reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Galeria sierpniowych brzuszków:)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Bo ludziom to sie wydaje, że jak zobaczą brzuch ciążowy u kobiety ( a jest to zazwyczaj ok 4-5 miesiaca) to zaraz będzie rodzic, a tu jeszcze 4 miechy. Dziwne są te komentarze niektórych, najlepsze sa stare babcie, ktore jak widzą ciężarną to mają taki wzrok jakby krzyczały " oooo ta to pewnie się p.....ła i wpadła " :wściekła/y: a same nie pamiętają jak z dziadkami po sianie latały :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Izunia Dobre :-D ale ostatni mnie wkurzają sąsiadki zbytnim przejmowaniem się, wcześniej słyszałam to Ty już na L4 a Ja jeszcze kilka dni przed porodem w sklepie skrzynki z piwem wystawiałam, albo okna szorowałam, a teraz jak mnie widzą, że robie coś na działce, albo wieszam pranie to krzyczą:"Tylko się nie przemęczaj, bo zaraz urodzisz..." I te dwie wersje słysze od tych samych osób :-D masakra :-D

A wiesz Bogusiu, coś w tym jest... Też słyszałam: "A ja to do samego końca...(i tu wersja w zależności, co która robiła)", a za chwilę dla odmiany: "To uważać trzeba na siebie, odpoczywać...":) Bądź mądra:)
Co do komentarza Izuni-kiedyś czytałam chyba na jakimś blogu coś na temat ustępowania miejsca starszym, było też o kobietach w ciąży i był taki fajny tekst, że jak ciężarna siedzi, a starsza osoba stoi, to zaraz jest z jej strony komentarz, że to na pewno k... i się p... ze wszystkimi i wpadła nie wiadomo z kim, niezależnie od tego, że obok ciężarnej stoi mąż:)))

A wiesz Bogusiu, coś w tym jest... Też słyszałam: "A ja to do samego końca...(i tu wersja w zależności, co która robiła)", a za chwilę dla odmiany: "To uważać trzeba na siebie, odpoczywać...":) Bądź mądra:)
Co do komentarza Izuni-kiedyś czytałam chyba na jakimś blogu coś na temat ustępowania miejsca starszym, było też o kobietach w ciąży i był taki fajny tekst, że jak ciężarna siedzi, a starsza osoba stoi, to zaraz jest z jej strony komentarz, że to na pewno k... i się p... ze wszystkimi i wpadła nie wiadomo z kim, niezależnie od tego, że obok ciężarnej stoi mąż:)))

Ludzie dziwni sa nie??Jakby zawistni ze my w ciazy (kobiety). No i nie pamietaja ze jak same w ciazy byly to pewnie tez je takie teksty denerwowaly...
Kolumnea - piekny bebenek :)
Dzieki wszystkim za mile slowa - zawsze ego troche polachotane.
Najlepszy byl moj M : Kochanie ty nie wygladasz jak wielorybek....ty jestes wielorybkiem.....Na szczescie mialam dobry humor i wiem ze zartowal - dzieki temu przezyl:-D

Navijka wielorybki są przesympatyczne:)
A teraz jak nigdy doświadczam prawdziwości przysłowia "zapomniał wół, jak cielęciem był"... Pozdrowienia dla wszystkich pań (starszych ode mnie, ale nie staruszek), które stoją przede mną w kolejkach, patrzą, patrzą... i nic... Mam nadzieję, że w ich wieku będę miała lepszą pamięć:)

Wuzetek A to po prostu uwielbiam, Ja stoje w kolejce i każda dziewczyna podziwia mój brzuch, ale żadna nie spyta się może przejdzie Pani do przodu w tej mega długiej kolejce, albo to Ja zrobie miejsce na taśmie bo widzę, że Pani ciężko... Po co?? Lepiej patrzeć i podziwiać jak Ja się męcze i poce :-D

Bogusia moj mały na dole poprzecznie ulozony no i jeszcze posladkowo wszytstko co cyrkowce lubia wiec taki kształt robi, ale tak raczej nizej mialam nie mam zadnego ucisku na górze. Ale to dobrze bo nie mam problemu z oddychaniem przynajmniej. Ciekawa jestem czy sie opusci i jak bedzie wygladal. A przypomnialam sobie jeszcze ze na usg lekarze mi mowia zawsze ze jest nisko pewnie to tez przyczyna.

No z tymi radami to macie racje ludzie tak piernicza glupoty. Chwala sie ze niby do samego konca ee nie wierze. Zapomnialy tak to 2 miesiace przed rozwiazaniem wylegiwaly w lozku bo nie dawaly rady chodzic. Moja bratowa tez tak ze ona do konca taa tylko ze ona nie pracowala w domku siedziala od 7 miesiaca i tak oczywiscie polowa tych co dobre rady daje. Chyba jestem przychylna badziej do tych co zalecaja juz odpoczynek bo naprawde mozna urodzic wtedy. proponuje miec wlasne zdanie i olewac glupie rady. Zreszta człowiek sie na swoich bledach uczy a nie na innych.

Navijka
twoj brzuchatek tez sliczniutki. Ale domki zbudowalysmy dla naszych skarbow hehe

Zazdroszcze tym co maja male brzuszki ale z drugiej strony moja wina przyznaje sie bez bicia czekoladki lody no coz gdzies to musi sie odlozyc hehe. Po porodzie biore sie za siebie.

Ostatnia edycja:
Wuzelku ja stałam ostatnio w rossmanie i pierwszy raz w ciąży pani mnie przepuściła, no to ja do kasy, a tuuu, podchodzi sobie młoda laseczka i szczeka na mnie, że to ona jest przed tą panią i poszła tylko po cos tam bo zapomniala, no to ja grzecznie sie odsunełam i mowie do tej fajnej babeczki, że jednak nie wszyscy są tacy mili dla ciężarnych :no: a na to ta młoda " o co pani chodz .... patrzyłam sie na pani twarz i nie zauwazylam" hahahahah jak mnie rozbawiła, no to ja do niej " no tak, ma pani racje, nie widac brzucha hhihihihih" no i zaczeła przepraszac. Ach te BABY :-D

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry