki za mile slowa i pocieszenie!
Wczoraj mialam ktopoty z siecia, ale dzis wszystko nadrabiam:)

reklama
Golanda mi się to jakoś normalne wydaje. Mam koleżankę która ślub brała w 8 miesiącu i nikt nie wiedział że w ciąży:tak:a jak urodziła to się sąsiadka z domu obok pytała czyje to dziecko bo dosłownie nic nie było widać do samego końca:tak: Także może taka uroda niektorych brzuszków, ważne że dzidzia fika i ma się dobrze może woli małe mieszkanko:-)

Golanda, nie taka mała ta Twoja dzidzia ;-) Moja w 22 tyg miała 370 gram :shocked2:... kolejne 'ważenie' na usg za 2 tyg, więc zobaczymy ... też się nie martwię, bo coraz mocniej czuję, że siły i energii jej nie brakuje :laugh2:
A propos komentarza tej durnej położnej :wściekła/y: wrzucam Ci linka do wrześniówek ... żebyś nie miała wątpliwości, że rozmiar brzuszka nie ma znaczenia ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/wrzes...rzuszki-mamusie-i-bobaski-30272/index127.html

Golanda moje dziecko w 22 tygodniu miało 360g

ja się zamartwiasz wejdz na wrześniówki ich galerie z brzuszkami i tam jest gatta83 miała takie mięśnie brzucha ze brzucha do końca to ona nie miała ;-)a urodziła córę powyżej chyba 3500g :tak:

Golandaale szalejesz kobieto z tym brzuchem;-)sorki ale ja taki to tez mialam ...hehe w 3 mies;-)
dla porównania mój brzusio z 28tc+4 dni;-):rofl2:

super brzuszek:-)
Kruszynka piekny malutki brzuszek!
Aga 23 takze cudny brzucholek!
Ale faktycznie kazdy jest inny:)

A to moj dzisiejszy z poczatku 30 tyg:)
W ubranku i bez:)

kochana zdrowa dzidzia szaleje dzidzia to co się martiwsz:eek:rozmiar brzuszka nie ma nic do tego ile dzidzia bedzie ważyć:tak:poprostu mieszkanko jest przystosowane do dzidzi a np.te co maja wieksze brzuszki to jest większa macica i poprostu jest tam wiecej tak powiem luzu ale tak samo się rozwijaja dzidzie jak i dzidzie które mają małe mieszkanka:tak:ba powiem cos nawet fajnego;-)te kobitki które maja duuuze brzuszka (przy drugich porodach jest możliwe że łatwiej ale goólnie napisze o porodach piwerwszych)to tam dzidzie sa wyłacznie w brzusiu a co za tym idzie niekiedy we wiekszośi trudniejszy poród a dlatego bo dzidzi ciężej wejść do kanału rodnego a te kobitki co maja miejsze brzuszki to dzidzi szybciej udaje sie "wślizgnąc" do kanału rodnego a za tym łatwiejszy poród:tak:TAK WIĘC SIĘ NIE MARTWIĆ TYLKO CIESZYĆ SIĘ ŻE DZIDZIA ZDROWO ROŚNIE:-)ps.ja takze widziałam kobitkie na wrześniówkach gdzie miała do konca ciąży malutki brzusio a urodziła zdrowe dzieciątko i wage miało super można powiedziec podobna do mojego synka:-)

Golanda mi się to jakoś normalne wydaje. Mam koleżankę która ślub brała w 8 miesiącu i nikt nie wiedział że w ciąży:tak:a jak urodziła to się sąsiadka z domu obok pytała czyje to dziecko bo dosłownie nic nie było widać do samego końca:tak: Także może taka uroda niektorych brzuszków, ważne że dzidzia fika i ma się dobrze może woli małe mieszkanko:-)

Morka dzieki, w sumie racja slyszalam tez o takich przypadkach ze nie widac do 9 mies, a moze u mnie wyskoczy nagle w 8mies. w sumie nie wiadomo:)

Golanda, nie taka mała ta Twoja dzidzia ;-) Moja w 22 tyg miała 370 gram :shocked2:... kolejne 'ważenie' na usg za 2 tyg, więc zobaczymy ... też się nie martwię, bo coraz mocniej czuję, że siły i energii jej nie brakuje :laugh2:
A propos komentarza tej durnej położnej :wściekła/y: wrzucam Ci linka do wrześniówek ... żebyś nie miała wątpliwości, że rozmiar brzuszka nie ma znaczenia ;-)
https://www.babyboom.pl/forum/wrzes...rzuszki-mamusie-i-bobaski-30272/index127.html

Jol dzieki za linka, przezylam szok!!!!!!!!:laugh2:
Ale ona to chyba miala normalnie kaloryfer na brzuchu przed ciaza:)

Golanda moje dziecko w 22 tygodniu miało 360g
ja się zamartwiasz wejdz na wrześniówki ich galerie z brzuszkami i tam jest gatta83 miała takie mięśnie brzucha ze brzucha do końca to ona nie miała ;-)a urodziła córę powyżej chyba 3500g :tak:

Gosia dzieki, to faktycznie moja dzidzia nie wyglada na takie chucherko:)

kochana zdrowa dzidzia szaleje dzidzia to co się martiwsz:eek:rozmiar brzuszka nie ma nic do tego ile dzidzia bedzie ważyć:tak:poprostu mieszkanko jest przystosowane do dzidzi a np.te co maja wieksze brzuszki to jest większa macica i poprostu jest tam wiecej tak powiem luzu ale tak samo się rozwijaja dzidzie jak i dzidzie które mają małe mieszkanka:tak:ba powiem cos nawet fajnego;-)te kobitki które maja duuuze brzuszka (przy drugich porodach jest możliwe że łatwiej ale goólnie napisze o porodach piwerwszych)to tam dzidzie sa wyłacznie w brzusiu a co za tym idzie niekiedy we wiekszośi trudniejszy poród a dlatego bo dzidzi ciężej wejść do kanału rodnego a te kobitki co maja miejsze brzuszki to dzidzi szybciej udaje sie "wślizgnąc" do kanału rodnego a za tym łatwiejszy poród:tak:TAK WIĘC SIĘ NIE MARTWIĆ TYLKO CIESZYĆ SIĘ ŻE DZIDZIA ZDROWO ROŚNIE:-)ps.ja takze widziałam kobitkie na wrześniówkach gdzie miała do konca ciąży malutki brzusio a urodziła zdrowe dzieciątko i wage miało super można powiedziec podobna do mojego synka:-)

Patrysia dzieki, moze faktycznie to moze miec i swoje plusy:)))))))))))))))

Dziekuje Kobietki!
Czuje sie uspokojona!!!:):happy:

Golanda masz ładny, mały brzuszek i to żaden powód do zmartwienia, bo przecież ci rośnie a nie stoi w miejscu, więc znak, że dzidzia rosnie też!!! Można ci pogratulować tylko, że masz takie mieśnie brzuszka, że nie puszczają bardzo, a małutka pewnie bardziej w miednicy siedzi i dlatego nie masz dużego brzucha-rozstępów nie będzisz przynajmniej miała i po porodzie szybciutko do formy wrócisz!

Domek Julki z dziś końcówka 30 tygodnia:tak:
img2797.jpg
img2803w.jpg
img2795.jpg

reklama
Do góry